Γιουβέντους: Μια αξεπέραστη σεζόν (vids)

Γιουβέντους: Μια αξεπέραστη σεζόν (vids)

Γιουβέντους: Μια αξεπέραστη σεζόν (vids)

bet365

Η Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε σάρωσε τα πάντα στον δρόμο για το τρίτο σερί scudetto και το gazzetta.gr παρουσιάζει ρεκόρ και βίντεο.

Οι Μπιανκονέρι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά του περασμένου καλοκαιριού που τους ήθελαν πρωταθλητές και φέτος αλλά το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο. Στο κυνήγι για το 3x3 για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του... 30' η Γιουβέντους δεν σταμάτησε πουθενά και ο απολογισμός είναι εκπληκτικός αφού δύσκολα θα ξεπεραστούν στο μέλλον όσα έκανε φέτος στο πρωτάθλημα.

Ρεκόρ βαθμών: Η καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα ήταν οι 97 βαθμοί που είχε μαζέψει η Ιντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι την σεζόν 2006-07. Η Γιουβέντους του Κόντε κατάφερε να μαζέψει περισσότερους και έσπασε το ρεκόρ με τον πιο γλυκό τρόπο για τους οπαδούς της: Νίκη στο «Ολίμπικο» επί της Ρόμα με γκολ του -πρώην Τζαλορόσο-Οσβάλντο στο 94'! Μία εβδομάδα μετά, οι Τορινέζοι μάλλον εξασφάλισαν ότι θα είναι για πολλά χρόνια οι κάτοχοι του ρεκόρ αφού τερμάτισαν στους 102, επίδοση μοναδική γενικά για την Ευρώπη σε πρωτάθλημα 20 ομάδων!

Ρεκόρ έδρας: Την σεζόν 2005-06 η Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι είχε καταφέρει να πάρει 55 βαθμούς στο «Σαν Σίρο», έχοντας 18 νίκες και μία ισοπαλία. Οι Μπιανκονέρι με τη νίκη στη φιέστα με την Κάλιαρι το κατέρριψαν αφού έκαναν το 19x19 στο Juventus Stadium, που αποδείχθηκε η πιο δυνατή έδρα της Ευρώπης φέτος.

Ρεκόρ νικών: Η Ιντερ του Μαντσίνι από την σεζόν 2006-07 είχε και αυτή την πρωτιά αφού είχε καταφέρει να νικήσει στους 30 από τους 38 αγώνες της. Στην ξέφρενη πορεία της προς το φετινό scudetto η Γιούβε πήρε την πρωτιά και σε αυτή την «ενότητα» αφού έφυγε νικήτρια στις 33 από τις 38 αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα!

Ρεκόρ... προπονητή: Οταν αναλάμβανε την Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2011, ο Αντόνιο Κόντε μάλλον δεν περίμενε ότι τρία χρόνια μετά θα είχε γράψει ιστορία. Ο Κόντε έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία των Μπιανκονέρι που παίρνει τρία σερί πρωταθλήματα, μετά τον Κάρλο Καρκάνο. Αυτόν κυνηγάει πλέον καθώς ο Καρκάνο ήταν ο προπονητής των Τορινέζων στα 4 από τα 5 scudetti της δεκαετίας του '30. Αν το πάρει και την επόμενη σεζόν θα τον πιάσει στην κορυφή ενώ η Γιούβε -έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα- μπορεί πλέον να βάλει σαν στόχο να πάρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της πέντε σερί πρωταθλήματα. Πλην των Καρκάνο και Κόντε, τρία σερί πρωταθλήματα στην Ιταλία έχουν πάρει μόνο οι Φάμπιο Καπέλο (Μίλαν 1992-93-94) και Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιντερ 2006-07-08) αλλά το πρώτο από τα τρία του τελευταίου είναι στα χαρτιά.

Από εκεί και πέρα, η Γιουβέντους ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, με δύο νίκες επί του δεύτερου και +17 ενώ σκόραρε στα 37 από τα 38 ματς! Μόνο η Νάπολι στο «Σαν Πάολο» δεν δέχθηκε γκολ από τους Τορινέζους, αναγκάζοντας τους στη (μόλις) δεύτερη ήττα της σεζόν (2-0).

Πανηγυρίζοντας το scudetto των ρεκόρ, η Γιουβέντους έχει βγάλει μια σειρά από βίντεο αυτές τις ημέρες.

Οι πανηγυρισμοί στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή, όταν οριστικοποιήθηκε η κατάκτηση του τίτλου μετά την ήττα της Ρόμα στην Κατάνια.

Μετά το ξενοδοχείο, σειρά έχει το Juventus Stadium μία μέρα μετά, στο ματς με την Αταλάντα.

Η απονομή της κούπας μετά τη νίκη επί της Κάλιαρι που έκανε τους βαθμούς 102.

Φάσεις και γκολ από την τρελή πορεία προς τον φετινό τίτλο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα