Τα λεφτά δεν αρκούν

Τα λεφτά δεν αρκούν

Τα λεφτά δεν αρκούν

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει γιατί στον ΠΑΟΚ δεν αρκούν πλέον μόνο τα χρήματα.

Μίτινγκ, κόντρα μίτινγκ, αποφάσεις, στρατηγικές, οργάνωση κτλ, κτλ. Ο ΠΑΟΚ έχει χρόνο να στηθεί σε σωστές βάσεις και να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει.

Είναι σαφές πως η επιλογή Αναστασιάδη μειώνει το κόστος της ομάδας γιατί παραδοσιακά θεωρεί αυτός πως μπορεί να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο χωρίς πολλά – πολλά. Και είναι αλήθεια πως για να φτιάξεις πιο αξιόμαχο σύνολο από το περυσινό, δε χρειάζονται και 15 – 20 εκατ. ευρώ για να τα καταφέρεις. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ και τον Αναστασιάδη, το περυσινό δείγμα το ξεπερνάς με απλή σοβαρότητα.

Το θέμα σοβαρότητα βέβαια ξεκινά από πιο ψηλά και κυρίως από τον Σαββίδη. Τον Βρύζα δεν τον θεωρώ σημαντικό για το ύφος του ΠΑΟΚ γιατί δεν συμμετέχει στην επικοινωνία, δεν θεωρεί σοβαρό να πείσει το κοινό για κάτι που συμβαίνει.

Ο Σαββίδης όμως, έχοντας επιλέξει έναν πολιτικό λόγο σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, ανακατεύει την τράπουλα συνεχώς και δημιουργεί ένα χάος γύρω από την ομάδα. Το έκανε πέρυσι στη παρουσίαση του Στέφενς όταν στο ίδιο μομέντουμ μίλησε για Ροναλντίνιο αλλά και αύξηση του μπάτζετ 20%. Κανένας δεν έμεινε στο δεύτερο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ είναι πως η ομάδα παίζει συνεχώς στα κόκκινα. Και παίζει στα κόκκινα για πολλούς λόγους. Και αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι οι παίκτες να μην ευχαριστιούνται την παρουσία τους στην ομάδα. Να μη γουστάρουν το παιχνίδι.

Υπάρχουν και άλλες πιεσμένες ομάδες που έχουν χρόνια να πάρουν τίτλο. Όμως εκεί η πίεση που ασκείται είναι παραγωγική. Έβλεπα για παράδειγμα την Ατλέτικο, στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα που της στράβωσε όσο λίγοι αγώνες που έχω δει. Τραυματίας Ντιέγκο Κόστα, πρώτη αναγκαστική, τραυματίας Αρντά δεύτερη, ομάδα που παίζει τελικό πρωταθλήματος, δέχεται και γκολ. Κι όμως, βρήκε τον τρόπο, γιατί ο χαρακτήρας της είναι τέτοιος ώστε να βρει τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσεις.

Στον ΠΑΟΚ, με κεντρικό πρόσωπο αυτής της πίεσης τον Σαλπιγγίδη, υποσυνείδητα, ο παίκτης δεν έχει στο μυαλό του να σκοράρει για να πετύχει η ομάδα τους στόχους και να γουστάρει ο ίδιος, αλλά να σκοράρει για να σταματήσει να είναι στο πέναλτι. Στον τελικό ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση της παραπάνω πρότασης. Κάπως έτσι χάθηκαν τα γκολ, γιατί ανικανότητα σε έναν παίκτη με τριψήφια νούμερα τερμάτων στη καριέρα του δεν μπορώ να διακρίνω. Και όλη η ομάδα σας πληροφορώ είναι κάπως έτσι. Και αυτό ξεκινά από την ηγεσία η οποία με τα λεγόμενά της προκαλεί αυτή την κατάσταση και ανεβάζει τον πήχη με αποδέκτη το κοινό που διψά για διακρίσεις.

Ο ΠΑΟΚ παρότι πληρώνει στην ώρα του, έχει καταφέρει να χρειάζεται πιο άκομψη επιχειρηματολογία για να πείσει έναν παίκτη να μείνει ή να έρθει στην ομάδα. Όταν δεν είχαμε χρήματα, όχι απλά δεν αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν ήθελε να φύγει και κανένας.

Αυτό συμβαίνει βέβαια γιατί όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να πείσει κανέναν σοβαρό αθλητή για την προοπτική που εμφανίζει η ομάδα.

Και αν δεν σοβαρευτεί πρώτος απ όλους ο ηγέτης της, θα εντυπωσιαστεί με την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης σεζόν. Αρνητικά πάντα…

ΥΓ Ο Βρύζας θέλει να είναι τεχνικός διευθυντής, ο ΓΧ έχει συμβόλαιο και θα μιλήσει με τον Ιβάν για να δει τι θα κάνει με μοναδική θέση που θα μπορούσε να δεχτεί αυτή του τεχνικού διευθυντή, ο Γκαρσία μου λένε πως θα ήθελε περισσότερο να γίνει τεχνικός διευθυντής. Τι ωραία δουλειά είναι αυτή ρε γμτ..

ΥΓ Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο ΚΑΣ, σε μία κίνηση που ρίχνει το γάντι στην ΕΠΟ. Οι Σαρρήδες στις προηγούμενες δύο ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ απάντησαν στο δεκάλεπτο. Τώρα κάνουν τους χαζούς γιατί ξέρουν πως αν οι αποφάσεις των επιτροπών τους κριθούν από ανεξάρτητο όργανο όπως το ΚΑΣ, θα ξεφτιλιστούν. Αν δεν είναι έτσι, ας ξεκαθαρίσου πως το ΚΑΣ είναι αρμόδιο και εκεί θα δούμε αν είμαστε γραφικοί, μπουγάτσες και όλα τα συνοδευτικά που μας χρεώνουν επειδή λέμε τα αυτονόητα.

ΥΓ Silver Alert. Χάθηκε 42χρονός διαιτητής στην περιοχή της Καβάλας, παρότι μένει Αθήνα. Τελευταία φορά εμφανίστηκε σε ημιτελικό του κυπέλλου και παρά τη μεγάλη του προσπάθεια δεν πέτυχε τον στόχο του. Έκτοτε, δεν έχει εμφανιστεί ούτε σε αγώνες τοπικού. Φορούσε μαύρα ρούχα, σορτσάκι, κάλτσες αθλητικές, το πρόσωπό του ήταν παγωμένο και ζει ένα ντεζαβού γιατί την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο, είχε ένα χρόνο τουρνέ στην επαρχία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00