Μεξικό-Καμερούν 1-0 (vid)

Μεξικό-Καμερούν 1-0 (vid)

bet365

Εξαιρετική η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα, χόρευε στη βροχή και παρότι της ακυρώθηκαν δύο κανονικά γκολ του Ντος Σάντος επικράτησε 1-0 του Καμερούν που είχε δοκάρι.

Μία κλάση πάνω από το Καμερούν ήταν το Μεξικό που επικράτησε στο «Arena das Dunas» αν και χρειάστηκε να πετύχει τρία κανονικά γκολ για να μετρήσει το ένα! Η «Τρι» δεν πτοήθηκε από τη βροχή και έδειξε ότι θα πετύχει... όσα τέρματα χρειαστούν για να πάρει το τρίποντο και έπιασε στους τρεις βαθμούς στον 1ο όμιλο την Βραζιλία. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε βάρος Αφρικανών σε Παγκόσμιο Κύπελλο για το Μεξικό, που έκανε το πρώτο βήμα για να συνεχίσει την σταθερή παρουσία της στους «16» του Mundial, κάτι που έχει κάνει στα πέντε τελευταία μεγάλα ραντεβού.

Καλύτερα μπήκαν οι Μεξικάνοι στο ματς, πήραν την κατοχή, είχαν κυκλοφορία και στο 12' έπρεπε να βρεθούν σε θέση οδηγού στο ματς, όμως σε εκείνο το σημείο ο βοηθός ξεκίνησε το δικό του show ακυρώνοντας το κανονικό γκολ του Ντος Σάντος που καλυπτόταν σε σέντρα από δεξιά. Στο 21' έγινε ίσως η μοναδική φάση στην οποία απείλησε το Καμερούν. Ο Ασού-Εκοτό έκανε όμορφη ενέργεια και συρτή σέντρα από αριστερά, Ετό έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν και τα κατάφεραν για πολύ λίγο, αφού το Μεξικό έφτασε την κατοχή στο 60%-40% και στο 30' σκόραρε ξανά. Το γεγονός αυτό δεν πτόησε πάντως τον βοηθό που το ακύρωσε και αυτό παρότιο Ντος Σάντος πήρε τη μπάλα από κεφαλιά αντιπάλου και ενώ καλυπτόταν στην εκτέλεση του κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ερέρα ήταν ξανά καλύτερη και αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο που άξιζε απόλυτα. Στο 48' ο Περάλτα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, ο οποίος απέκρουσε στο τετ α τετ για να έρθει τελικά το γκολ στο 61'. Ο Ντος Σάντος δεν κατάφερε να κάνει... χατ τρικ αφού ο Ιτάνζ απέκρουσε νέο τετ α τετ, όμως αυτή τη φορά ο Περάλτα ήταν εκεί για να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία και να φτάσει τα 17 σε 34 ματς με το Εθνόσημο. Στη συνέχεια οι Μεξικάνοι ήλεγξαν το ματς, πάγωσαν τον ρυθμό και αφού στα τελευταία δέκα λεπτά οπισθοχώρησαν, κινδύνευσαν στο 91' με τον Οτσόα όμως να... πετάει και να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μουκάντζο μετά τη σέντρα του Ασού-Εκοτό. Στο 93' ο Τσιτσαρίτο έχασε απίστευτη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ όντας μόνος από τη μικρή περιοχή με το 1-0 να μένει ως το τελικό.

MVP: Ζιοβάνι Ντος Σάντος. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου παρότι ο βοηθός με τις αποφάσεις του έκανε τον Περάλτα τον άνθρωπο που πέτυχε το καθοριστικό γκολ. Ο άσος της Βιγιαρεάλ πέτυχε δύο κανονικότατα γκολ στον πρώτο μέρος, ήταν σούπερ κινητικός και με όρεξη και ήταν μέσα και στη φάση του γκολ, στην οποία δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τρίτη φορά. Ο 25χρονος δικαίωσε 100% τον προπονητή του που του έδωσε μία από τις δύο θέσεις στην επίθεση στο 3-5-2 και απόλυτα δίκαια αναδείχθηκε σε καλύτερο παίκτη και από την FIFA.

POINT: Στις φάσεις που έκαναν τον αγώνα να έχει ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο κομμάτι του, πρωταγωνιστής ήταν ο βοηθός διαιτητή. Ο επόπτης ακύρωσε δύο γκολ πεντακάθαρα γκολ του Ντος Σάντος. Πρώτα έφυγε από κανονική θέση μετά από σέντρα από δεξιά και τελείωσε τη φάση με τη μία και στη συνέχεια σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ όντας καλυπτόμενος στην εκτέλεση και ενώ η μπάλα έφτασε σε αυτόν από κεφαλιά αντιπάλου.

STAT ATTACK: Οιωνός πρόκρισης για το Μεξικό. Η «Τρι» έχει προκριθεί στα νοκ άουτ όλες τις φορές σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει όταν έκανε νίκη στο πρώτο παιχνίδι. Το σύνολο του Ερέρα μπορεί να βασιστεί στην προϊστορία και να συνεχίσει την τρομερή παράδοση και στα Mundial.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η κακή κατάσταση του Καμερούν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο επιβεβαιώθηκε, αφού γλίτωσε τη βαριά ήττα μόνο χάρη στον βοηθό. Το Μεξικό έπαιξε ωραία μπάλα σε ένα δύσκολο τερέν, είχε αυτοματισμούς και φρεσκάδα στην επίθεση, διαχειρίστηκε σωστά το πρώτο γκολ που μέτρησε και έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει την Κροατία στη μάχη για τη 2η θέση του γκρουπ. Η επιμονή του Ερέρα να χρησιμοποιεί κατά βάση παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα δικαιώθηκε στο πρώτο τεστ, όμως οι επόμενοι αγώνες θα είναι μεγαλύτερης δυσκολίας αφού ακουλουθούν οι αναμετρήσεις με την Χρβάτσκα και την Βραζιλία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Μορένο, Μάρκες, Ροδρίγες, Λαγιούν, Αγιλάρ, Γκουαρδάδο (69' Φαμπιάν), Βάσκες, Ερέρα (92' Σαλσίδο), Ντος Σάντος, Περάλτα (74' Τσιτσαρίτο).

Καμερούν (Φόλκερ Φίνκε): Ιτάνζ, Ασού-Εκοτό, Σετζού, Ν' Κουλού, Τζεγκουέ (46' Νουνκό), Ενόχ, Εμπία, Σονγκ (79' Γουεμπό), Τσούπο-Μότινγκ, Μουκάντζο, Ετό.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Ο Θεός... βοηθός (Μετά τον αγώνα της πρεμιέρας και το πέναλτι-δημιούργημα της φαντασίας υπέρ της Βραζιλίας από τον Ιάπωνα ρέφερι, ο βοηθός στο Μεξικό-Καμερούν ακύρωσε δύο κανονικότητα γκολ της «Τρι» αναγκάζοντάς μας να κάνουμε το λογοπαίγνιο).

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ράφα Μάρκες, ο μοναδικός αρχηγός σε τέσσσερα σερί Mundial

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα