Μαθήματα κατεύθυνσης διαιτητών

Μαθήματα κατεύθυνσης διαιτητών

Μαθήματα κατεύθυνσης διαιτητών

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί πως η ΚΕΔ και η ΕΠΟ έπαιξαν έναν συγκεκριμένο ρόλο στο πρωτάθλημα και πως πέρασαν μηνύματα βολικά προς τον Ολυμπιακό σε όλους τους διαιτητές.

Θέλοντας να μιμηθώ τον πολύ καλό συνάδελφο Κώστα Νικολακόπουλο που σε θέματα στατιστικής μας έχει ξεφτιλίσει όλους, κάθισα και έψαξα όλες τις συμπεριφορές της ΚΕΔ στους ορισμούς και τα δημοσίευσα στην εφημερίδα Μέτροσπορτ, στη σημερινή της έκδοση.

Μόλις διαβάστε, αν έχετε την υπομονή και τον χρόνο γιατί είναι μεγάλο ομολογώ, θα αντιληφθείτε πως η ΚΕΔ και η ΕΠΟ του κ. Γιώργου Σαρρή έπαιξαν έναν συγκεκριμένο ρόλο στο πρωτάθλημα και πως πέρασαν μηνύματα βολικά προς τον Ολυμπιακό σε όλους τους διαιτητές.

Και μηνύματα άβολα, σε όλους όσους δεν χορέψουν στους δικούς της. Αναδημοσιεύω την έρευνα που έκανα, αγωνιστική προς αγωνιστική για να κατανοήσετε – όσοι θέλετε βέβαια – το πώς η ΚΕΔ οδηγεί τους διαιτητές σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, αν αυτοί θέλουν να μαζεύουν το 1500άρι που προβλέπεται για κάθε παρουσία σε αγώνα της Λίγκας.

Διαβάστε την έρευνα.

Στον ΠΑΟΚ έχουν κηρύξει πόλεμο στην ΕΠΟ και είναι γεγονός πως άλλες εποχές κάτι ανάλογο χρησιμοποιούνταν για να καλυφθούν οι αδυναμίες της ΠΑΕ. Με δεδομένο πως έχουμε καταγράψει και θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τις όποιες αδυναμίες της ΠΑΕ, προχωρήσαμε σε μία έρευνα που αποδεικνύει πως η ΕΠΟ όχι απλά ευνόησε τον Ολυμπιακό, αλλά πέρασε και ένα κλίμα αρνητισμού για τον ΠΑΟΚ σε όλους σχεδόν τους διαιτητές.
Η έρευνα του «Μ» καταγράφει με λεπτομέρειες την στρατηγική ορισμών της ΚΕΔ και βέβαια τον τρόπο που οδηγήθηκαν οι διαιτητές σε συγκεκριμένες συμπεριφορές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό και κατακεραύνωναν τον ΠΑΟΚ. Θα ξεκινήσουμε αγωνιστική προς αγωνιστική για να καταγραφή όλη η αλήθεια.

1η αγωνιστική

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στο ΠΑΟΚ – Ξάνθη, ο διαιτητής Λαμπρόπουλος δίνει ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Παρότι ο αγώνας έληξε 3-0 και δεν υπήρξαν σοβαρά παράπονα από τους Ακρίτες, ο Λαμπρόπουλος έμεινε τέσσερις αγωνιστικές εκτός πινάκων και επανήλθε ως 4ος. Στη πρεμιέρα, στο Καλλονή – Ολυμπιακός, ο διαιτητής Ιωαννίδης σπρώχνει ελαφρώς Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να έχει καμία κύρωση.

2η αγωνιστική

Ο ΠΑΟΚ παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, με διαιτητή τον Βοσκάκη ο οποίος του βγάζει επτά κίτρινες κάρτες. Ο ΠΑΟΚ με το μυαλό στη ρεβάνς με τη Σάλκε δεν υπάρχει στο γήπεδο και χάνει, όμως ο Βοσκάκης στην έκθεση του παρατηρητή εμφανίζεται να έχει κάνει λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Μένει εκτός για δύο αγώνες που είναι σχετικά νορμάλ και επιστρέφει την 5η αγωνιστική ως 4ος. Ο Σπάθας την ίδια μέρα, παίζει Ολυμπιακός – Ατρόμητος, σπρώχνει ξεκάθαρα Ολυμπιακό και αφού μένει μία αγωνιστική εκτός, επανέρχεται την 4η ως πρώτος στο Άρης - Λεβαδειακός. Σα να πριμοδοτήθηκε ουσιαστικά.

3η αγωνιστική και 4η αγωνιστική

Πρώτα απ όλα, αυτή είναι η αγωνιστική που επανήλθαν οι Γιάχος και Τριτσώνης μετά το σκάνδαλο του τελικού Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. Ουσιαστικά, περνάει το μήνυμα πως δεν τιμωρήθηκαν, αφού για να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να παίξουν όλοι οι διαιτητές Σούπερ Λίγκας, χρειάζονται δύο αγώνες. Το μήνυμα περνάει ξεκάθαρα. Σε αυτή και την επόμενη αγωνιστική, δε δόθηκε τροφή, όμως τα πάντα ξεκαθάρισαν την επόμενη.

5η αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός παίζει στο Αγρίνιο, ο Σιδηρόπουλος προσπαθεί να παίξει 50ρίσια όμως ο Ολυμπιακός χάνει τους πρώτους του βαθμούς και σίγουρα αυτό εκνευρίζει τους ανθρώπους του. Δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη που δίνουν το στίγμα, στημένα δημοσιεύματα για την έκθεση του παρατηρητή σε ελεγχόμενες ιστοσελίδες και ο Σιδηρόπουλος μένει αρχικά εκτός αγώνων τρεις αγώνες. Ως δια μαγείας, ορίζεται την 9η αγωνιστική, αλλά δεν μπορεί να παίξει γιατί είχε ευρωπαϊκό αγώνα την προηγούμενη Πέμπτη. Επιστρέφει τελικά την 10η αγωνιστική ως 4ος. Όλοι έχουν καταλάβει στη διαιτητική πιάτσα τι ακριβώς συμβαίνει.

6η αγωνιστική

Ο ΠΑΟΚ πάει στη Κρήτη, με Μάνταλο διαιτητή ο οποίος χάνει τη φάση του πέναλτι στον Μπούρμπο και ενώ το σκορ είναι 1-0 υπέρ των Κρητικών. Μία φάση την οποία χάνει και ο αξιαγάπητος εκ Πάτρας Σωτηρόπουλος. Και οι δύο, δεν έχουν κανένα κόστος, αφού ορίζονται μετά από δύο αγώνες, όπως είναι το φυσιολογικό. Ο Βοσκάκης την ίδια αγωνιστική παίζει το Πανιώνιος – Ολυμπιακός και δεν δίνει ούτε την ανάσα του στους Νεοσμυρνιώτες. Για τον κόπο του, ξαναέπαιξε με μία εβδομάδα κενό και όχι δύο που ορίζει ο κύκλος.

7η αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βέροια σε ένα πολύ εύκολο απόγευμα, όμως στο τέλος του αγώνα ο Παπάζογλου χτυπάει με τον αγκώνα του αντίπαλο μπροστά στα μάτια όλων. Ο διαιτητής Τάμπαξης, εννοείται πως δεν τον απέβαλε και το πριμ της ΚΕΔ ήταν να ξανασφυρίξει την αμέσως επόμενη αγωνιστική στο ΟΦΗ – Εργοτέλης. Ξεκούραστο μεροκάματο 1500ων ευρώ για μια …στραβοματιά.

8η αγωνιστική

Ο διαιτητής Ιωαννίδης παίζει το ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης, σε μία από τις πλέον προκλητικές διαιτησίες που συνάντησε τα τελευταία χρόνια η ομάδα του δικεφάλου. Για ολόκληρο το 90λεπτο έβλεπε μόνο Αστέρα και αρνήθηκε τρία πέναλτι στους γηπεδούχους. Ο συγχωρεμένος Παναγιώτης Ποικιλίδης του επιτέθηκε φραστικά στο ημίχρονο και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ η ομάδα φέρθηκε έξυπνα εκείνη τη μέρα και κέρδισε. Η ΚΕΔ βέβαια, επιβράβευσε τον … παλίκαρο Ιωαννίδη, ο οποίος αφού έμεινε δύο αγωνιστικές εκτός για λόγους…ροτέισον, έπαιξε σερί την 11η, 12η, 13η, 14η, 15η, 16η, πήρε μία ανάσα και μετά έπαιξε 19η, 20η, 21η, 24η, 25η, 26η, 27η, 28η.

Η συμπεριφορά του Ιωαννίδη, έδωσε όραμα στους συναδέλφους του που τον είδαν να παίζει περισσότερο από τις… ομάδες. Ως λεπτομέρεια, την ίδια αγωνιστική ο Αμπάρκιωλης στο Πλατανιάς – Ολυμπιακός, εκτός του ότι δεν έδωσε μισό σπόρι στους Κρητικούς, αρνήθηκε και καθαρό πέναλτι σε χέρι του Μανιάτη. Αυτός ξαναέπαιξε μόλις ήρθε η σειρά του κανονικά.

Συμπέρασμα πρώτων αγωνιστικών

Εκτός από όλες τις παρατηρήσεις που αναφέρουμε στα κείμενα, πρέπει να γίνει και μία συμπληρωματική αναφορά. Τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, η ΚΕΔ έχει δώσει ουσιαστικά ένα παιχνίδι στον Σιδηρόπουλο, δύο στον Κάκο και ήδη τρία στον… τιμωρημένο Γιάχο. Καταστάσεις, τουλάχιστον αστείες για όσους γνωρίζουν.

9η αγωνιστική

Ίσως η πιο αλλοπρόσαλλη διαιτησία που είδαμε σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον διαιτητή Δελφάκη να παίζει τον αγώνα της Τούμπας με τον Πανιώνιο. Είναι σαφές πως τα λάθη έγιναν εκατέρωθεν, όμως οι διαρροές των παρατηρητών προς το γνωστό σάιτ του κ. Δουκάκου, εμφανίζουν τον ΠΑΟΚ ευνοημένο. Και επειδή αυτά η ΚΕΔ δεν τα συγχωρεί, ο Δελφάκης μένει εκτός για πέντε αγωνιστικές.

11ηαγωνιστική

Την 10η αγωνιστική δεν έγινε τίποτα κωμικοτραγικό, όμως η επόμενη ήταν αυτή που φιλοξενούσε τον αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Ο Παπάς διευθύνει και ο ΠΑΟΚ ήταν όντως κάκιστος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως ο Παπάς ήταν αυτός που έπρεπε αφού μέχρι το 60΄που έγινε το 2-0, δεν έδινε στον ΠΑΟΚ ούτε τον βήχα του. Ο άνθρωπος επιβραβεύτηκε από την ΚΕΔ, έμεινε μία αγωνιστική εκτός και επέστρεψε την 13η στο Βέροια – Λεβαδειακός.

12η αγωνιστική

Στο ΠΑΟΚ – Άρης ο Σιδηρόπουλος τα πηγαίνει καλά, όμως ο Μήτσιος στο Πανθρακικός – Ολυμπιακός τα έχει κάνει μαντάρα σπρώχνοντας μετά μανίας τους Πειραιώτες. Επιβραβεύεται αφού μένει μόνο μία αγωνιστική εκτός.

13η αγωνιστική

Η μέρα που αισθανθήκαμε συμπόνια για τον Ηλία Σπάθα. Όσο μπορεί να συμβεί αυτό βέβαια. Ο ΠΑΟΚ παίζει στα Γιάννενα, ο Πειραιώτης δίνει ένα καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 81΄και η ομάδα του Στέφενς ανοίγει το σκορ. Παρασκηνιακά γίνονται όργια, με ανθρώπους που… πρόσκεινται στον Ολυμπιακό να λένε πως θα κατατεθεί υπόμνημα στη ΚΕΔ από τον ΠΑΣ, ο οποίος επισήμως δεν γνώριζε τίποτα. Ο Δουκάκος στην ιστοσελίδα του, αρχικά αποθεώνει τον Σπάθα για τη διαιτησία του, όμως ξαφνικά αλλάζει κείμενο γράφοντας πως ο παρατηρητής τον επικρίνει για την απόδοσή του. Ο Σπάθας μένει πέντε αγωνιστικές εκτός, ορίζεται την 6η ως τέταρτος και ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι ένα γύρο μετά, στη Ριζούπολη.

14η αγωνιστική

Η αγωνιστική που κατάλαβαν και οι Κινέζοι τι γίνεται στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη με διαιτητή τον Καλογερόπουλο που δίνει την βουτιά του Βάις πέναλτι. Μένει για το ξεκάρφωμα τρεις αγωνιστικές εκτός και μετά σφυρίζει, 18η, 20η, 22η, 23η, 24η, 25η, 26η, 27η, 28η, 30η και 31η. Την ίδια αγωνιστική, ο Κύζας στη Τούμπα με αντίπαλο τον Απόλλωνα, αρνείται δύο ορισμούς πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και ακυρώνει γκολ στο 94ο λεπτό για επιθετικό φάουλ που μόνο αυτός είδε. Ο Κύζας, έμεινε μία αγωνιστική εκτός μόνο.

15η αγωνιστική
Ο Ολυμπιακός παίζει στο Χαριλάου με τον Παπά διαιτητή. Ενώ οι Πειραιώτες κερδίζουν 1-0, ο Τάτος ανατρέπεται από τον τελευταίο παίκτη Σάμαρη και δεν υπάρχει ούτε πέναλτι, ούτε αποβολή. Ο Παπάς, έκανε κανονικά τον κύκλο του και δύο αγωνιστικές μετά σφύριξε το Βέροια – Πλατανιάς.

Συμπέρασμα δεύτερης περιόδου

Μετά την 15η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ είναι με μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό δεύτερος και το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Μοναδικό κίνητρο πλέον για την ΚΕΔ, είναι το αήττητο του Ολυμπιακού.

20η αγωνιστική

Ο Μαντάκης παίζει το Ολυμπιακός – Λεβαδειακός, βγάζει κανονικά όλες τις κάρτες βάσει κανονισμού στους φιλοξενούμενους, ενώ Μανωλάς και Σάμαρης δεν κιτρινίζονται παρότι συμμετέχουν στο Καράτε Κιντ 4. Ο Σάββας Θεοδωρίδης αποθεώνει τον διαιτητή δηλώνοντας πως αυτές είναι διαιτησίες. Δηλαδή αυτές που βλέπουν τις παραβάσεις του αντιπάλου και όχι των δικών του. Ο Μαντάκης σφύριξε μία αγωνιστική πριν έρθει η σειρά του για αυτό το … κατόρθωμα.

22η αγωνιστική
Ο Μήτσιος παίζει το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και οι φιλοξενούμενοι κάνουν το λάθος να προηγηθούν με τον Καμαρά. Όσο περνάει η ώρα, ο Ηπειρώτης οργιάζει με αποτέλεσμα να νευριάσει και ο Γιωργάκης ο Θεοδωρίδης για πρώτη φορά στη καριέρα του, ίσως και στη ζωή του. Η πολύ καλή δουλειά του Μήτσιου, του ξαναέδωσε παιχνίδι την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

24η αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός παίζει στη Βέροια με τους γηπεδούχους να καίγονται για βαθμούς στη μάχη τους για σωτηρία. Κάτι που δεν απασχόλησε τον βοηθό Σωτηρόπουλο που καταμέτρησε δύο γκολ οφσάιντ υπέρ των Πειραιωτών και μια μανσέτα. Ο Αμπάρκιωλης που ήταν διαιτητής δεν εκτέθηκε πολύ και την επόμενη αγωνιστική ορίστηκε πάλι, ενώ ο Σωτηρόπουλος που σκόραρε τρις για τον Ολυμπιακό, έμεινε δύο αγωνιστικές εκτός. Δηλαδή δεν τιμωρήθηκε.

25η αγωνιστική

Να τος και πάλι ο Τάμπαξης, ο οποίος έπαιξε στο Ολυμπιακός – Πλατανιάς, με τους Χανιώτες να ισοφαρίζουν στο 38΄και μέχρι το 76΄που έγινε το 4-2 δεν πήραν ανάσα. Ο άνθρωπος τα πήγε περίφημα για την ΚΕΔ και επέστρεψε πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος του, με μία αγωνιστική μόλις χωρίς παιχνίδι.

28η αγωνιστική

Είναι τα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, οι Πειραιώτες έχουν χάσει το αήττητο από τον Παναθηναϊκό και έρχονται στη Τούμπα με τον Κάκο διαιτητή. Από ένα μεγάλο λάθος για τις δύο ομάδες, το πέναλτι στον Κλάους από τον Αβραάμ και την μπουνιά του Ινσαουράλδε στον Εντιγκά που δεν την είδε. Όμως επειδή ο Ολυμπιακός έχασε, η ΚΕΔ τον άφησε εκτός για τέσσερις αγώνες. Τον επανέφερε την 33η στο Καλλονή – Πανθρακικός.

29η αγωνιστική

Ο ΠΑΟΚ πάει στο Χαριλάου με τον Κομίνη διαιτητή, ο οποίος παίζει με την σωματική ακεραιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ, σε μία από τις πλέον προκλητικές διαιτησίες της σεζόν. Αποβάλει και τον Κάτσε για αντιαθλητικό παιχνίδι ενώ φαίνεται πως τραβάει το πόδι του για να μη χτυπήσει τον αντίπαλο. Κι όμως, αυτός ο διαιτητής που θα έπρεπε αυτομάτως να υποβιβαστεί, έπαιξε τέσσερις αγώνες μετά. Στην ίδια αγωνιστική, ο Κύζας με τον βοηθό Καραβασίλης όρισαν το τελικό αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός – Πανθρακικός και ο Δραμινός ορίστηκε στην αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Συμπέρασμα για την τελική ευθεία της σεζόν

Στους αγώνες πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είχε σε όλους σχεδόν τους αγώνες σφυρίγματα ενώ του χαρίζονταν κάρτες. Το αντίθετο που συνέβαινε ουσιαστικά με τον ΠΑΟΚ και το μήνυμα για αυτή την συμπεριφορά είχε περάσει από την ΚΕΔ με τους ορισμούς της.

Μία συμπεριφορά που δεν μπορεί να είναι τυχαία και ξεκάθαρα αποσκοπεί στη διαμόρφωση της ψυχολογίας των διαιτητών που έχουν συγκεκριμένα χρόνια καριέρας και θέλουν να τα πιάσουν για να βάλουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό ένα ποσό που υπολογίζεται κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ. Πλέον, δε χρειάζεται α δωροδοκείς κανέναν. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μία συγκεκριμένη συμπεριφορά που πριμοδοτεί με παρουσία στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας αυτούς που την επιλέγουν. Και η ΚΕΔ, το κάνει ξεκάθαρα αυτό το πράγμα, υπέρ του Ολυμπιακού και κατά του ΠΑΟΚ.

Τιμωρήθηκε που απέτυχε

Πολλά είναι αυτά που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος έπαιξε τον δεύτερο ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Αφού καθυστέρησε τον αγώνα για 77 λεπτά λόγω… ψαριών και κατάλαβε πως δεν μπορεί να τον διακόψει οριστικά για αυτόν τον λόγο, έπαιξε το παιχνίδι περιμένοντας την αντίδραση του Ολυμπιακού σε αυτό και αφού είχε παγώσει η Τούμπα.

Όταν ο Αθανασιάδης στο 58΄έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος σάστισε και άρχισε να παίζει Ολυμπιακό. Όταν μάλιστα είδε πως δεν μπορεί ο ίδιος να σκοράρει, έβγαλε κάρτα στον Κλάους στερώντας του τον τελικό και καπάκι απέβαλε τον Νάτχο επειδή τον …έσπρωξε ο Σάμαρης.

Ο Μάνταλος όμως όσα και να έκανε, απέτυχε, με αποτέλεσμα να μη σφυρίξει κανέναν αγώνα μέχρι που γράψαμε πως τον πέταξε η ΚΕΔ εκτός επειδή δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό. Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν, έπαιξε μόλις έναν αγώνα πλέι οφ.

Επίσης για όσους δεν θυμούνται, ο Μάνταλος έπαιξε τον προημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που πάλι πέρασε η ομάδα του δικεφάλου και αμέσως μετά υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ ή επειδή απέτυχε ή επειδή υπήρχαν κάποιες συνομιλίες του με τον Αχιλλέα Μπέο για τον συγκεκριμένο αγώνα. Διαλέξτε και πάρτε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00