Δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια

Gazzetta team
Δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια

bet365

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια. Οι δύο ομάδες με όσα έγιναν στη Λεωφόρο κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Με τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για εκτεταμένα επεισόδια στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία του στα πλέι οφ της Superleague, αλλά δεδομένη θεωρείται και η τιμωρία της έδρας του. Πάντως, αν ο Παναθηναϊκός τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τότε όπως είναι λογικό ότι η ποινή θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Ολα θα ξεκαθαρίσουν από τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος (έχει ήδη τιμωρηθεί με -3) και πάει για τιμωρία -5 βαθμών ενώ και μπορεί να φτάσει τους - 10 βαθμούς αν τιμωρηθεί και για τις δύο περιπτώσεις (πλέι οφ, τελικός κυπέλλου).

Η εκδίκαση των δύο υποθέσεων (Κυπέλλου και πλέι οφ) είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη (7/5). Η αρχή γίνεται στη μία στην πειθαρχική επιτροπή της Superleague και θα ακολουθήσει στις 3 η απολογία των ομάδων στην πειθαρχική επιτροοπή της ΕΠΟ για τα γεγονότα του Κυπέλλου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει ότι ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχικές διώξεις ποδοσφαιρικών αδικημάτων εις βάρος των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νομίμως εκπροσωπουμένων, διότι οπαδοί τους την 4η Μαΐου 2014, κατά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στην Αθήνα (γήπεδο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ), μεταξύ των ποδοσφαιρικών τους ομάδων, με γηπεδούχο την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και φιλοξενούμενη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 2ης Αγωνιστικής των PLAY OFFS της SUPER LEAGUE (σκορ 1-1), δημιούργησαν «εκτεταμένα επεισόδια».

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ, δ και ε) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013, καθυποτροπή, δυνάμει των αποφάσεων 45/ 6-5-2014 και 108/ 13-11-2013 της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και 95/ 27-2-2014 της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ (τελεσίδικης, λόγω μη ασκήσεως εφέσεως).

--

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα