Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2 (vid)

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2 (vid)

bet365

Μέσα 4' ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή επί του Ατρομήτου (το 1-0 σε 1-2), ο Γλύκος έπιασε πέναλτι στο 92' και πλέον με 2 νίκες με Αστέρα και Παναθηναϊκό... κουνάει σεντόνι!

Για ένα ημίχρονο ήταν σαν να μην βρισκόταν στο Περιστέρι. Βρέθηκε πίσω στο σκορ και έδειξε πως η υπόθεση πρώτη θέση στα πλέι οφ είχε χαθεί. Στην επανάληψη όμως εμφανίστηκε ο καλός ΠΑΟΚ, αυτός που συνήθως βλέπουμε στην Θεσσαλονίκη και όχι μακριά από αυτήν. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη είχαν τον έλεγχο, πίεσαν τον αντίπαλό τους και με γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη πήραν την σπουδαία νίκη (1-2). Μια νίκη που τους κάνει να κρατάνε στα χέρια τους την τύχη τους, μιας και πλέον αν κερδίσουν στην Τρίπολη τον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, θα πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλα αυτά πετυχαίνοντας την 20η ανατροπή, στις 30 φορές που φέτος βρέθηκαν πίσω στο σκορ!!!

Από την άλλη οι Περιστεριώτες με την πρώτη τους εντός έδρας ήττα, αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον θα πρέπει να παλέψουν στα δύο ματς που απομένουν προκειμένου να μην χρειαστεί τερματίζοντας τελευταίοι, να ξεκινήσουν εξαιρετικά νωρίς τις φετινές τους υποχρεώσεις. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου θα μπορούσαν να είχαν φύγει με κάτι καλύτερο σήμερα, αλλά ο Παπαδόπουλος στις καθυστερήσεις είδε τον Γλύκο να του αποκρούει το αμφισβητούμενο πέναλτι, ενώ ο έμπειρος επιθετικός είχε και δοκάρι στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Το τελικό 1-2 όμως δίνει ελπίδες στον ΠΑΟΚ και τις παίρνει από τον Ατρόμητο και αυτό δεν αλλάζει...

Λίνο, Γλύκος και Σαλπιγγίδης οι μορφές...

Για να έρθει μια τέτοια νίκη, χρειάζεται να παίξουν καλά αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι παίκτες, αλλά πάντα υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν. Αυτοί σήμερα για τον ΠΑΟΚ ήταν τρεις. Ο Λίνο που σίγουρα κάποιο λάθος θα έχει γίνει στο διαβατήριό του που τον δείχνει 35, μιας και φαίνεται τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερος, με τον Πορτογάλο να κάνει και τις δύο ασίστ στα ισάριθμα γκολ της ομάδας του. Μετά ήταν ο Γλύκος που στο γκολ έκανε τραγικό λάθος αλλά στις καθυστερήσεις μπλόκαρε το πέναλτι και αυτό από μόνου του φτάνει, ενώ ο τρίτος της παρέας ήταν ο Σαλπιγγίδης που και πάλι μπήκε αλλαγή, σκόραρε και συνολικά έδωσε πνοή στην ομάδα του.

Δοκάρι, γκολ και υπεροχή Ατρομήτου

Ο αγώνας στο Περιστέρι είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Η πρώτη ήθελε τον Ατρόμητο να ελέγχει το κακό όμως ποιοτικά πρώτο μέρος και η δεύτερη τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο στην καλύτερη επανάληψη. Οι γηπεδούχοι με τον κόσμο στο πλευρό τους ξεκίνησαν καλύτερα και μόλις στο 1' έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο μετά από σέντρα του Ούμπιντες και τραγική έξοδο του Γλύκου να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 37' που άνοιξε το σκορ, δεν είχαμε απολύτως τίποτα, εκτός ενός σουτ του Στοχ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σηφάκης. Τρία λεπτά όμως πριν φτάσουμε στο 40', ο Ατρόμητος έκανε το 1-0. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γλύκος έκανε και πάλι τραγική έξοδο και ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του, στην μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

Μεγάλη ανατροπή με φύλακα άγγελο τον Γλύκο

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, με τον ΠΑΟΚ να είναι η μοναδική ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο. Ο Γιώργος Γεωργιάδης έβαλε μέσα στον Σαλπιγγίδη που έδωσε πνοή στην ομάδα του, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν συνεχώς. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν και μια τεράστια ευκαιρία στο 60' με τον Λίνο να πασάρει στον Αθανασιάδη και αυτός να περνάει την μπάλα πάνω από τον Σηφάκη, αλλά πριν περάσει η μπάλα την γραμμή να την διώχνει ο Λαζαρίδης.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 74' καρποφόρησε με τον Στοχ να βρίσκει τον Λίνο, αυτός να γυρίζει στον Σαλπιγγίδη και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να κάνει το 1-1 σε μια φάση καρμπόν με το γκολ της Λεωφόρου. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη ανατροπή με τον Λίνο να κάνει και πάλι το γύρισμα και τον Αθανασιάδη με σουτ να διαμορφώνει το τελικό 1-2. Και ήταν αυτό το τελικό σκορ, γιατί στις καθυστερήσεις, ο Γλύκος νίκησε τον Παπαδόπουλο από το σημείο του πέναλτι. Ένα ιδιαίτερα αμφισβητούμενο, για να μην πούμε ανύπαρκτο πέναλτι, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ωστόσο να μπλοκάρει την μπάλα και να κρατάει την μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

MAN OF THE MATCH: Το είπαμε και πριν πως οι Λίνο, Γλύκος και Σαλπιγγίδης ήταν οι καλύτεροι, αλλά αν έπρεπε να βάλουμε έναν, θα βάζαμε τον Γλύκο γιατί παρότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι και ουσιαστικά να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από την στιγμή που ο Λίνο δεν μπήκε στο καλύτερος παίκτης, θα μπει στο ύψος του. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ έπαιζε λες και ήταν δέκα χρόνια πιο νέος και με δύο ασίστ (τρεις αν ο Λαζαρίδης δεν έδιωχνε πάνω στην γραμμή), συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη για τον «δικέφαλο».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Ατρόμητος στην επανάληψη, που ουσιαστικά ήταν σαν να μην μπήκε στο ματς. Δεν απείλησε, κλείστηκε πίσω και δικαίως έχασε.

Η ΓΚΑΦΑ: Αν μέναμε μόνο στο πρώτο μέρος, θα μιλάγαμε για γκάφα που θα στοίχιζε όλη την χρονιά. Ο λόγος για την έξοδο του Γλύκου στο 1-0, όμως ευτυχώς για τον νεαρό τερματοφύλακα ήρθε η ανατροπή και κυρίως η απόκρουση του πέναλτι, οπότε όλοι θα ξεχάσουν την γκάφα αυτή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μέχρι το 90' ο Στυλιάρας ήταν άψογος, αν και ίσως θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Λάζαρ για ατσούμπαλο φάουλ στον Παπαδόπουλο. Όμως στις καθυστερήσεις έκανε το μεγάλο λάθος με το πέναλτι που δεν υπήρχε και μπορεί το γκολ να μην μπήκε, αλλά σίγουρα ήταν ένα σημαντικό λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το έχουμε πει πολλές φορές. Στο ποδόσφαιρο για να κερδίσεις θα πρέπει να παλέψεις και να το θέλεις. Σήμερα στο Περιστέρι αυτός που το ήθελε περισσότερο ήταν ο ΠΑΟΚ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ το πήρε και πλέον ελπίζει βάσιμα για την πρώτη θέση των πλέι οφ. Έτσι απλά...

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Γκαρσία (82' Φάμπιο), Ναπολεόνι (66' Καραμάνος), Μπρίτο

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Βίτορ (5' λ.τ. Κατσουράνης), Κίτσιου (46' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Νάτχο, Στοχ

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα