Χιλή - Αυστραλία 3-1 (vid)

Χιλή - Αυστραλία 3-1 (vid)

bet365

Ο Σάντσες έβαλε την Χιλή όπως έπρεπε στο ματς με την Αυστραλία αλλά ο Κέιχιλ την φόρτωσε με άγχος μέχρι να το διώξει ο Μποσεζούρ στο 91' (3-1).

Οι Χιλιανοί στις εξέδρες το είχαν μετατρέψει σε εντός έδρας το ματς και με αυτή την λογική μπήκε και η ομάδα. Με τον Αλέξις να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο, το σύνολο του Χόρχε Λουίς Σαμπαόλι ήταν μπροστά με 2-0 από το 14'. Στο 12' ο Σάντσες πλάσαρε από κοντά για να ανοίξει το σκορ, δύο λεπτά μετά έκανε ό,τι έπρεπε για να βγάλει μόνο του τον Βαλδίβια που έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι ο αγώνας έλαβε πρόωρο τέλος (2-0)! Με τρελή ψυχολογία οι Χιλιανοί έκαναν ό,τι ήθελαν και είχαν καταφέρει να μην γίνεται αντιληπτό ότι ουσιαστικά έπαιζαν με 10 αφού ο Βιντάλ δεν μπορούσε και φαινόταν.

Φάνηκε ακόμη περισσότερο όταν η Αυστραλία τους υπενθύμισε ότι υπάρχει. Στο 35' ο Κέιχιλ με κεφαλιά -μία από τις πολλές που πήρε στη συνέχεια- έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι (2-1) και παράλληλα έκανε πιο βαριά τα πόδια των αντιπάλων, που κινδύνεψαν να δεχθούν την ισοφάριση αμέσως μετά.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αλλαγή για την Αυστραλία (ΜακΓκόουαν αντί Φράνιτς) και με την Χιλή να μην πατάει καλά. Οι Λέκι και Μπρεσιάνο ανέβασαν την απόδοση τους και προκαλούσαν προβλήματα στην άμυνα των Χιλιανών, με τον Κέιχιλ να μην αφήνει σέντρα να πάει χαμένη αφού έκανε πλάκα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Λατινοαμερικάνων. Ευτυχώς για αυτούς, ο Μπράβο στο 56' ήταν για… μπράβο με την απόκρουση του στο σουτ του Μπρεσιάνο στην κίνηση, με τον Σαμπαόλι να αντιλαμβάνεται στο 60' ότι ο Βιντάλ ήταν εκτός αγώνα, βάζοντας στη θέση του τον Γκουτιέρες.

Ο Βάργκας μπορούσε να καθαρίσει το ματς στο 61' αλλά ο Γουίλκινσον πρόλαβε στη γραμμή, ο Λέκι με τον Κέιχιλ το πάλευαν καθώς ο Μπρεσιάνο είχε δώσει ό,τι μπορούσε και η Χιλή έβρισκε χώρους για να κλειδώσει τη νίκη. Το γεγονός ότι δεν τους εκμεταλλεύτηκε οφείλεται στη βιασύνη που έδειχνε όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, με συνέπεια το εύκολο λάθος. Εκανε και ο βοηθός ένα τέτοιο, όταν έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Βάργκας που έβγαινε τετ α τετ αλλά το άγχος έφυγε μια και καλή από την Χιλή στο 91' με το σουτ του Μποσεζούρ (3-1), που είχε περάσει ως αλλαγή και βοήθησε αρκετά από αριστερά.

MVP: Στο 12' έκανε το 1-0, στο 14' μοίρασε το 2-0. Εγινε ο πρώτος Χιλιανός που έχει γκολ και ασίστ σε ένα ματς Μουντιάλ, φόρτωσε με κάρτες τους αντιπάλους του και κρατούσε μπάλα όταν έπρεπε, την ώρα που οι συμπαίκτες του έδειχναν αγχωμένοι. Καλά τα πήγε ο Αλέξις Σάντσες...

POINT: Το δίλεπτο 12'-14' έκρινε το ματς. Η Χιλή πήρε από το ξεκίνημα προβάδισμα νίκης και όσο κι αν αγχώθηκε στη συνέχεια, κατάφερε να κρατήσει και να ξεκινήσει με το δεξί.

STAT ATTACK: Ο Κέιχιλ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Ωκεανία που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Χιλή έδειξε στα καλά διαστήματα της ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει την ζημιά ανά πάσα στιγμή. Εχει ταλέντο, ταχύτητα, δύναμη και λογικά αγχώνει κι άλλο τους Ισπανούς για τον… τελικό της Τετάρτης. Ο Αλέξις δείχνει πιο ελεύθερος σε σχέση με την Μπαρτσελόνα επειδή νιώθει ως ηγέτης της ομάδας και το θέμα για την Χιλή είναι αν θα καταφέρει ο Βιντάλ να το παλέψει.

Αυτά, όμως, στα καλά της διαστήματα. Γιατί υπήρξαν και αυτά στα οποία φάνηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες. Καταρχάς στο ψηλό παιχνίδι καθώς οι Χιλιανοί δεν πήραν ούτε μία φάση σε όλο το ματς ενώ το γεγονός ότι στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι του ομίλου δέχθηκαν πίεση και χρειάστηκε και ο τερματοφύλακας Μπράβο, δείχνει ότι υπάρχει και θέμα χαρακτήρα. Αυτό θα έχουν τη ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να το «σβήσουν» στις δύο ματσάρες που έχουν μπροστά τους.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Χιλής (Χόρχε Λουίς Σαμπαόλι): Μπράβο, Μένα, Ισλα, Αλέξις Σάντσες, Βιντάλ (60' Γκουτιέρες), Βαλδίβια (68' Μποσεζούρ), Βάργκας (87' Πινίγια), Μεντέλ, Χάρα, Αράνγις, Ντίας.

Αυστραλίας (Αγγελος Ποστέκογλου): Ράιαν, Φράνιτς (49' ΜακΓκόουαν), Ντάβιντσον, Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Οαρ (69' Χάλοραν), Γέντινακ, Γουίλκινσον, Μπρεσιάνο (78' Τροΐζι).

Ο… ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Εντός έδρας η Χιλή!

Η PHOTO TOY ΑΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα