Θαύμα το ότι αντέχει

Θαύμα το ότι αντέχει

Θαύμα το ότι αντέχει

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το θαύμα του ΠΑΟΚ μετά από όσα έχει περάσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα.

Έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μία καταγραφή γεγονότων μετά τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό για να κατανοήσουμε τι βιώνει ο ΠΑΟΚ. Και ο λόγος που θέλω να το κάνω αυτό, δεν αφορά την ανάδειξη της σαπίλας της ΕΠΟ η οποία δεν χρειάζεται να αναλυθεί ιδιαίτερα, αλλά το γιατί τα παιδιά που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, δίνουν και την ψυχή τους.

Ο ΠΑΟΚ μετά τον ημιτελικό βίωσε μία ακραία επικοινωνιακή επίθεση απ όλες τις πλευρές, ακόμη και μέσα από συνεντεύξεις στελεχών του Ολυμπιακού. Στόχος βέβαια ήταν να δικαιολογηθούν τα όσα θα ακολουθούσαν με τον επίσημο ΠΑΟΚ να παραμένει μουγγός. Συνεντεύξεις Θεοδωρίδη, Βρέντζου στην Ελλάδα, συνεντεύξεις Μίτσελ στις οποίες έλεγε ψέματα για το τι συνέβαινε στην αίθουσα Τύπου και για αυτόν τον λόγο δεν πήγε, τοποθετήσεις … αντικειμενικών αρθρογράφων που σύγκριναν την Τούμπα με τη Ριζούπολη οι οποίοι ξεχνούσαν προφανώς τη συμβολή της αστυνομίας και τη μετέπειτα πρόσληψη του κ. Τσιρώνη από τον Ολυμπιακό στα όσα βίωσε η αποστολή του Παναθηναϊκού, ανακοινώσεις της ΕΠΟ του Σαρρή ο οποίος ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε Χαϊλάντερ που θα πατάξει όλα τα ακραία φαινόμενα που παρουσιάζονται στα γήπεδα.

Είχε προηγηθεί βέβαια ο αγωνιστικός αποδεκατισμός του ΠΑΟΚ από τον Μάνταλο ο οποίος με προκλητικό τρόπο πέταξε εκτός τελικού τους Νάτχο και Κλάους, τους δύο από τους τέσσερις πάρα πολύ σημαντικούς παίκτες της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ μην μπορώντας να ελέγξει το κλίμα αναλώθηκε σε λάθος προσεγγίσεις ενόψει τελικού, ασχολήθηκε περισσότερο με το πώς θα γίνει η μεταφορά του κόσμου στην Αθήνα και όχι με το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα στο ύψος των περιστάσεων και ήρθε μοιραία η ήττα.

Ακολούθησε το πέσιμο των οπαδών στη Μεσήμβρια, εκεί όπου Σαλπιγγίδης και Κατσουράνης σε πρώτο πλάνο και Νίνης σε δεύτερο, δέχτηκαν επίθεση. Την ίδια στιγμή, πολλοί παίκτες και κυρίως οι επιλογές του Γενάρη πλην Νάτχο, Ινσαουράλδε βγήκαν εκτός πλέι οφ, ο Νίνης το ίδιο, ο Σαλπιγγίδης ήταν ερωτηματικό και ο τραυματίας Κατσουράνης είχε χρόνο μπροστά του για να φανεί αν μπορεί να βοηθήσει.

Η ουσία είναι πως εκείνη τη μέρα, παίκτες λάκισαν, αφού οι …ενοχλήσεις άρχισαν να αυξάνονται δραματικά.

Ο ΠΑΟΚ σε κάκιστη ψυχολογία, παίζει με την Τρίπολη στη Τούμπα και ο Δασκαλόπουλος κάνει δώρο ένα γκολ στον Αστέρα με τη φάση του Μπαράλες με τον Σκόνδρα να αποτελεί μνημείο πρόκλησης από διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει, πιέζει, αλλά η μπάλα δεν του κάνει τα γούστα. Ποδόσφαιρο είναι, συμβαίνουν αυτά.

Ποδόσφαιρο όμως δεν είναι όταν ένα δικαστήριο βάζει στο κατηγορητήριο στοιχεία που δεν υπάρχουν σε αυτό και η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για να χαρακτηρίσει εκτεταμένα τα επεισόδια εμφανίζει μόνη της αυθαίρετα πως υπήρξαν σωματικές βλάβες. Κανένας γιατρός του αγώνα δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, κανένα επίσημο έγγραφο. Και όταν ο ΠΑΟΚ τρώει μείον τρεις βαθμούς από αυτό το στοιχείο που μπήκε τσαμπουκά στη μη ελεγχόμενη – γελάμε – επιτροπή της ΕΠΟ, πηγαίνει στο δευτεροβάθμιο όργανο να ρίξει την ποινή. Αυτό βέβαια προκαλεί ακόμη περισσότερο, όταν παρανόμως αποφασίζει να ορίσει που θα μετρήσει η μείωση βαθμών. Σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχει ειδική βαθμολογία, ένα όργανο που σύμφωνα με όλες τις νομικές γνωμοδοτήσεις δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει, αφαιρεί από τον ΠΑΟΚ τρεις βαθμούς. Αυτή η απόφαση έπρεπε να παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, όμως για να μη καρφωθούν κι άλλο τα παιδιά, έβαλαν την δευτεροβάθμια να παρανομήσει για να μην υποστούν τη φθορά.

Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, όμως ο Ινσαουράλδε εκτιμά πως επειδή ο Κουτρουμπής του έδειξε τέσσερα δάχτυλα, πρέπει να του σπάσει τη μούρη. Ο ΠΑΟΚ χάνει έναν στόπερ με γελοίο λόγο και βρίσκουν άλλη μία ευκαιρία να την πέσουν στην ομάδα διάφοροι …αντικειμενικοί, που δεν τιμωρεί παραδειγματικά τον Αργεντίνο. Οι ίδιοι αντικειμενικοί δεν έγραψαν λέξη για τον Μανιάτη που πήγε να βάλει όλη την Τούμπα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν την είδε Ράμπο το πρώτο αίμα.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε επικοινωνιακά στη φάση του Ινσαουράλδε και του την έπεσαν γιατί έβγαλε ένα βίντεο του Κουτρουμπή που του έδειχνε τα τέσσερα δάχτυλα. Ο παίκτης είχε τιμωρηθεί από τον ΠΑΟΚ και απλά στη ΠΑΕ είπαν να αναδείξουν ότι έγινε. Κρίθηκε από τους αδέκαστους ότι ο ΠΑΟΚ πάει να απενοχοποιήσει τον Αργεντίνο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί το δικό του κλίμα, μόνο να δέχεται εκβιασμούς και τη δημιουργία εικόνας των στελεχών του μόνο από αυτούς που είναι αρεστοί στο σύστημα.

Μετά τη Λεωφόρο ξεκινά η αντεπίθεση των οπαδών της ομάδας οι οποίοι βέβαια δίνουν πάτημα και για νέα τιμωρία στη Λεωφόρο, αλλά δίνουν και το πάτημα να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό. Τελικά, ο ΠαναθηναΪκός δεν τιμωρείται παρά την είσοδο οπαδών του στο γήπεδο αλλά και την χρήση ΑΚ εντός κερκίδας. Θα ήθελα να δω τι θα αποφάσιζαν αν οι ΑΚ έσκαγαν μέσα στο πλήθος. Η Λίγκα αυτή τη φορά, αποφασίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του συστήματος, οι οποίες μετά τον Ολυμπιακό στηρίζουν τον Παναθηναϊκό. Απλά στη προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός εμμέσως στηρίζει και ο ίδιος Παναθηναϊκό αφού τολμήσαμε να τους αποκλείσουμε.

Με μείον τρεις, αποδεκατισμένος, με τον ίδιο κορμό αναγκαστικά, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο στη Τούμπα και το κοντέρ γράφει 3-0 σε παιχνίδι που η διαιτησία ήταν νορμάλ. Στο καπάκι, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να παίξει στο Περιστέρι, ο Στυλιαράς είναι όντως καλός στη ροή του αγώνα και αποφασίζει στο 90΄να πετάξει τον ΠΑΟΚ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ τελικά με ανατροπή σπάει το εντός έδρας αήττητο του Ατρόμητου και παραμένει στο παιχνίδι με την απόκρουση του Γλύκου στο πέναλτι του Παπαδόπουλου να είναι το κλειδί.

Βλέπω τον Στυλιαρά να βγαίνει από τα αποδυτήρια, εμφανώς ανακουφισμένος που δεν μπορεί να του πει κανένας τίποτα. Τα παλικάρια στην ΕΠΟ ξέρουν πως το πέναλτι που έδωσε θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά του, από την άλλη ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε – τη νίκη - και όλα μέλι γάλα.

Ο ΠΑΟΚ χάνει βέβαια τον Βίτορ λόγω τραυματισμού και τον Τζαβέλλα λόγω καρτών και πάει να παίξει στη Τρίπολη αύριο με διαιτητή τον Παπά. Έναν διαιτητή που αναζητά τον τρόπο την ώρα του αγώνα να του κάνει τη ζημιά χωρίς να εκτεθεί. Το ξέρει και το ξέρουμε, απλά αυτή τη φορά με τα νεύρα τεντωμένα ας είναι λίγο προσεκτικός.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθούν ως βάρος προς την ομάδα και οι τραγικοί χειρισμοί του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και των στελεχών της ΠΑΕ, όλο αυτό το διάστημα. Είσοδος στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του τελικού, ομιλία 50 λεπτών πριν την Τρίπολη, καμία δημόσια τοποθέτηση για τα όσα βιώνει η ομάδα, καμία κουβέντα με παιδιά που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους ή είναι δανεικοί για το μέλλον τους στην ομάδα, καμία εξέλιξη στην υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου του Κλάους. Τίποτα…

Και ένας Γεωργιάδης, που πρέπει να διαχειριστεί μία ομάδα που κάποιοι λάκισαν και αρκετοί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Ανεξάρτητα τι θα συμβεί αύριο και το Σάββατο, μόνο και μόνο που αυτή η ομάδα με τα όσα έχει βιώσει εντός και εκτός τειχών διατηρείται σε τροχιά πρωτιάς, εμένα με κάνει περήφανο.

ΥΓ Γελάω με αυτούς που πιστεύουν πως ο Αλαφούζος προκαλεί αυτό το χάος στον ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μπορεί να κατηγορηθεί από εμάς γιατί έκανε το παγόνι στη κόντρα με τον Σαρρή μέχρι να πάρει την άδεια. Μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνάμεις του. Απλά είναι τυχερός που η μοναδική επιλογή που είχε, να στηρίξει το πρότζεκτ του καλοκαιριού, του βγήκε σε καλό, τα ΜΜΕ το βάφτισαν υγεία – είναι ως ένα βαθμό - και πουλάει περισσότερο. Άρα έχει και τις επικοινωνιακές αβάντες που φέρνει μία τέτοια κατάσταση. Η ζημιά για τον ΠΑΟΚ γίνεται από αλλού και το ξέρουμε μια χαρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00