Αμβούργο – Μπάγερν 1-4

Αμβούργο – Μπάγερν 1-4

bet365

Η πληγωμένη Μπάγερν δεν έδειξε οίκτο στο Αμβούργο. Το διέλυσε με 4-1 στο σπίτι του και το άφησε με το άγχος της μεγάλης πτώσης.

«Θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε... καρύδια», έλεγε πριν το ματς ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ. Μόνο που με τα χάλια που έχει φέτος το Αμβούργο, όσο και να προσπάθησαν να δείξουν αυτά που είπε ο ηγέτης της ομάδας, κόντρα στην πληγωμένη Μπάγερν ήταν αδύνατον να γίνει προκοπή. Οι Βαυαροί προερχόμενοι από τον σοκαριστικό -με εντός έδρας τεσσάρα- αποκλεισμό από τη Ρεάλ, δεν είχαν σκοπό να δείξουν την παραμικρή συγχώρεση. Οχι απλά νίκησαν στην «Ιμτεκ Αρένα», αλλά διέλυσαν τους γηπεδούχους με 4-1 και τους άφησαν να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική (σ.σ.: στο γήπεδο της Μάιντς), για να μάθουν εάν θα υποβιβαστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η Μπάγερν ούτως ή άλλως ήταν σχεδόν απίθανο να χάσει βαθμούς απέναντι στους Λιμανίσιους, με τους οποίους πλέον μετράει επτά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και με τα γκολ να βρίσκονται στο εξωγήινο 33-4. Και όμως οι γηπεδούχοι υπό την πίεση της αυτοσυντήρησης μπήκαν δυνατά και έκαναν κάποια σκόρπια σουτ. Ωστόσο, το πρώτο γκολ σημειώθηκε στη δική τους εστία και δράστης ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, ο Μάριο Γκέτσε. Στο 32' αφού έπαιξε το 1-2 με τον Ρόμπεν έβαλε το πρώτο από τα δύο γκολ του, ενώ στο 52' το δικό του πλασέ πιστώθηκε ως τέρμα του Μίλερ που ακούμπησε τη μπάλα.

Ενδιάμεσα (42') ο Φαν ντερ Φάαρτ είχε υποχρεώσει τον Νόιερ σε σπουδαία επέμβαση, κάτι που ο Γερμανός τερματοφύλακας επανέλαβε στη βολίδα του Τσαλχάνογλου (66'). Η Μπάγερν παρά το υπέρ της σκορ, συνέχισε να πιέζει και στο 70' ο Γκέτσε έκανε το 3-0. Ο Ρόμπεν έκανε το πλασέ, ο Αντλερ απέκρουσε, αλλά ο Μίλερ έστρωσε με το κεφάλι έτοιμο το γκολ στον νεαρό Γερμανός μεσοεπιθετικό. Στο 72' ο Τσαλχάνογλου μείωσε με πολύ ωραίο συρτό στην αριστερή γωνία, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Γκέτσε μοίρασε στον Πισάρο. Ο Αντλερ σταμάτησε την πρώτη προσπάθεια του Περουβιανού επιθετικού που όμως γύρισε το κορμί του και έβαλε ένα πανέμορφο ψαλιδάκι.

Και εκεί που όλα κυλούσαν τέλεια για τους φιλοξενούμενους, ήρθε μία κοκορομαχία του Μπόατενγκ με τον Ντεμιρμπάι και μία σφαλιαρίτσα του πρώτου, για να φέρει την αποβολή του. Το φινάλε βρήκε τους ηττημένους να παραμένουν στη θέση των μπαράζ παραμονής, καθώς Νυρεμβέργη και Μπράουνσβαϊγκ ηττήθηκαν εντός και έμειναν στο -1. Τα πάντα όλα λοιπόν για τον υποβιβασμό θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική. Οσο για τη Μπάγερν συνεχίζει την προσπάθεια για να συνέλθει ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Αμβούργο: Αντλερ, Ντίκμαϊερ (60' Τζον), Βέστερμαν (76' Βέστερμαν), Μανσιέν, Γίρατσεκ, Ρινκόν, Τέσε, Μπαντέλι, Τσαλχάνογλου, Φαν ντερ Φάαρτ (67' Ντεμιρμπάι), Ιλίσεβιτς

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Λαμ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (67' Χόιμπιεργκ), Γκέτσε, Ρόμπεν (73' Πισάρο), Μίλερ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα