Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Σαλπιγγίδη έφυγε... αλώβητος από την Λεωφόρο (1-1 με Παναθηναϊκό), ξεπέρασε το... κάζο του τελικού και φουλάρει για την πρώτη θέση στα πλέι οφ! «Σεφτέ» στα γκολ για Πέτριτς!

Τρίγωνο... φωτιά και Χουχούμης

Ο Παναθηναϊκός είχε την συνταγή του τελικού για το αποψινό ντέρμπι, με τον Γιάννη Αναστασίου να μην στην διάθεση του, όμως, τον Νάνο που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Ο Έλληνας τεχνικός τον... άλλαξε με τον Χουχούμη ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησε στην ίδια ενδεκάδα τους Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερό ο Χουχούμης και στα στόπερ οι Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ. Μέντες σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Πράνιτς, Ζέκα. Ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο ο Μπεργκ με τον Καρέλη.

Με 4-2-3-1 και πίεση ψηλά

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Γεωργιάδης παρουσίασε έναν ΠΑΟΚ διαφορετικό που πρέσαρε από το πρώτο λεπτό αρκετά ψηλά και θέλησε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι. Ο Γλύκος υπερασπιστήκε την εστία του «δικεφάλου», έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Λίνο, δεξιά τον Σκόνδρα και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τον Βίτορ με τον Ινσαουράλδε. Ο Κάτσε με τον Λάζαρ οι αμυντικοί μέσοι, ο Βούκιτς σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί «φτερό» ο Νάτχο, αριστερό ο Στοχ και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Αθανασιάδης. Οι δύο εξτρέμ είχαν εντολή να παίζουν πιο κοντά στον άξονα παρά πάνω στην γραμμή.

Ο Πέτριτς τίναξε τα δίχτυα!

Μετά την συντριβή του στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ ήθελε εκτός από ένα βήμα για το Τσάμπιονς Λιγκ, να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, πιέζοντας ψηλά. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρύθμο στο πρώτο τέταρτο με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές στιγμές(Κλάους, Βούκιτς- Μπεργκ, Καρέλης).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν αυτός που είχε ξανά τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ. Λένε πως αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Ο ΠΑΟΚ... έπαθε στον τελικό του Κυπέλλου από τις ''στημένες'' μπάλες του αντιπάλου, αλλά απέδειξε πως δεν έμαθε! Και την πάτησε. Ξανά! Ο Σίλντενφελντ σαν σε προπόνηση πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο και στην επαναφορά ο... εκτελεστής Μλάντεν Πέτριτς με ένα δυνατό σκαστό σουτ με το αριστερό τίναξε τα δίχτυα του «δικεφάλου» και έβαλε σε ρόλο οδηγού τον Παναθηναϊκό! Ο Κροάτης στράικερ το έψαχνε πολύ το πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα και ήταν λογικό να ξεσπάσει μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ που έχασε την καλή του εικόνα ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς να καταφέρε να βρει και πάλι τον δρόμο προς το γκολ.

Τον... έσωσε ο «Σάλπι»!

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε για να βρει ένα δεύτερο γκολ και να... καθαρίσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ισορρόπησε και μετά το 60' και με την είσοδο των Κουλούρη και ειδικά του Σαλπιγγίδη που... αναστάτωσε, πήρε τον έλεγχο του κέντρου, έγινε πιο απειλητικός απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που οπισθοχώρησε και έδωσε αρκετούς χώρους. Ο πρώην «πράσινος» προειδοποίησε στο 67'. Το... καμπανάκι φαίνεται το άκουσε μόνο ο Καπίνο που έβγαλε το τετ-α-τετ του «Σάλπι».

Ο Παναθηναϊκός και παρά το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Αναστασίου, δεν είχε ενέργεια, περισσότερο μπερδεύτηκε και φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ θα την κάνει την... ζημιά! Στο 86' μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Λίνο την γύρισε από αριστερά, η μπάλα διέσχισε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο δοκάρι ο... ξεχασμένος από τον Πράνιτς, Σαλπιγγίδης δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

MAN OF THE MATCH: Ήρθε από τον πάγκο. Οι αντίπαλοι οπαδοί, εκείνοι του Παναθηναϊκού, τον χειροκρότησαν. Οι... δικοί του, τον αποδοκίμασαν. Δεν ήταν η πρώτη, προφανώς ούτε και η τελευταία φορά. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όμως, άλλαξε την εικόνα του ματς. Έκανε πιο επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ. Έστειλε το... μηνυμα στο 67' με το χαμένο τετ-α-τετ απέναντι από τον Καπίνο και στο 84' βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και χάρισε στον «δικέφαλο» με το γκολ του έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος δεν σταμάτησε να τρέχει, να προσπαθεί και να δημιουργεί και για τον... άφαντο απόψε Πράνιτς. Έχει μια καταπληκτική κάθετη προς τον Μπεργκ, αρκετά κοψίματα και σωστές μεταβιβάσεις. Από το 65' και μετά έμοιαζε σαν να παίζει μόνος του στον άξονα του «τριφυλλιού».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε από τον Παναθηναϊκό τέσσερα γκολ. Τρία από αυτά ξεκίνησαν από στημένη φάση, με πιο χαρακτηριστικά το πρώτο γκολ του Μπεργκ και εκείνο του Καρέλη. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έδειξε πως παραμένει ευάλωτη στην αντιμετώπιση των «στημένων». Ο Σίλντενφελντ πηδάει σαν σε προπόνηση ολομόναχος. Ο Πέτριτς παίρνει το... ριμπάουντ στο ύψος του πέναλτι, ακόμη πιο... μόνος του. Παιδικό σφάλμα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός γύρισε δίχως λόγο και αιτία στο δικό του μισό από την μεγάλη ευκαιρία του Μπεργκ(61') και μετά. Ο Αναστασίου έβγαλε γρήγορα- γρήγορα τους Πέτριτς και Καρέλη, γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1 με τον Λαγό δίπλα στον Μέντες και τον Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο αλλά περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός είχε έναν ρόλο που δεν τον έχει συνηθίσει. Ήταν παθητικός, έδειξε κουρασμένος και έδωσε θάρρος στον ΠΑΟΚ που στο φινάλε τον... τιμώρησε!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παππάς και οι βοηθοί του απόψε στην Λεωφόρο δεν τους έκατσε η δύσκολη φάση ενώ και το παιχνίδι γενικά τους... πήγε. Πάντως, υπάρχει ένα τράβηγμα του Αθανασιάδη στον Τριανταφυλλόπουλο σε ένα κόρνερ στο 41' αλλά ο ρέφερι κρίνει πως δεν είναι πέναλτι. Στην φάση του 80' δίνει επιθετικό φάουλ του Σαλπιγγίδη πάνω στον Καπίνο, μιας και ο διεθνής επιθετικός μαζί με την μπάλα κλωτσά και τα χέρια του νεαρού άσου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κοντά στο να κάνει ένα τεράστιο βήμα για το... σεντόνι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν παρέδωσε έτσι εύκολα τα όπλα και με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στα τελευταία λεπτά κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας και να δημιουργήσει τριπλή ισοβαθμία στους 4 πόντους(ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας). Η «μάχη» των πλέι-οφ τώρα αρχίζει...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Πράνιτς, Ζέκα, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Πέτριτς (54' Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης (62' Λαγός).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λίνο (85' Τζαβέλλας), Κάτσε, Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Στοχ, Βούκιτς (68' Κουλούρης), Αθανασιάδης.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

1. ΠΑΟΚ 4

2. Παναθηναϊκός 4

3. Αστέρας Τρίπολης 4

4. Ατρόμητος 3

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς της Λεωφόρου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα