Ο Μαραντόνα το πήρε σπίτι του!

Ο Μαραντόνα το πήρε σπίτι του!

Ο Μαραντόνα το πήρε σπίτι του!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης θυμάται τον τελικό του Μουντιάλ το 1986 ανάμεσα στην Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα και την Δ. Γερμανία.

Έχω δει πολλά Μουντιάλ, τα οποία από τότε που ήμουνα πιτσιρικάς τα περίμενα πως και πως. Ανυπομονούσα για να αρχίσει η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου , να δω τα ματς με τους φίλους μου, με πίτσες και μπύρες κλασικά, να κάνουμε την πλάκα μας και την καζούρα ο ένας στον άλλο. Τόσα παιχνίδια, που έχω δει είναι λογικό να έχουν μείνει χαραγμένα κάποια στο μυαλό μου. Θα σταθώ σε ένα, που για μένα είναι και ο καλύτερος τελικός σε Μουντιάλ από αυτά, που έχω δει. Αναφέρομαι φυσικά στον τελικό του 1986 που έγινε στο Μεξικό. Αργεντινή εναντίον Γερμανίας με την «αλμπισελέστε» να κερδίζει με 3-2 και τον Ντιέγκο Μαραντόνα να βάζει την υπογραφή του.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία στον προημιτελικό έχει γράψει ιστορία. Το ένα το έβαλε με το «χέρι του Θεού» και το άλλο αφού πέρασε ΜΟΝΟΣ του έξι παίκτες των αντιπάλων. Το εντυπωσιακότερο γκολ σε Μουντιάλ, από τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών , με τον οποίο μεγάλωσε η γενιά μου και έχει δει από αυτόν απίστευτα πράγματα. Στις 29 Ιουνίου , λοιπόν, γινόταν ο μεγάλος τελικός. Και πήρα θέση μπροστά από την τηλεόραση να τον δω μαζί με τον συγχωρεμένο πατέρα μου και φίλους στο σπίτι.

Μιλάμε για συναρπαστικό τελικό. Η Αργεντινή νωρίς-νωρίς προηγήθηκε με 2-0. Όλη η Γερμανία πρόσεχε τον Μαραντόνα, αλλά την ζημιά την έκαναν ο Μπράουν και ο Βαλντάνο και το 2-0 στο 55 έδειχνε μία εύκολη επικράτηση. Με τους Γερμανούς ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήσυχος και έτσι αποδείχθηκε στο παιχνίδι αυτό. Με πράσινες φανέλες(η δεύτερη εμφάνιση) η Γερμανία και τον Φέλερ να μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο έκανε αντεπίθεση. Ο Ρουμενίγκε αρχικά μείωσε στο 74 και έξι λεπτά αργότερα ο Φέλερ έκανε το 2-2 και όλοι πίστευαν , ότι το ματς πήγαινε για παράταση.

Και όμως. Ο Μαραντόνα, που σε όλο το ματς και με τα σκληρά μαρκαρίσματα των Γερμανών δεν μπορούσε να κάνει , όσα είχε κάνει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ΜΙΛΗΣΕ. Δύο δευτερόλεπτα ξέφυγε από την προσοχή των Γερμανών και την έκανε την ζημιά. Κοντρόλ και με την μία πάσα στον κενό χώρο. Ο Μπουρουσάγκα βρήκε την μπάλα μπροστά του έφυγε μόνος του προς την αντίπαλη εστία και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-2. Ήταν το 83, μόλις τρία λεπτά μετά την ισοφάριση των Γερμανών , που δεν πίστευαν αυτό που είχαν πάθει. Το σκορ δεν άλλαξε και ο Μαραντόνα πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο στο …σπίτι του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.