«Ελλαδάρα πέρνα στους 16 και θα έρθω στη Βραζιλία» (pics)

«Ελλαδάρα πέρνα στους 16 και θα έρθω στη Βραζιλία» (pics)

bet365

Η ελληνίδα φίλαθλος που «μάγεψε» τις εξέδρες πριν από δύο χρόνια στο Euro της Πολωνίας μιλάει στο gazzetta.gr και τον Δημοσθένη Γεωργακόπουλο για την εθνική μας, το ταξίδι που... ελπίζει να κάνει στη Βραζιλία, αλλά και τις προτιμήσεις της στους διεθνείς μας.

Πριν από δύο χρόνια κατάφερε να στρέψει πάνω της όλα τα ανδρικά βλέμματα στις εξέδρες των γηπέδων της Πολωνίας στο EURO 2012. Ο «μαγεμένος» πολωνός σκηνοθέτης έδειχνε συνεχώς στην κερκίδα την Αγγελική (δε θέλει να δημοσιοποιηθεί το επίθετό της), η οποία δεν κατάφερε φέτος να κάνει το μακρινό ταξίδι στη Βραζιλία.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αγγελική μιλάει... ποδοσφαιρικά στο gazzetta.gr σε μια συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική.

Πριν από δύο χρόνια στην Πολωνία έδωσες το παρόν σε όλους τους αγώνες της εθνικής μας και είχες στρέψει πάνω σου όλα τα βλέμματα. Φέτος γιατί δεν πήγες στη Βραζιλία;

Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω στη Βραζιλία, λόγω δουλειάς. Ξέρεις, αυτή την εποχή της κρίσης η δουλειά είναι πολύ σημαντική για τον καθένα μας και δυστυχώς δε γινόταν να φύγω από την Ελλάδα. Επίσης, το ταξίδι για μια τόσο μακρινή χώρα, όπως η Βραζιλία, είναι αρκετά ακριβό, όμως δε σου κρύβω πως αν προκριθούμε το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω για τον αγώνα της επόμενης φάσης.

Οπότε τώρα θα περιοριστείς να ενισχύεις την προσπάθεια των διεθνών μας από την τηλεόραση.

Αυτό εννοείται. Υπάρχει κάποιος Έλληνας που δε θα παρακολουθήσει τους αγώνες της εθνικής μας στο Μουντιάλ; Ήδη ετοιμάζομαι να κάνω από ‘δω κερκίδα.

Σε αυτές τις διοργανώσεις συνήθως μαζεύονται αντροπαρέες για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Θα κάνεις κι εσύ το ίδιο με τις φίλες σου ή δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία;

Η αλήθεια είναι πως δε νομίζω να υπάρχουν γυναίκες που να μαζεύονται σε σπίτια για να παρακολουθήσουν μπάλα. Οι περισσότερες φίλες μου είναι ποδοσφαιρόφιλες, οπότε σίγουρα θα μαζευτούμε σε κάποιο σπίτι, μαζί και με άντρες φίλους, για να δούμε όλοι μαζί τα παιχνίδια της εθνικής.

Δηλαδή από το EURO 2012 δε σου έμεινε τόσο το «μικρόβιο» της μπάλας;

Το μικρόβιο σίγουρα έμεινε. Ίσως τώρα να είμαι και περισσότερο φανατισμένη με την εθνική.

Πες μας λίγο τι αντιμετώπισες όταν γύρισες από την Πολωνία. Τι σου έλεγε ο κόσμος όταν σε συναντούσε;

Με ρώταγαν πως ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο, πως είναι να παρακολουθείς από κοντά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και τέτοια. Και ειδικά στην πόλη μου, την Καλαμπάκα, με υποδέχθηκαν σαν... να ήμουν κι εγώ μέλος της εθνικής.

Και με τους άντρες τι έγινε; Πως ήταν απέναντί σου μετά από όλο αυτό;

(Γέλια) Η αλήθεια είναι πως έβλεπα μια μεγαλύτερη πέραση. Προσπαθούσαν κάποιοι να με πλησιάσουν, δήθεν για να με ρωτήσουν για το Euro, αλλά μη φανταστείς, όχι σπουδαία πράγματα.

Εκτός από όλο αυτό το χαμό γύρω από το πρόσωπό σου, τι άλλο σου έμεινε από το Euro πριν δυο χρόνια;

Όλα τα παιχνίδια της εθνικής είναι ακόμα στο μυαλό μου, όμως δε θα ξεχάσω τη στιγμή που ισοφαρίσαμε στον προημιτελικό τη Γερμανία με το γκολ του Σαμαρά. Έγινε πραγματικά χαμός στην εξέδρα.

Μετά το Euro συνέχισες να πηγαίνεις στο γήπεδο; Είδες τους αγώνες της εθνικής μας;

Εννοείται! Σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών πήγα στο Καραϊσκάκη. Ήταν δυνατόν να μην πάω; Τόσους αγώνες παρακολούθησες.

Πες μας αλήθεια τώρα, γνωρίστηκες με κανένα διεθνή μας;

Περιμένεις να σου πω και ονόματα τώρα; Γνωρίστηκα με 1-2 παίκτες μας, αλλά δε θα σου πω με ποιους! (γέλια)

Σίγουρα όμως θα μου πεις ποιος ή ποιοι διεθνείς σου αρέσουν.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ωραία παιδιά στην ομάδα. Περισσότερο σαν άντρες μου αρέσουν ο Τζαβέλλας, ο Τζιόλης και ο Χολέμπας, ενώ σαν ποδοσφαιριστή έχω αδυναμία στον Μήτρογλου.

Ας επιστρέψουμε στη φετινή διοργάνωση. Κολομβία, Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει η εθνική μας απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους;

Εννοείται πως θα περάσουμε! Η Κολομβία είναι η πιο καλή ομάδα, όμως νομίζω πως εμείς είμαστε καλύτεροι και από την Ιαπωνία, αλλά και από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Απόψε, παίζουμε με την Κολομβία. Τι προβλέπεις;

Πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί θα είναι σαν να παίζει στην έδρα της η Κολομβία. Δεν ξέρω τι θα γίνει, όμως είμαι σίγουρη πως θα νικήσουμε Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού και θα προκριθούμε.

Στο γήπεδο θα υπάρχουν 30 χιλιάδες Κολομβιανοί φίλαθλοι.

Πιστεύεις δηλαδή ότι θα παίξει ρόλο αυτό; Και στην Πολωνία παίξαμε εναντίον των διοργανωτών που είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, όμως δε χάσαμε. Δε νομίζω πως θα μας επηρεάσει αυτό, οι Κολομβιανοί σίγουρα θα είναι με ανεβασμένη ψυχολογία, λόγω του κόσμου τους. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ανθρώπους και για ψυχολογία.

Εύχομαι τότε να προκριθούμε και στους 16 να σε δούμε στη Βραζιλία.

Σε ευχαριστώ πολύ.

 

Τελευταία Νέα