Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Ελλάδας

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Ελλάδας

Νίκος Ρόλλας
Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Ελλάδας

bet365

Από ένα μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων νέων, αποτελεί το ρόστερ της Εθνικής ομάδας. Το Gazzetta.gr παρουσιάζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Αυτή είναι η τρίτη παρουσία της Ελλάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η... παρθενικής ήταν το 1994 στις ΗΠΑ, με τις αναμνήσεις μόνο ευχάριστες να μην μπορούν να χαρακτηριστούν. Η ήττες με 4-0 από Αργεντινή, Βουλγαρία και με 2-0 από την Νιγηρία στην τελευταία αγωνιστική, μετέτρεψαν το όνειρο σε εφιάλτη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που 16 χρόνια μετά, το 2010 στην Νότιο Αφρική, έδειξε πως μαθαίνει από τα λάθη του... Μπορεί η ήττα στην πρεμιέρα από την Κορέα να έκοψε την... αισιοδοξία, αλλά η νίκη με 2-1 επί της Νιγηρίας χάρη στο γκολ του Τοροσίδη και η παλικαρίσια εμφάνιση, παρά την ήττα με 2-0 από την Αργεντινή του Μέσι, έδειξαν πως η Εθνική μας καθιερώνεται στις μεγάλες δυνάμεις του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Φερνάντο Σάντος κάθεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας για τελευταία φορά. Τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι το κύκνειο άσμα του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά από 4 χρόνια, όπου εκτός από την παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχει να επιδείξει και την πορεία στα προημιτελικά του Euro 2012. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρείται ως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αξιοσέβαστους τεχνικούς στην πατρίδα του, έχοντας προπονήσει και τις τρεις μεγάλες ομάδες της, την Πόρτο, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μπενφίκα. Το... αγροτικό του το είχε κάνει στην Εστορίλ Πραΐα και στην Εστρέλα Αμαδόρα, ενώ στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό αλλά και τον ΠΑΟΚ.

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Γιώργος Σαμαράς αναμφίβολα είναι ο παίκτης αστέρι της Ελλάδας. Μπορεί ο Γιώργος Καραγκούνης να κουβαλάει την εμπειρία ετών και ο Κώστας Μήτρογλου να είναι το hot όνομα της ομάδας, αλλά ο πρώην πλέον επιθετικός της Σέλτικ έχει όλο το... πακέτο. Διαθέτει εμπειρία σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι (αμέσως μετά την Χέρενφεϊν) και η Σέλτικ, ενώ η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική για να συνεχίσει σε κάποιο από τα λαμπερά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάτι που δεδομένα θα στρέψει πάνω του, τα βλέμματα αρκετών ομάδων που θα θελήσουν να βάλουν στον ρόστερ τους, έναν παίκτη σαν τον 29χρονο επιθετικό.

ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Κρίνοντας κανείς από τα όσα έχει δείξει ο Φερνάντο Σάντος μέχρι στιγμής στην προετοιμασία της Εθνικής, έχει καταλήξει για τις περισσότερες θέσεις της εντεκάδας. Για αυτή κάτω από τα δοκάρια, φαβορί είναι ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ η τετράδα της άμυνας, με τους Βασίλης Τοροσίδη, Κώστα Μανωλάς, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Χοσέ Χολέμπας από δεξιά προς αριστερά, δύσκολα θα «σπάσει». Για την τριάδα στο χώρο του κέντρου, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Γιάννη Μανιάτη και Κώστα Κατσουράνη, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να έχει προβάδισμα για την άλλη και τους Γιώργο Καραγκούνη και Ανδρέα Σάμαρη να ακολουθούν. Τέλος, στην επίθεση, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από δεξιά, ο Γιώργος Σάμαράς από αριστερά και ο Κώστας Μήτρογλου στην κορυφή, δύσκολα θα χάσουν την θέση του βασικού.

ΣΤΟΧΟΣ
Μπορεί στην Εθνική να κρατούν χαμηλά τη... μπάλα, αλλά η λογική σε έναν τέτοιο όμιλο λέει οτι στόχος είναι να γίνει ένα βήμα παραπάνω από την τελευταία παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι που σημαίνει οτι εκτός από τις καλές εμφανίσεις, οι διεθνείς θα κυνηγήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παιχνίδι «κλειδί» σε αυτή την προσπάθεια είναι το ματς της πρώτης αγωνιστικής με την Κολομβία, καθώς με ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου θα ανέβουν κατακόρυφα.

 

Τελευταία Νέα