Καμία έκπληξη για Μανωλά!

Καμία έκπληξη για Μανωλά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzeta το θέμα Μπενφίκα-Μανωλά…

Δεν πρέπει να μας προξενεί καμία έκπληξη το θρυλούμενο από σήμερα ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Μανωλά.

Ξέχωρα από το ότι ο Έλληνας διεθνής είναι ένας πολύ καλός και νεαρός σέντερ μπακ, του οποίου το όνομα «κυκλοφορεί» στην ευρωπαϊκή αγορά από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και το ότι η Μπενφίκα είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ μόλις το περασμένο φθινόπωρο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό.

Η Μπενφίκα είναι μία ομάδα που…παραδοσιακά την κοιτάζει την Ελλάδα και ψωνίζει από το πρωτάθλημά μας! Εδώ και μία δεκαετία, γίνεται αυτό το πράγμα.

Μην ξεχνάμε ότι έχει πάρει παίκτες κι από τις τρεις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Από τον Παναθηναϊκό τον Φύσσα, από την ΑΕΚ τον Κατσουράνη και από τον Ολυμπιακό, μόλις πέρσι, τον Φέϊσα.

Ακόμη έχει πάρει τον Καραγκούνη από την Ίντερ.

Στο δε ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ξέρουμε πολύ καλά ότι η Μπενφίκα είχε ενδιαφερθεί πολύ σοβαρά και για τον Ντιόγο και για τον Μήτρογλου! Για τον Μήτρογλου λίγες εβδομάδες πριν υπογράψει στη Φούλαμ!

Και για τον Ντιόγο! Ναι για τον Ντιόγο. Το καλοκαίρι του 2009, αμέσως μετά την πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό, την καλή χρονιά του, που είχε ως μακράν καλύτερο παιχνίδι του εκείνο το Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1 για το Γιουρόπα Λιγκ, με τον Ντιόγο να βάζει εκείνη τη βραδιά δύο γκολ και να κάνει άλογο τον Νταβίντ Λουίζ. Ναι αυτό τον Νταβίντ Λουίζ εννοώ, που τώρα είναι βασικός στην Τσέλσι…

Έδινε η Μπενφίκα ως αντάλλαγμα για τον Ντιόγο τον 21χρονο τότε Ντι Μαρία, που δεν έπαιζε πολλά παιχνίδια βασικός στην ομάδα της Λισσαβώνας, αλλά ήταν στην εθνική Αργεντινής! Ο Ολυμπιακός είχε αρνηθεί, αφού ο Ντιόγο είχε ξεκινήσει καλά (1η σεζόν, με 16 γκολ για νέο παιδί που έρχεται από τη Νότια Αμερική για πρώη φορά στην Ευρώπη…) και τον προόριζαν για ακόμη πιο μεγάλη μεταγραφή. Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Ντι Μαρία έπαιξε βασικός στην Μπενφίκα και τον αγόρασε η Ρεάλ, ο δε Ντιόγο έβαλε όλα κι όλα τρία γκολ, τραυματίστηκε κιόλας και γύρισε στην Βραζιλία ως δανεικός.

Αυτά έχει η μπάλα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.