Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0

bet365

Ο Αστέρας κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και έκανε... δώρο στον Παναθηναϊκό το «σεντόνι»! ΤΡΙΠΟΛΗ, αποστολή: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ

Έγινε μία, έγινε δύο, έγινε είκοσι, τριάντα, έ στην 31η φορά που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ το πλήρωσε. Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στην Τρίπολη θέλοντας μόνο νίκη απέναντι στον Αστέρα, με τους Αρκάδες όμως να δείχνουν καλύτεροι, να επικρατούν με 1-0, να παίρνουν προβάδισμα έναντι των Θεσσαλονικέων στην μεταξύ τους ισοβαθμία και να δίνουν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να θέλει μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο για να πάρει την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία…

Η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τραγικά στο πρώτο μέρος, δέχεται σχεδόν πάντα γκολ πρώτος και στην συνέχεια τρέχει να το ανατρέψει. Και σήμερα στην Τρίπολη για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, οι Θεσσαλονικείς είδαν τον Αστέρα να πετυχαίνει πρώτος γκολ, με την διαφορά ωστόσο να είναι πως αυτή την φορά έπαιξε πολύ καλύτερα.

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν τον έλεγχο του πρώτου μέρους, έχασαν ευκαιρίες, αλλά και πάλι ένα λάθος στην άμυνα, από τα πολλά που έχουν κάνει φέτος, τους στοίχισε δίνοντας το προβάδισμα στον Αστέρα.

Οι Αρκάδες από την άλλη γνωρίζοντας πως οι αντίπαλοί τους είναι επιρρεπείς στα λάθη, αυτό που κοίταξαν ήταν να μην κάνουν αυτοί. Δεν έκαναν και στην πρώτη ευκαιρία που τους δημιουργήθηκε έκαναν το 1-0 και το έκαναν στο καλύτερο διάστημα που θα μπορούσαν, στο 44’.

Λίγες φάσεις στο πρώτο και γκολ στο πάρα ένα…

Το πρώτο μέρος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν θα λέγαμε πως ήταν και το καλύτερο ποιοτικά, αλλά σίγουρα είχε ρυθμό και προσπάθειες και των δύο ομάδων. Με τον ήλιο να καίει και τον αέρα να είναι δυνατός, ήταν δύσκολο να υπάρξει σωστή ανάπτυξη και αυτό φάνηκε περίτρανα.

Τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου το είχε ο ΠΑΟΚ, αλλά με την απουσία του Λίνο εμφανέστατη, δεν μπορούσε μόνο ο Στοχ, έστω και αν είχε την βοήθεια του Νάτχο, να απειλήσει. Από την άλλη στο διάστημα αυτό, οι γηπεδούχοι βλέποντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν λάθη και στο κέντρο, κυρίως με τον Κάτσε, προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση.

Σε μία από αυτές, ένα λεπτό πριν τελειώσει το ημίχρονο, κατάφεραν να προηγηθούν. Συγκεκριμένα ο Ντε Μπλάσις έφυγε από δεξιά, έκανε την σέντρα και ο Καράσκο με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο, πετυχαίνοντας το 1-0 για τον Αστέρα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο «δικέφαλος του βορρά» θέλησε να αντιδράσει, αλλά ο Σκόνδρας από εξαιρετική θέση δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ χάνοντας την ευκαιρία.

Πρώτα Σαλπιγγίδης, μετά Λίνο και πίεση…

Ο Γεωργιάδης βλέποντας πως η ομάδα του όχι απλά δεν μπορούσε να απειλήσει, αλλά βρέθηκε και πίσω στο σκορ, ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος με τον Σαλπιγγίδη στην θέση του κακού Μάρτενς και στην συνέχεια έβαλε και τον Λίνο στην θέση του Σπυρόπουλου που επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου.

Οι αλλαγές αυτές έδωσαν ώθηση στους φιλοξενούμενους που πίεσαν από το ξεκίνημα, θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να έρθει στο 64’, αλλά ο Αθανασιάδης σπατάλησε την ευκαιρία που του δημιουργήθηκε στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σκόνδρα.

Φουλ επίθεση αλλά χωρίς γκολ

Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας να μην μπορούν να απειλήσουν, ρίσκαραν με τον Γεωργιάδη να παίζει φουλ επίθεση βάζοντας στο 66’ και τον Κουλούρη και παίζοντας ουσιαστικά ένα σύστημα που έμοιαζε 4-2-4.

Με αυτό το σύστημα οι Θεσσαλονικείς πίεσαν ακόμα περισσότερο, όμως δεν μπόρεσαν να βρεθούν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Ερνάντες. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ. Για την ακρίβεια η εικόνα του ματς ήτα σαν να… φώναζε πως πιο πιθανό θα ήταν το 2-0 παρά το 1-1.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο με τον Αστέρα να παίρνει μεγάλη νίκη και να φτάνει τον ΠΑΟΚ στους 7, παίρνοντας και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» θα περιμένει το… δώρο του Ατρομήτου καθώς με ισοπαλία το απόγευμα στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός κατακτά την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

MAN OF THE MATCH: Ο Σανκαρέ ήταν εντυπωσιακός. Δεν έκανε το παραμικρό λάθος κερδίζοντας όλες τις… μάχες στον αέρα αλλά και στο έδαφος στο σημερινό ματς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει αυτή η νίκη για τον Αστέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντε Μπλάσις ήταν ότι ο Σανκαρέ στην άμυνα αλά μπροστά. Όποτε ήθελε έκανε φάσεις στον ΠΑΟΚ και δεν τον νίκησε σε καμία φάση η άμυνα του ΠΑΟΚ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο ΠΑΟΚ που σε ένα παιχνίδι, μια χρονιά δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά και να παλέψει για τη νίκη που θα τον κράταγε ζωντανό.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν έγινε η μεγάλη γκάφα στο ματς, καθώς και στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ο Καράσκο ήρθε από πίσω και έπιασε μια άπιαστη κεφαλιά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Παππά σε ένα εύκολο γι’ αυτόν παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Αστέρας έδειξε πως το ήθελε περισσότερο, με τους Θεσσαλονικείς να περιμένουν... δώρο από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Συνθέσεις

ΑστέραςΤρίπολης (Σ. Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοες, Σανκαρέ, Ζησοπουλος, Λούι, Σέτι Ουσέρο, Μουνάφο (87' Κουρμπέλης), Καράσκο (70' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (79' Χουάνμα).

ΠΑΟΚ (Γ.Χ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (58' Λίνο), Κάτσε (67' Κολούρης), Κατσουράνης, Στοχ, Αθανασιάδης, Νάτχο, Λάζαρ, Μάρτενς (46' Σαλπιγγίδης).

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Τρίπολης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα