Τι θα γίνει με τον Σαβιόλα!

Τι θα γίνει με τον Σαβιόλα!

Τι θα γίνει με τον Σαβιόλα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την περίπτωση του Σαβιόλα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι είναι ένα ζήτημα για τον Ολυμπιακο ο Σαβιόλα. Τι θα κάνει, δηλαδή, ο Ολυμπιακός αν π.χ. έρθει κάποια πρόταση για τον Σαβιόλα. Είτε πρόταση αγοράς του, είτε πρόταση απευθείας προς τον παίκτη για μεταγραφή. Θα τον αφήσει να φύγει;

Και είναι θέμα, για πολλούς λόγους.

Κατ΄ αρχήν, ο Σαβιόλα είναι πάντοτε Σαβιόλα. Ένα όνομα που το σέβονται και στον Ολυμπιακό και εκτός Ολυμπιακού. Ένας καλός επιθετικός και καλός επαγγελματίας, δίπλα στον οποίο-ας μην το ξεχνάμε κι αυτό-προόδευσαν, βελτιώθηκαν κι ο Μήτρογλου αρχικά, αλλά κι ο Ολαϊτάν στη συνέχεια.

Κι είναι κι ένας παίκτης, που στο πρώτο μισό της σεζόν την βοήθησε την ομάδα φέτος. Μέχρι και την πρεμιέρα του β΄γύρου, ο Αργεντίνος είχε 11 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 2 νικηφόρα επί της Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, στο παιχνίδι στο οποίο σφραγίστηκε η πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης.

Σούπερ δεν ήταν ο Σαβιόλα, για να μην κοροϊδευόμαστε. Αλλά είχε κάποια παιχνίδια στα οποία έκανε τη διαφορά. Για παράδειγμα στις Βρυξέλλες ήταν ουσιαστικά δικό του το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Μήτρογλου. Με τον Ατρόμητο στο 2-1 του Καραϊσκάκη και με τον Πανιώνιο στο 2-0 της Ν. Σμύρνης αυτός είχε καθαρίσει. Με τον ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 σε εκείνο το εντυπωσιακό 4-0. Και σε τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού, από τα λεγόμενα εύκολα, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (στη Λιβαδειά, με την Ξάνθη μέσα και με την Καλλονή μέσα). Με τον δε ΠΑΣ, ήταν αυτός που ισοφάρισε, ενώ ο Ολυμπιακός έχανε. Και με την Μπενφίκα στο Φάληρο είχε επίσης κάνει πολύ καλό παιχνίδι, άσχετα αν ο Μίτσελ επέλεξε να τον αλλάξει στο ημίχρονο...

Από την άλλη, έχεις ένα Σαβιόλα που στο β΄μισό της σεζόν τον θυμάσαι μόνο για το γκολ στο 1-0 επί του Απόλλωνα στην τελευταία αγωνιστική…Έμεινε ενάμιση μήνα έξω λόγω θλάσης, αλλά έκτοτε δεν συνήλθε, ενώ και πριν τραυματιστεί είχε απόδοση χαμηλών στροφών.

Έτσι, έκλεισε τη χρονιά, σε όλες τις διοργανώσεις, με 14 γκολ (ένα με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος), τέσσερις ασίστ, δύο γκολ από φάουλ που κέρδισε ο ίδιος λίγο έξω από την περιοχή, τρία δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι. Οι αριθμοί δεν είναι άσχημοι, αλλά αυτό το απογοητευτικό διάστημα των 3,5 τελευταίων μηνών της σεζόν μάλλον φοβίζει. Σε συνδυασμό με το ότι τον ερχόμενο Δεκέμβρη θα πατήσει τα 33.

Αν μείνει ο Σαβιόλα, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να τον υπολογίζει. Άλλωστε μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μην τον υπολογίζεις τουλάχιστον σε επίπεδο «μεταξύ 11άδας και 18άδας», είτε δηλαδή σαν βασικό φορ η, μεσοεπιθετικό, είτε σαν εναλλακτική επιλογή γι΄ αυτές τις δύο θέσεις.

Με το να μείνει ο έμπειρος Αργεντίνος, όμως, κλείνει και τον δρόμο μίας μεταγραφής. Διότι δεν μπορείς να έχεις τρεις παίκτες ακριβοπληρωμένους για μία θέση, είτε του μεσοεπιθετικού, είτε του σέντερ φορ. Δύο πρώτης γραμμής θα έχεις στη μία θέση κι άλλους δύο στην άλλη.

Γι΄ αυτό και δεν είναι τόσο απλό τι θα γίνει τελικά με το Σαβιόλα. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να εξασφαλίσει δύο σέντερ φορ κι ένα μεσοεπιθετικό (συν τον Τσόρι), για τους οποίους θεωρεί ότι θα του είναι πιο χρήσιμοι από το Σαβιόλα, τότε αλλάζει το πράγμα. Μέχρι τότε, όμως ο Σαβιόλα δεν μπορεί να μην είναι στα πλάνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.