Ρόμα - Γιουβέντους 0-1

Ρόμα - Γιουβέντους 0-1

bet365

Με τον Οσβάλντο στο 94' η Γιουβέντους γιόρτασε το scudetto και στη Ρώμη (0-1 την Ρόμα), έκανε ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της Serie A και ετοιμάζει φιέστα με 100άρα!

Για την Ρόμα το κίνητρο ήταν το γόητρο. Για την Γιουβέντους το να σπάσει κάθε ρεκόρ νικών και βαθμών. Μετά από ένα καλό ματς, με πολλές φάσεις αλλά και τα απαραίτητα νεύρα, οι Μπιανκονέρι πέρασαν και από το «Ολίμπικο» με νίκη χάρη στο γκολ του πρώην Τζαλορόσο Οσβάλντο στο 94'! Με το τρίποντο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφτασε στους 99 βαθμούς, έσπασε ήδη το ρεκόρ της Ιντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι με 97 την σεζόν 2006-07 και θέλει έστω την ισοπαλία στη φιέστα με την Κάλιαρι στο Juventus Stadium για να πιάσει την 100άρα!

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και με στόχο τη νίκη. Η Ρόμα πανηγύρισε για γκολ στο 16' αλλά ο Τορισίδης είχε κάνει χέρι πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Τότι με κεραυνό είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο και στη συνέχεια η Γιουβέντους πλησίασε τρεις φορές στο γκολ με τον Γιορέντε αλλά ο Ισπανός δεν τα κατάφερε. Στο 25' βγήκε τετ α τετ αφού έκανε ωραία κίνηση αλλά απέκρουσε ο Σκορούπσκι, στο 31' έκανε κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα στα χέρια του πορτιέρε ενώ στο 34' γύρισε το σώμα του και σούταρε από κοντά αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο. Η απάντηση των Ρωμαίων αμέσως μετά ήταν το τετ α τετ του Ζερβίνιο αλλά ο Στοράρι απέκρουσε, με τους Μπιανκονέρι να κλείνουν το πρώτο μέρος με δοκάρι σε διαγώνιο σουτ του Πογκμπά εντός περιοχής.

Στην επανάληψη ο Ρούντι Γκαρσία αναγκάστηκε νωρίς να κάνει την πρώτη του αλλαγή αφού ο Ντε Ρόσι τραυματίστηκε στο 54' και άφησε την θέση του στον Ταντέι. Ο Κιελίνι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί στο 57' με την αγκωνιά στον Πιάνιτς, ο Βόσνιος... απάντησε δύο λεπτά μετά με μία καλή κλωτσιά στον κεντρικό αμυντικό της Γιούβε και ο Λιχτστάινερ έχασε ακόμη μία ευκαιρία για τους Τορινέζους καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό Σκορούπσκι. Πολύ καλός, πάντως, ήταν και ο Στοράρι στην απέναντι εστία καθώς στο 81' έκανε τρομερή διπλή επέμβαση σε Ναϊνγκολάν και Φλορέντσι, διατηρώντας το 0-0.

Αυτό φαινόταν ότι θα παρέμενε παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, για να έρθει τελικά το 0-1 στο 94'! Οι Μπιανκονέρι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Πογκμπά έδωσε στον Λιχτστάινερ, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε για τον Οσβάλντο (είχε μπει αντί του Γιορέντε), ο οποίος τελείωσε όπως έπρεπε την φάση και πανηγύρισε το 0-1, κόντρα στην πρώην ομάδα του, μαζί με Κόντε, συμπαίκτες και οπαδούς.

Ρόμα: Σκορούπσκι, Τοροσίδης, Μπενάτια (71' Τολόι), Καστάν, Μπάστος, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι (54' Ταντέι), Πιάνιτς, Ζερβίνιο, Τότι, Ντέστρο (79' Φλορέντσι).

Γιουβέντους: Στοράρι, Μπαρτσάλι (74' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Παντοΐν (83' Μαρκίζιο), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (74' Οσβάλντο).

 

SERIE A Τελευταία Νέα