Όταν ο Κονέ μας έφτυσε

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Όταν ο Κονέ μας έφτυσε

bet365

O Σταύρος Κόλκας γράφει για τον Παναγιώτη Κονέ, τη συμφωνία που είχε με τον ΠΑΟΚ και για το ποδοσφαιρικό περιβάλλον που ανέδειξε το ταλέντο του.

Στο ποδόσφαιρο, εμείς τέλος πάντων που είμαστε της δουλειάς, βρίσκουμε χαρά από στιγμές αθλητών. Για παράδειγμα, η περίπτωση του Κονέ είναι από αυτές που σε κάνουν να χαμογελάς.

Ο Κονέ, παίκτης υψηλού επιπέδου πλέον, μπορεί να μην είναι παίκτης ευρωπαϊκής ελίτ αλλά σίγουρα είναι παίκτης δεύτερης ζώνης. Μπορεί να βρει θέση σε ρόστερ ομάδων που παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ, σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σύγχρονο χαφ, με τακτική συνείδηση, πολλά τρεξίματα και ποδοσφαιρικό θράσος. Εγώ έχω παραστάσεις από αυτόν, στην εποχή που έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, έχοντας κάνει καλή σεζόν. Είχε κακό όνομα στην Ελλάδα γιατί δεν ανήκε στη κλασική γραμμή του έλληνα ποδοσφαιριστή. Είχε στόμα, αντιδράσεις, πίστευε υπερβολικά στον εαυτό του. Δεν ήταν αυτό που λέμε στη ποδοσφαιρική αργκό, γατί.

Ο ΠΑΟΚ, είχε συμφωνήσει μαζί του αν θυμάμαι καλά στα 150 χιλιάρικα τον χρόνο, με τον Βρύζα να τον θέλει πολύ. Με Ζαγοράκη πρόεδρο, δεν πέρασε η μεταγραφή προφανώς γιατί αυτά που έμαθε δεν ήταν αυτά που ήθελε. Ο Σάντος δεν τον γούσταρε, μπορεί να ήταν και αυτός που ρωτήθηκε από τον Ζαγόρ, όμως η πουτάνα η ζωή τα φέρνει έτσι , ώστε ο ίδιος παίκτης να παίξει Καμπιονάτο, να γίνει αρχηγός μίας ιστορικής ομάδας, έχοντας την ατυχία βέβαια να χάσει κατηγορία παρότι ο ίδιος ήταν από τους κορυφαίους της.

Σήμερα ο Σάντος τον έχει στην αποστολή της εθνικής, ως μία έμμεση παραδοχή ενός παλαιότερου λάθους, όμως ο ΠΑΟΚ που χρειάζεται τέτοια 8άρια δεν διαθέτει σε καμία των περιπτώσεων έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

Ιδιόμορφος χαρακτήρας λένε όλοι, αλλά η μαγκιά σε αυτά τα παιδιά είναι να διατηρήσουν τον εαυτό τους χωρίς να κάνουν κακό στη καριέρα τους. Αυτό που δείχνει ντεζαβαντάζ, να αντιστραφεί σε αβαντάζ.

Είναι καλό να είσαι διαφορετικός όταν ξέρεις να το διαχειριστείς. Είναι όμορφο να ξεχωρίζεις ως ιδιόρρυθμος. Είναι ωραίο να σε αποδέχονται όλοι, χωρίς να σε γουστάρουν και ο Κονέ νομίζω πως μέσα από αυτή την διεργασία βγήκε κερδισμένος. Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που θα αναδείξει το ταλέντο του, τη ψυχολογία του και θα σεβαστεί αυτό που είναι. Και όταν είσαι πραγματικό μαγκάκι, αυτούς που σε δέχονται για αυτό που είσαι τους επιβραβεύεις.

Ένα περιβάλλον μέσα στη κατινιά όπως το ελληνικό, που προσπαθεί να σε τραβήξει στο βούρκο της μιζέριας του, δεν έχεις κανένα λόγο να το σεβαστείς.

Για αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να κακίσω κανένα παιδί που παλεύει να φύγει στο εξωτερικό για να παίξει ποδόσφαιρο. Ούτε κακίζω πχ τον Φορτούνη που παρότι τον θέλει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ευθαρσώς και παρότι δεν έπιασε εκτός Ελλάδος πως θέλει να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Για αυτό δεν κακίζω και τον Γλύκο που αγανάκτησε τόσα χρόνια στο περίμενε και δεν έζησε την αναγνώριση ποτέ παρότι έδειξε πράγματα. Ούτε βέβαια τον Ταχτσίδη που το ελληνικό περιβάλλον ασχολήθηκε τόσο πολύ με το ότι είχε σχέση με την Μπάστα, που δεν κατάλαβε ποτέ ποια ήταν η πραγματική του θέση σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που είχε.

Αυτά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00