Ελλάδα-Βολιβία 2-1 (vid)

Ελλάδα-Βολιβία 2-1 (vid)

Gazzetta team
Ελλάδα-Βολιβία 2-1 (vid)

bet365

Η Ελλάδα κράταγε το καλό για το τέλος! Πριν απογειωθεί για Βραζιλία, βρήκε και τα γκολ στην φιλική νίκη με 2-1 επί της Βολιβίας! Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από Γκέκα, λάθος του Καρνέζη στο γκολ των Βολιβιανών.

Την... παρθενική της νίκη στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πήρε η Εθνική ομάδα κόντρα στην Βολιβία με 2-1, παρουσιάζοντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Πέρα από αυτό όμως, δεδομένα παρουσιάστηκε πιο ουσιαστικη στην επίθεση. Ένας τομέας στον οποίο «πονούσε»...

Με αλλαγές στην εντεκάδα
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς κόντρα στη Νιγηρία. Ένα πρόσωπο όμως, που πλησιάζει περισσότερο σε αυτό που φαίνεται να έχει στο μυαλό του για την πρεμιέρα με την Κολομβία, παρά το γεγονός οτι είχε δύο παίκτες που πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν λογίζονταν ως βασικοί.

Τον Φάνη Γκέκα που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Κώστα Μήτρογλου και του Παναγιώτη Κονέ που πήρε ουσιαστικά την θέση του Αλέξανδρου Τζιώλη στον άξονα, αναγκάζοντας τον Κώστα Κατσουράνη να οπισθοχωρήσει σε θέση αμυντικού χαφ.

Μια του Γκέκα, δυο του Γκεκα, τρεις του Κονε
Παρά την παρουσία όμως, περισσότερων βασικών, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε την ίδια επιθετική δραστηριότητα, όπως στο ματς της Τετάρτης. Ήταν όμως πιο ουσιαστικό, καθώς όλες οι ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο μέρος κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει στα δίχτυα. Ευτυχώς όμως μετά την άχαστη του Γκέκα στο 12' και το άστοχο σουτ του στο 19΄, ο Κονέ δεν επέτρεψε να τριτώσει το κακό, ανοίγοντας το σκορ στο 21ο λεπτό.

Έκτοτε όμως, ο ρυθμός της Εθνικής φάνηκε να πέφτει... Η πίεση στο χώρο της μεσαίας γραμμής χάθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά, ενώ το μοίρασμα του παιχνιδιού από τους Κατσουράνη και Κονέ δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένο. Έτσι, από το... πουθενά, οι Βολιβιανοί άφησαν τον παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους, έχοντας κάποιες τελικές προσπάθειες, οι οποίες όμως, με εξαίρεση την κεφαλιά του Μάρτινς στο 25', δεν ανησύχησαν τον Καρνέζη.

Γκολ και αλλαγές
Τα κενά διαστήματα της ελληνικής ομάδας, περιορίστηκαν αρκετά στο δεύτερο μέρος, καθώς οι επιθετικές της προσπάθειες άρχισαν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, χάρη στις ενέργειες του Σαμαρά, ο οποίος ήταν αρκετά κεφάτος. Έτσι, στο 51ο λεπτό ο Κατσουράνης διαμόρφωσε το 2-0, πριν αναλάβει ρόλο κεντρικού αμυντικού δίπλα από τον Μόρα λόγω των αλλαγών του Φερνάντο Σάντος.

Η είσοδος των Καραγκούνη, Φετφατζίδη, Ταχτσίδη αρχικά και Μήτρογλου στη συνέχεια, δεν άλλαξε την επιθετική δραστηριότητα της Εθνικής, που συνέχισε να πατάει πολύ συχνά την αντίπαλη περιοχή, όμως μία λάθος εκτίμηση του Καρνέζη αποδείχθηκε αρκετή για να παραβιαστεί η εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο 70'. Το 2-1 παρέμεινε και η Ελλάδα πήρε μία νίκη ψυχολογίας, λίγες ώρες πριν πατήσει... Βραζιλία.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Μανωλάς (46' Βύντρα), Μόρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος) και Γκέκας (65΄Μήτρογλου).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινόνιεζ, Ραλντέζ, Εγκουίνο, Γκουτιέρεζ, Μπεχεράνο, Μελεάν (Μπεχεράνο), Μοχίκα (46' Καρντόσο), Τσουματσέρο (68' Μιράντα), Μπεχεράνο (78' Αραστσαΐτα), Μορένο, Άρτσε.

MVP
Ο Παναγιώτης Κονέ γίνεται ο δεύτερος παίκτης, μετά τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για την βασική εντεκάδα, ερχόμενος από τον πάγκο. Γρήγορος στις κινήσεις του, με εμπνεύσεις που μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ομάδας, αλλά και με εκτελεστικές ικανότητες. Στοιχεία, που απουσιάζουν από το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
Ο Φερνάντο Σάντος αυτή την φορά δεν τον χρησιμοποίησε ως κεντρικό χαφ, αλλά ως αμυντικό χαφ. Έναν ρόλο δηλαδή που φαίνεται να του ταιριάζει περισσότερο και μπορεί να βοηθήσει στον δημιουργικό κομμάτι την Εθνική ομάδα. Κατάφερε μάλιστα να πετύχει ένα γκολ, ενώ έπαιξε και ως κεντρικός αμυντικός στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια είχε και ένα λάθος στο ενεργητικό του, ωστόσο δεν στοίχησε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Φάνης Γκέκας για δεύτερο παιχνίδι έμεινε στα... ρηχά. Αυτή την φορά είχε σωστές κινήσεις στην περιοχή, έπαιρνε σωστές θέσεις, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει στα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Ειδικά η φάση στο 12' και το τετ-α-τετ στο δεύτερο ημίχρονο, θα έπρεπε να τα είχε κάνει γκολ.

ΓΚΑΦΑ
Μπορεί το σουτ του Καρντόσο να είχε φάλτσα, ωστόσο η μπάλα δεν πήρε τρελή πορεία που να δικαιολογεί το γκολ που δέχθηκε ο Ορέστης Καρνέζης. Ήταν ένα λάθος, στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο διεθνής τερματοφύλακας.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Ο Χαβιέ Σάντος είχε εύκολο, χωρίς κάποια δύσκολη φάση.

ΤΑΜΕΙΟ
Η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας, τηρουμένων των αναλογιών (οτι έπαιζε δηλαδή με την Βολιβία) ήταν καλή... Έσπασε τη γκίνια με το γκολ, έκανε πιο κλασσικές ευκαιρίες και έδειξε να είναι πιο ουσιαστική στις επιθέσεις. Μέχρι το ματς με την Κολομβία όμως, θα πρέπει να δουλέψει στα κενά διαστήματα, αλλά και στις «τρύπες» που παρουσιάζονται, ανά διαστήματα στον χώρο του κέντρου.

 

Τελευταία Νέα