Κάτι κινείται...

Κάτι κινείται...

Κάτι κινείται...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr ότι κάτι επιτέλους κινείται ώστε ο ΑΡΗΣ να μπορέσει αν μη τι άλλο να ξεκινήσει να προγραμματίζει για φέτος

Όχι ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά. Αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που εμφανιστεί ο επενδυτής που θα...ρίξει το χρήμα και θα “καθαρίσει” με την μία τα προβλήματα που διογκώθηκαν λόγω των τραγικών χειρισμών των προηγούμενων ετών.

Τις τελευταίες μέρες διακρίνω ότι υπάρχει μία κινητικότητα από την πλευρά της διοίκησης είτε γιατί αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος της τελειώνει, είτε γιατί ταρακουνήθηκε και από την... άλλη πρόταση που εξέφρασε ο Γιώργος Γαλανός.

Προσωπικά θεωρώ ξεφτίλα το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κοντεύει να διαλυθεί περίπου για ένα ποσό της τάξεως των 2 εκ ευρώ (γιατί αυτά ήταν τα άμεσα απαιτητά για να πάρει αδειοδοτήσεις και να μην έχει την κατρακύλα που ακολούθησε λόγω αποδόμησης του υλικού).

Αν ακόμα και σήμερα υπάρξει μία χρηματοδότηση των 2 εκ ευρώ για φέτος τόσο η συμμετοχή στην Β εθνική, όπως και η δημιουργία μιας καλής ομάδας για να διεκδικήσει την άνοδο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν συνυπολογίσουμε και τα υπόλοιπα έσοδα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχει ο ΑΡΗΣ.

Εξακολουθώ και υποστηρίζω ότι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ είναι η ολική δραστηριοποίηση- ανάθεση σε εταιρία/ανθρώπους με επαφές, γνωστούς, φίλους λυτούς και δεμένους για να βρεθεί επενδυτής.

Είτε μέσω...πολιτικής, είτε κάθε λογής γνωριμιών είναι αδιανόητο να μην έχει βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας για να επενδύσει στον ΑΡΗ. Τι να επενδύσει θα σημειώσει κάποιος. Σε χρέη 20 εκ ευρώ (γιατί ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ 30 ΚΑΙ 40 πλέον κατέρρευσαν). Έστω και αν η ρευστότητα κάποιου δεν θα απαιτεί πάνω από 8-10 εκ ευρώ συνολικά ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ, ακόμα και τα 20 για όσους Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους και Ρώσους βρίσκονται προ των πυλών των επενδύσεων στην Ελλάδα είναι ότι θα κόστιζε σε μένα και σε εσάς ένα 20ευρω.

Σύμφωνοι κανείς δεν θέλει να πετάξει τα λεφτά του, αλλά ο ΑΡΗΣ πρέπει να βρει τον τρόπο να πείσει αυτούς τους ανθρώπους άλλου οικονομικού μεγέθους να “πετάξουν” λίγα λεφτουδάκια και σε αυτό το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σωματείο και που ξέρεις...

Σε αυτή την προσπάθεια όμως είναι άλλο να...μιλήσει ο κάθε Στεφανίδης, Σκόρδας, Αθανασιάδης όποιο όνομα θέλετε βάλτε εσείς και άλλο ο κάθε Χαριστέας και Πρίττας. Όχι ότι έγιναν συνομιλήτες εκατομμυριούχων, αλλά σε κάθε περίπτωση ειδικά ο πρώτος μπορεί με ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει με ανθρώπους που θα...πασάρουν ποδοσφαιράνθρωπους του εξωτερικού που θα ανοίξουν πόρτες.

Το κάτι...κινείται ακριβώς εκεί πηγαίνει. Η διοίκηση οφείλει να παρουσιάσει ένα πλάνο και πρώτιστα να βρει τον τρόπο να κάνει τα 6-7 εκ ευρώ χρεών σε παίκτες.... 1 εκ ευρώ. Είναι κοντά σε πολλές συμφωνίες αλλά αυτό δεν αρκεί. Το κοντά πρέπει να αντικατασταθεί από υπογραφές και τότε ο ΑΡΗΣ- που θα έχει ως χρέη μόνο αυτά του Δημοσίου και μάλιστα θα είναι το ένα πέμπτο άλλων ομάδων που έχουν στο κεφάλι 30αρια και 50αρια εκατομμυρίων ευρώ, αλλά κανείς δεν τους ενοχλεί- θα γίνει πολύ πιο θελκτικός. Παράληλα όμως άνθρωποι όπως ο Χαριστέας -για τον οποίο έχω ενστάσεις αναφορικά με την συμπεριφορά όταν ο ΑΡΗΣ του έκανε πρόπερσι πρόταση, αλλά από την άλλη το ενδιαφέρον που δείχνει τον τελευταίο καιρό φανερώνει ότι έχει ξαναζεσταθεί με την ομάδα που τον ανέδειξε- θα επαναφέρουν τον ΑΡΗ σε μονοπάτια που έχει να περπατήσει λόγω αίγλης και επιτυχίων την χρονιά της Ατλέτικο.

Υπάρχει και το γήπεδο, αλλά ακόμα δεν το αγγίζω γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι σε αυτή την συζήτηση θα πρέπει να μπούμε μόνο όταν ένας “λεφτάς” πραγματικός πάρει τον ΑΡΗ, ρίξει χρήμα και επομένως θα δικαιούται και να κάνει ένα νέο γήπεδο με παρακαταθήκη το Κλ. Βικελίδης.

Γιατί ορισμένοι θέλουν να πάρουν τον ΑΡΗ και με τα...λεφτά του γηπέδου και του ΑΡΗ να να αποκτήσουν χρήμα και πολλά άλλα.

Το κάτι κινείται πηγαίνει στην λογική της προσέγγισης ενός προπονητή όπως ο Δημήτρης Καλαιτζίδης στον οποίο έχω τεράστια εκτίμηση προπονητικά. Ο ΑΡΗΣ φυσικά και πρέπει να βρει τρόπο οικονομικά να παίξει στην Β εθνική, αλλά θα πρέπει να έχει και ομάδα για να παίξει. Ο Καλαιτζίδης δεν ξέρω αν θα αποτελέσει την τελική επιλογή, αλλά μου φαίνεται ότι είναι ο προπονητής ειδικών συνθηκών που θέλει ο ΑΡΗΣ στην Β εθνική.

Από κει και πέρα αναμένω τις εξελίξεις στον ΑΣ και φυσικά σύντομα συνέντευξη Τύπου της διοίκησης και ΓΣ της ΚΜΑ. Όσο για την πρόταση του κ. Γαλανού θεωρώ ότι και ο ίδιος πρώτα θα περιμένει να εξαντληθούν οι πιθανότητες Β εθνικής και μετά θα... πιέσει για εφαρμογή του δικού του πλάνου που προυποθέτει συμμετοχή στην Γ εθνική. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί, αλλά αν τελικά αυτό συμβεί ως τώρα είναι η μοναδική πρόταση που υπάρχει.

ΥΓ1 Είναι απαράδεκτο να δικάζεται ερήμην η υπόθεση Σταυρόπουλου και να την χάνει ο ΑΡΗΣ, έστω και αν λέει ότι θα την κερδίσει στην δευτεροβάθμια της ΕΠΟ που εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα συμβεί, παρά το γεγονός ότι το δίκιο είναι με την πλευρά του καθώς πλήρωσε τα 2000 πριν την κοινοποίηση της προσφυγής.
Είναι ανεπίτρεπτο να δίνει η ομάδα τέτοια δικαιώματα, πόσο μάλλον όταν έχει 100 ανοικτά μέτωπα. Όπως βέβαια και επικοινωνιακά όταν μοιράζεις την Δευτέρα ότι την Τετάρτη θα ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με 5 παίκτες, δεν μπορεί την Τετάρτη να ξαναλές ότι έλεγες την... Δευτέρα!

ΥΓ2 Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από τους...επενδυτές που φτάνουν στα αυτιά μου τις τελευταίες 48 ώρες και για αυτό οι αναφορές μου και όλα τα παραπάνω δεν τους συμπεριλαμβάνουν. Ο Θεός να δώσει να μην είναι παραμύθια βέβαια, αλλά με τόσα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια- το ξανάγραψα- κρατάμε καλάθι σε σχήμα μπρελόκ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!