ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ των... 1000 προβλημάτων, της άδειας Τούμπας, των -3 βαθμών φώναξε βροντερό παρών, κέρδισε 3-0 τον Ατρόμητο και παραμένει «ζωντανός» στο... κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Με Τζαβέλλα κεντρικό αμυντικό

Ο Γιώργος Γεωργιάδη λόγω της τιμωρίας του Ινσαουράλδε προτίμησε για παρτενέρ του Βίτορ τον Τζαβέλλα, άλλωστε ήταν μια δοκιμασμένη λύση επί Στέφενς. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου που επέστρεψε στην 11αδα και αριστερά ο Λίνο. Στα χαφ οι Λάζαρ, Κάτσε και Νάτχο, ενώ στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης, Στοχ και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Με 4-3-3 και Γεωργίου

Ο Γιώργος Παράσχος άφησε στον πάγκο τον Ουμπίντες και ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Φυτανίδης και αριστερά ο Γιαννούλης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ταυλαρίδης και Λαζαρίδης. Στο κέντρο οι Μπάλλας, Γκαρσία και Δημούτσος, ενώ στην επίθεση οι Γεωργίου Παπαδόπουλος και Καραμάνος.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τον ΠΑΟΚ. Ο Παπαδόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Κάτσε βγάζοντας στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου τον Γεωργίου. Ο μέσος του Ατρομήτου με δυνατό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Γεωργίου ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση που έβγαλε ο Ατρόμητος. Στο 5ο λεπτό μετά από σέντρα του Φυτανίδη από δεξιά, ο Γεωργίου έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου. Ο Ατρόμητος έβγαζε ανάπτυξη από την αριστερή πλευρά με τον Γιαννούλη που έδειχνε στο ξεκίνημα του αγώνα να έχει τον Κίτσιου.

Ο ΠΑΟΚ που ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, έλειπαν όμως οι προωθήσεις των Λάζαρ και Νάτχο. Ο Δικέφαλος σε γρήγορη μεταφορά της μπάλας στα καρέ του Τζενάμο είχε μόνο τον Αθανασιάδη να παλεύει με τους Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη. Ενώ δυσκολεύοταν να βρει τους χώρους για να βγάλει φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Ο Ατρόμητος που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, καθώς ο παίκτης που μπορούσε να το κάνει αυτό, ο Ουμπίδες, ήταν στον πάγκο, οπισθοχώρησε, για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ τον οδήγησε σιγά-σιγά σε αμυντική τακτική. Ο Δικέφαλος στο 22' δημιούργησε, αλλά και έχασε την πρώτη του ευκαιρία με τον Νάτχο.

Ο Ισραηλινός μέσος μετά από σέντρα του Λίνο βρέθηκε σε πλάγια θέση πιάνοντας το σουτ πάνω στην κίνηση με τον Τσέναμο να αποκρούει. Ο ΠΑΟΚ μετά το δώρο του Λαζαρίδη άνοιξε το σκορ με τον Νάτχο στο 40' από την άσπρη βούλα. Ο αμυντικός του Ατρομήτου στην προσπάθεια του να διώξει έκανε χέρι με τον Κουκουλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Μετά από εντολή του Γεωργιάδη ο Νάτχο εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα γράφοντας το 1-0. Ο Δικέφαλος με την ψυχολογία ανεβασμένη, είχε άλλη μια γρήγορη αντεπίθεση με τον Λάζαρ να βγάζει τον Στοχ σε θέση βλής. Ο Σλοβάκος με μια προσποίηση απέφυγε το μαρκάρισμα του Λαζαρίδη και με το καλό του πόδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο για το 2-0.

Με Ουμπίδες και 4-4-2

Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να διορθώσει το λάθος που έκανε στο πρώτο μέρος περνώντας στο παιχνίδι τον Ουμπίδες στη θέση του Μπάλλα. Οι περιστεριώτες άλλαξαν και τον σχηματισμό τους σε 4-4-2. Μάλιστα στο 50' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από σέντρα του Καραμάνου ο Παπαδόπουλος ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Τζαβέλλα πιάνοντας την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου.

Έξω Στοχ, μέσα Βούκιτς

Ο ΠΑΟΚ έχασε τον Στοχ στο 60' καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει μετά από σύγκρουση που είχε με τον Φυτανίδη. Ο Γεωργιάδης πέρασε στο παιχνίδι τον Βούκιτς και η διάταξη του Δικεφάλου άλλαξε σε 4-4-1-1.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έβγαζε φάσεις στην επανάληψη καθώς πίεσε τους γηπεδούχους και αυτό είχε τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά του. Στο 66' μετά από σέντρα του Γιαννούλη ο Παπαδόπουλος ανάμεσα σε Λίνο και Τζαβέλλα έπιασε την κεφαλιά, με τον Γλύκο να ίπταται και να διώχνει εντυπωσιακά.

Αργές επιστροφές

Το ανέβασμα του Ατρομήτου είχε και τα αρνητικά καθώς δεν υπήρχαν οι γρήγορες επιστροφές και σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Τζενάμο κράτησε την διαφορά στα δύο γκολ. Μετά από μπάσιμο του Λίνο έβγαλε στον Βούκιτς με τον Σέρβο επιθετικό από το ύψος της περιοχής να πιάνει το δυνατό σουτ και τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να αποκρούει εντυπωσιακά.

Φουλ επίθεση

Ο Παράσχος στο τελευταίο τέταρτο τα έπαιξα όλα για όλα κάνοντας τον Ατρόμητο ακόμα πιο επιθετικό καθώς εκτός από τον Ναπολεόνι αγωνίστηκε και ο Φωτάκης. Ο Γεωργιάδης απάντησε με τον Σπυρόπουλο βάζοντας έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο για να κρατήσει μπάλα.

15 πάσες και 3-0

Από τον Ατρόμητο περιμέναμε την μείωση του σκορ, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που το πέτυχε ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ. Οι Θεσσαλονικείς άλλαξαν 15 φορές την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Σέρβο επιθετικό μετά από πάσα του Αθανασιάδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

MAN OF THE MATCH: O Μίροσλαβ Στοχ ήταν και πάλι από τους πρωταγωνιστές στη νίκη του ΠΑΟΚ. Πέτυχε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου απέναντι στον Ατρόμητο ενώ όσο αγωνίστηκε ήταν πολύ δραστήριος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λαζαρίδης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς έκανε πέναλτι δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Ενώ και στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να κόψει τον Στοχ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λίνο στα 37 του τρέχει σαν 20αρης, αγωνίζεται για 90 λεπτά, συμμετέχει στα γκολ του ΠΑΟΚ. Με το δίκιο τους οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον αποθεώνουν.

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση του Παράσχου να αφήσει τον Ουμπίδες στο πρώτο μέρος στον πάγκο είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πετυχαίνει δύο γκολ, ενώ ο Ατρόμητός να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βγάζει φάσεις.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουκουλάκης είχε ένα χαλαρό απόγευμα στην Τούμπα. Ήταν κοντά στις φάσεις και όλες οι υποδείξεις του ήταν σωστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο, αλλά και την κακή ψυχολογία που είχαν οι παίκτες του μετά την απόφαση της ΕΠΟ. Ο Δικέφαλος επέστρεψε στους 4 βαθμούς και ελπίζει πως μπορεί να πάρει αυτός το προνομιακό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί βέβαια να μην υπάρξει κάποια νέα τιμωρία με μια νέα αφαίρεση βαθμών. Ο Ατρόμητος ήταν λίγος στην Τούμπα, στην άδεια Τούμπα. Δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα απόψε και αυτό προβληματίζει τους Περιστεριώτες που δεν μπήκαν καλά στην μάχη των play off.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ(Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λίνο(88’ Πόζογλου), Λάζαρ, Κάτσε, Νάτχο, Σαλπιγγίδης(75’ Σπυρόπουλος), Στοχ(60’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Ατρόμητος(Γ. Παράσχος): Τζενάμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταβλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας(46’ Ούμπιδες), Δημούτσος, Γεωργίου(68’ Ναπολεόνι), Γκαρσία(74’ Φωτάκης, Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Τούμπας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα