Πρώτος στη συνείδηση του κόσμου!

Πρώτος στη συνείδηση του κόσμου!

Πρώτος στη συνείδηση του κόσμου!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στη συνείδηση του κόσμου.

Ο Παναθηναϊκός έχω γράψει ότι είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Και έκλεισε την κανονική χρονιά σε πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια) και κύπελλο με την εντύπωση να μένει σε όλους ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν από τον κόσμο, που ψήφισε στoν διαγωνισμό της Nova, καλύτερο προπονητή της σεζόν τον Γιάννη Αναστασίου, mvp του πρωταθλήματος τον Μάρκους Μπέργκ και καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη τον Σπύρο Ρισβάνη. Ο Αναστασίου βγήκε με 58,57% πρώτος με τον προπονητή του πρωταθλητή Ολυμπιακού Μίτσελ να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στο 19,88%.

Ο δε Μπεργκ βγήκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος με 53,16% με τον Κάμπελ να είναι μακριά στο 15,90%. Νομίζω, ότι η εκτίμηση του κόσμου τα λέει όλα. Και ουσιαστικά επιβραβεύει την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού σε όλο τον δεύτερο γύρο και το κλείσιμο της σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου.

Πολλοί μπορεί να …..ειρωνεύτηκαν την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού, μπορεί να μίλησαν ….απαξιωτικά , να αμφισβήτησαν ακόμα και την απόλυτη επικράτηση στο Καραϊσκάκη με το επιβλητικό 3-0 επί του Ολυμπιακού, αλλά η ψηφοφορία του κόσμου είναι η καλύτερη απάντηση. Και το λέω αυτό διότι έχουν ψηφίσει φίλοι όλων των ομάδων.

Η φετινή χρονιά ,όλο και περισσότερο μου θυμίζει την χρονιά του Κυράστα. Τότε θυμόμαστε , ότι ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα της χρονιάς και ο Κυράστας ο καλύτερος προπονητής την περίοδο 1999-2000, παρά το ότι το πρωτάθλημα το πήρε ο Ολυμπιακός με τον ….τρόπο που ξέρουμε.

Τότε είχαν ψηφίσει οι αρχηγοί των ομάδων, φέτος ψήφισε ο κόσμος. Και νομίζω, ότι ήταν απόλυτα δίκαιη η επικράτηση και των δύο. Αυτό που έχει κάνει ο Αναστασίου φέτος είναι μοναδικό.

Ξεκίνησε την προετοιμασία με παιδιά από τους Νέους –λες και ήταν σχολική εκδρομή- και κατέληξε η ομάδα με την παρουσία καλών ξένων παικτών και την βελτίωση των νέων να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο. Το να παρουσιάζεις μία τέτοια ομάδα με τόσο μικρότερο μπάτζετ από τους δύο πρώτους της βαθμολογίας σου δίνει δίκαια τον τίτλο του καλύτερου προπονητή.

Οσον αφορά τον Μπέργκ επίσης νομίζω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος συνολικά σε όλη την σεζόν. Εχω γράψει κατά καιρούς την πολύ καλή άποψη που έχω για τον Μπέργκ, ακόμα και τότε που δεν πήγαινε πολύ καλά και αρκετοί ….έκραζαν. Όταν πλέον ο Σουηδός είχε πάρει φόρα, πάλι είχα αναφέρει, ότι είναι μακράν του δεύτερου ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος. Και τότε θυμάμαι ειρωνείες και άλλα τέτοια. Πιο ηχηρή απάντηση από την χθεσινή επικράτηση του Μπέργκ μετά από την ψηφοφορία του κόσμου δεν υπάρχει.

Και για τον Ρισβάνη ήταν σημαντική η ανάδειξη ως καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη. 15 συμμετοχές είχε σε μία χρονιά που στην αρχή της πολλοί δεν τον γνώριζαν. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το βραβείο να δώσει ώθηση στον Ρισβάνη, για να δουλέψει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, ώστε να εκμεταλλευτεί τα πολύ καλά στοιχεία που έχει και να κάνει καριέρα και να είναι καλύτερος τη νέα σεζόν.

Πολλές φορές στον αθλητισμό ακόμα και από ένα πρωτάθλημα, αξίζει πιο πολύ να είσαι πρώτος στην συνείδηση των οπαδών όλων των ομάδων. Και αυτό συμβαίνει με τον φετινό Παναθηναϊκό , όπως φάνηκε στην ψηφοφορία της Nova.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.