Mundial 2014: Οταν τα φώτα πέφτουν...

Mundial 2014: Οταν τα φώτα πέφτουν...

Mundial 2014: Οταν τα φώτα πέφτουν...

bet365

Λάμψη στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο της Βραζιλίας, σκοτάδι μόλις ένα... μίλι μακριά. Η αληθινή ιστορία 2.500 κατοίκων που φωνάζουν για... άσφαλτο και φάρμακα.

Οι εικόνες αντιθέσεων στη Βραζιλία του Παγκοσμίου Κυπέλλου πολλές και η Κυβέρνηση αμέτοχη στα προβλήματα εκατομμυρίων ανθρώπων. Λίγες ημέρες πριν τη σέντρα και οι διαμαρτυρίες οργισμένων πολιτών ολοένα και πληθαίνουν. Στο στόχαστρο η Εθνική ομάδα της χώρας, παρά το ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι μοναδικό για τους Βραζιλιάνους. H Lancenet φιλοξενεί μια αληθινή ιστορία που δείχνει και το άλλο μέρος της Χώρας, αυτό για το οποίο χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκρούονται καθημερινά με την αστυνομία.

Στο προσκήνιο ήρθε μια ακόμα... ιστορία που προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη στάση της Κυβέρνησης! Μόλις ένα μίλι μακριά από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, το οποίο και κόστισε για ανακαίνιση 15 εκατ. δολάρια βρίσκεται μια μεγάλη συνοικία, το Grange Guarani οι κάτοικοι της οποίας ζουν σε... άλλη εποχή. Μια τεράστια συνοικία χωρίς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, όπου για να φτάσουν οι κάτοικοι στο πλησιέστερο νοσοκομείο θέλουν στην καλύτερη μια ώρα. Οταν πέφτει το σκοτάδι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται στα σπίτια τους, αφού δεν υπάρχει φως στους δρόμους. Το νηπιαγωγείο δεν έχει παιδαγωγούς, ενώ το κέντρο Υγείας γιατρούς και φάρμακα.

Και όμως η περιοχή είναι αρκετά πλούσια, υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες και δρόμοι φωτισμένοι, αλλά... από την άλλη πλευρά. Από εκεί δηλαδή που πέρασε το λεωφορείο της Βραζιλίας για να φτάσει το προπονητικό κέντρο.

Για τους 2.500 κατοίκους όμως της συνοικίας, το Μουντιάλ είναι κάτι που περνά στην άκρη. Τα... έχωσαν στην Εθνική ομάδα, στην Ομοσπονδία, αφού πρώτο τους μέλημα είναι τι θα γίνει όταν ξεσπάσουν οι βροχές. Το έτος που πέρασε άλλωστε άφησε νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Αν η κατάσταση ήταν... λίγο διαφορετική, η 34χρονη Βάνια Σίλβα, συνταξιούχος λόγω αναπηρίας θα μπορούσε να βγάλει μια φωτογραφία με τον Νεϊμάρ στο προπονητικό κέντρο...

 

Τελευταία Νέα