Ο Πλιάτσικας για Ουκρανία, Εθνική, ΑΕΚ

Ο Πλιάτσικας για Ουκρανία, Εθνική, ΑΕΚ

bet365

Ο Βασίλης Πλιάτσικας βρίσκεται στην καρδιά των αιματηρών γεγονότων στην Ουκρανία και περιγράφει στο gazzetta.gr την κατάσταση που επικρατεί. Ο 26χρονος άσος αναφέρθηκε στο μέλλον του στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ, την Εθνική, αλλά και την ΑΕΚ.

Στην Ουκρανία η κατάσταση είναι έκρυθμη με την χώρα να είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου. Ο Βασίλης Πλιάτσικας εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται στο Ντόνετσκ, μία πόλη που είναι στο επίκεντρο της ουκρανική κρίσης, και μας μεταφέρει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. Ο Έλληνας άσος μιλάει για την παρουσία του στην Μέταλουργκ, τα σχέδιά του για το μέλλον, την Εθνική Ελλάδος, αλλά και την ΑΕΚ.

Να αρχίσουμε από τα πρόσφατα. Ζεις σε μία χώρα την Ουκρανία που ταλανίζεται από εσωτερικές διαμάχες. Ζεις σε μία πόλη το Ντόνετσκ που η κατάσταση είναι τεταμένη. Πως βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση, μπορείς να μας ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις;

«Πράγματι είναι έκρυθμη η κατάσταση ειδικά εδώ στο Ντόνετσκ. Έχουμε καθημερινά εξελίξεις όσον αφορά τα πολιτικά θέματα. Πριν λίγες ημέρες, την Κυριακή, είχαμε δημοψήφισμα στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ για την ανεξαρτητοποίηση των περιοχών από την Ουκρανία και μεγάλο ποσοστό η απόφαση ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας».

Ζεις στο Ντόνετσκ, πως βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση. Αισθάνεσαι ότι κινδυνεύει η ζωή σου;

«Εδώ στο Ντόνετσκ δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν εξαιρέσεις τα γεγονότα που έγιναν την Κυριακή. Αντίθετα σε άλλες περιοχές όπως στην Κριμαία υπάρχει πρόβλημα. Πρόσφατα ταξιδέψαμε στην Κριμαία με την ομάδα για έναν αγώνα και υπήρχαν άνθρωποι με αλεξίσφαιρα γιλέκα όπου μας έκαναν έλεγχο πριν μας επιτρέψουν να πάμε στον προορισμό μας. Γενικότερα δεν γίνεται να μην επηρεαστείς από την συγκεκριμένη κατάσταση, επικρατεί ανασφάλεια γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει».

Βγαίνεις καθόλου από το σπίτι με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί;

«Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να μένω στο σπίτι με όλα αυτά που συμβαίνουν. Κυρίως κάθομαι σπίτι και όλα κυλούσαν ήρεμα πριν ξεκινήσουν όλα αυτά τα γεγονότα».

Με τους συμπαίκτες σου, τους Ουκρανούς, συζητάτε γι αυτά τα θέματα. Τι σου λένε;

«Η αλήθεια δεν ασχολούνται, δεν μιλάνε κιόλας. Είναι δύσκολη η θέση τους, αφού μπορεί να βρίσκονται σε ουκρανική πόλη, αλλά είναι μία περιοχή που έχει περισσότερους ρωσόφιλους και καταλαβαίνεις είναι σε δύσκολη θέση».

Έχεις συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης. Με τα τωρινά δεδομένα και την έκρυθμη κατάσταση στην χώρα σκέφτεσαι να μείνεις;

«Το συμβόλαιο που έχω με την Μέταλουργκ λήγει το 2015. Απλά με την ομάδα είχαμε αποφασίσει ότι αν επιθυμούσε να με κρατήσει θα συζητούσαμε για νέο συμβόλαιο στο τέλος του Ιουνίου. Εγώ θα κάτσω να μιλήσω με την ομάδα ώστε να μου δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα-γιατί δεν γίνεται να ζεις με τον φόβο αυτό-τότε ναι γιατί όχι να μην συνεχίσω».

Οι εντυπώσεις σου από το ουκρανικό πρωτάθλημα ποιες είναι;

«Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είμαστε στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχουν πέντε-έξι ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη με καλές πορείες. Το καλό είναι ότι στην Μέταλουργκ είναι ικανοποιημένοι από μένα, κι εγώ από αυτούς, αλλά όπως είπα το πολιτικό είναι αυτό που καίει».

Σε περίπτωση που τελικά δεν μείνεις στην Ουκρανία θα κοιτάξεις ξανά να επιστρέψεις στην Γερμανία. Πιστεύεις ότι έχεις να δώσεις κάποιες απαντήσεις αφού οι τραυματισμοί δεν σου επέτρεψαν να δείξεις την αξία σου;

«Δεν το γνωρίζω ακόμα αυτό, αλλά σίγουρα η πρώτη μου επιλογή θα είναι να παραμείνω στο εξωτερικό και όχι συγκεκριμένα μόνο στην Γερμανία αλλά αν μπορέσω να ξαναπάω σε ένα τοπ πρωτάθλημα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να αγωνίζομαι στην Μέταλουργκ ώστε να με δουν από τα τοπ πρωταθλήματα και να μπορέσω με την παρουσία μου να ανοίξω τον δρόμο για ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Βλέπεις μία πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα;

«Να σας πω την αλήθεια, ήθελα να επιστρέψω και το χειμώνα που βρισκόμουν σε αναζήτηση ομάδας, αλλά πάντα πρώτη μου επιλογή θα είναι το εξωτερικό».

Έχεις ζήσει την εμπειρία της Μπουντεσλίγκα και τώρα της Ουκρανίας. Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά επιπέδου στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα;

«Στην Ελλαδα υπάρχουν μόλις 3-4 ομάδες που βγάζουν υγεία σε όλα τα θέματα. Για μένα το σημαντικότερο είναι το θέμα της παιδείας, στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθόλου παιδεία και αυτό φαίνεται σχεδόν καθημερινά».

Σε ένα μήνα έχουμε Μουντιάλ και η Εθνική ετοιμάζεται για την Βραζιλία. Ήσουν μέλος της Εθνικής πριν του τραυματισμούς, σκέφτεσαι μία πιθανή επιστροφή στις επιλογές του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού;

«Η Εθνική αποτελεί τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ξέρω καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με την εθνική σου ομάδα. Για μένα πρωταρχικός στόχος είναι να καθιερωθώ στην Μέταλουργκ να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και στη συνέχεια γιατί όχι να μην επιστρέψω».

Πιστεύεις ότι μπορεί να προκριθεί από τον όμιλο που έχει κληρωθεί;

«Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να προκριθεί. Όταν αγωνίζεται κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους δείχνει πάντα τι μπορεί να καταφέρει. Ξεκινάει με την Κολομβία και αν δεν επηρεαστεί από τα ονόματα πιστεύω μπορεί τη νίκη και γενικότερα θεωρώ ότι μπορεί να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης από τον όμιλο». καθε ματς οπως πρεπει

Την ΑΕΚ την παρακολουθείς;

«Για μένα η ΑΕΚ είναι κάτι το ξεχωριστό. Ήταν η ομάδα που με βοήθησε να αγωνιστώ επαγγελματικά. Θεωρώ ότι ήταν καλό που έπεσε στην Γ' Εθνική ώστε να καθαρίσει από τα λάθη των προηγούμενων ετών και και να ξεκινήσει με νέες βάσεις από την αρχή. Το καλό είναι ότι ανέλαβαν άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τραϊανός Δέλλας, που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Το ελληνικό πρωτάθλημα το παρακολουθείς, θεωρείς δίκαιο πρωταθλητή τον Ολυμπιακό; Για την δεύτερη θέση ποιον βλέπεις φαβορί;

«Πιστεύω ναι. Έχει το πιο καλό ρόστερ, είχε σταθερή πορεία με έναν πολύ καλό προπονητή και δίκαια τερμάτισε στην πρώτη θέση. Όσον αφορά την δεύτερη θέση το θέμα είναι ποιος θα εμφανίσει λιγότερη κούραση αφού βλέπουμε πχ. τον Ατρόμητο να μην δείχνει καθόλου φρεσκάδα».

Έχουμε και τελικούς σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Οι προβλέψεις σου;

«Για το Γιουρόπα Λιγκ είναι κρίμα για την Μπενφίκα αυτό που έπαθε πέρυσι. Νομίζω ο Θεός της το χρωστάει και πιστεύω θα το κατακτήσει. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μία ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης να κάνει την έκπληξη να βλέπεις παίκτες και προπονητή να πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Είναι ένα δυνατό σύνολο, αλλά νομίζω ότι η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο».

 

Τελευταία Νέα