Τα αληθινά μηνύματα του Μίτσελ

Τα αληθινά μηνύματα του Μίτσελ

Gazzetta team
Τα αληθινά μηνύματα του Μίτσελ

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα πραγματικά μηνύματα του Μίτσελ από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και τα «θέλω» του Ισπανού για τη νέα σεζόν.

Φάνηκε στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης. Φάνηκε και στα… αντανακλαστικά που δείξαμε οι περισσότεροι από εμάς, έπειτα από όσα είπε ο Μίτσελ στην «αποχαιρετιστήρια» για την φετινή σεζόν συνέντευξη Τύπου του. Όλοι γύρω από το Ερυθρόλευκο ρεπορτάζ ψάχνουν, ψάχνουμε τις μεταγραφές. Ποιοι είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές με τους οποίους ο Ολυμπιακός ήδη μιλάει για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο Άλαν Πουλίδο, ο «Έλληνας» του εξωτερικού και οι άλλοι δύο που τέλος πάντων έχουν μπει σε… Ερυθρόλευκη τροχιά, έπειτα από την «αποκάλυψη» του 51άχρονου τεχνικού.

Είναι όμως αυτό το… καρέ, το απόσταγμα των όσων είπε ο Μίτσελ το μεσημέρι της Τρίτης προς τους εκπροσώπους του Τύπου; Σε καμία περίπτωση. Μεταγραφές γίνονταν και θα συνεχίσουν να γίνονται. Ειδικά δε στην Ελλάδα, ο αριθμός πάντα στο τέλος είναι διψήφιος. Είτε μιλάμε για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό είτε για την συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λιγκ. Επίσης είναι κάτι σαν… άγραφος νόμος, οκτώ φορές στις δέκα τα ονόματα που ακούγονται για τις ομάδες τον… Απρίλη και τον Μάη να μην γίνονται ποτέ μέλη του επόμενου ρόστερ (κάτι που όπως φαίνεται πάντως δεν ισχύει για τον Πουλίδο).

Αλλού λοιπόν είναι το θέμα. Στα πραγματικά σοβαρά που είπε ο Ισπανός τεχνικός. Στην επανάληψη της περσινής επιθυμίας «θέλω μικρό ρόστερ». Στην υποσημείωση ότι: «δεν θέλω πολλές μεταγραφές κατά την διάρκεια της προετοιμασίας». Στην ξεκάθαρη διαπίστωση ότι η βασική ανάγκη του Ολυμπιακού για την επόμενη version είναι ένας αληθινός γκολτζής. Στην «εξήγηση» ότι άλλο… πέρσι, άλλο φέτος με τους υπάρχοντες στο ρόστερ.

«Μου αρέσει ένα πιο μικρό ρόστερ. Είναι πολλοί 27 παίκτες. Θέλω να υπάρχει χώρος και για τους παίκτες των Ακαδημιών, οι οποίοι θα προπονηθούν και θα δοκιμαστούν είτε μαζί μας είτε με την Ακαδημία κι αυτό τον χώρο από τους 22-23 παίκτες μέχρι τους 27 θέλω να τον δώσω στα νέα παιδιά. Αυτό θα αυξήσει τον συναγωνισμό και το επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο με τόσους παίκτες γιατί όλοι θέλουν να παίξουν και στο τέλος όλοι δεν είναι ευχαριστημένοι» είπε κάποια στιγμή την Τρίτη ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς μαζί του. Τη χρονιά που πέρασε οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν μεγάλους μπελάδες με τραυματισμούς και πραγματικά αν δεν είχαν 27 στο ρόστερ τους θα ήταν τα πράγματα πολύ δύσκολα. Πόσο μάλλον παίζοντας κάθε τρεις μέρες σε σεζόν των 50 ματς. Εκείνος όμως αυτό θέλει. Έτσι του αρέσει να δουλεύει. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Αυτή την προϋπόθεση ζητά. Και φέτος δεν την είχε. Την διεκδικεί λοιπόν. Με μια πραγματικά έξυπνη και καθόλα επεξηγηματική τοποθέτηση.

Είπε επίσης: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ανοιχτές διαπραγματεύσεις, προτιμάμε φέτος λιγότερες μεταγραφές σε σχέση με πέρσι και να έχουμε τους παίκτες στην προετοιμασία». Και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Εμείς δεν έχουμε απεριόριστα μπάτζετ όπως άλλοι σύλλογοι. Είμαστε μία ομάδα που ξεκινάει από το μηδέν και πιστεύω ότι αν δουλέψουμε καλά και φέτος από το μηδέν στις 7 Ιουλίου που ξεκινάει η προετοιμασία, σίγουρα θα δούμε καλύτερα πράγματα».
Κοινώς ο Ισπανός ζητά να γίνουν όλα γρήγορα και ας είναι λιγότερα από τα περσινά.

Διότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, εκεί που έχει τοποθετήσει τον πήχη και χωρίς να μπορεί να κάνει μεταγραφές από το πραγματικό πάνω ράφι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, υποχρεούται να ποντάρει στη δουλειά που θα κάνει μέχρι τον Σεπτέμβρη και λιγότερα στα πρόσωπα που θα έρθουν.

Είπε επίσης κάποια στιγμή με αφορμή μια ερώτηση για το αν αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξουν αποχωρήσεις τύπου Τζιμπούρ και Αμπντούν: «Ποιοι, όμως, είναι βασικοί; Ποιους θεωρείτε; Μανωλάς, Χολέμπας; Αυτοί έχουν συμβόλαιο, αν δεν έρθει κάποια πρόταση δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Δεν είναι όπως πέρυσι η κατάσταση, έχει αλλάξει πολύ». Και αυτή η τοποθέτηση του έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί τον Αμπντούν και τον Τζιμπούρ ο Μίτσελ τους έβγαλε… στο πέναλτι περισσότερο για λόγους συμπεριφοράς και όχι για λόγους αγωνιστικούς.

Πέρσι τέτοια εποχή ο 51άχρονος βρίσκονταν με ένα ρόστερ που δεν ήταν δικό του. Τώρα όσοι υπάρχουν αυτές τις.. εξετάσεις τις έχουν περάσει. Άρα λοιπόν εξήγησε ότι φέτος ότι γίνει σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής της ομάδας, θα είναι αποτέλεσμα καθαρά «οικονομικών όρων» και τίποτε άλλο. Πέρσι ο Μίτσελ τον… Αμπντούν και τον Τζιμπούρ τους «χάριζε» αρκεί να μην τους έχει στο ρόστερ του. Και στην περίπτωση του «Τρομοκράτη» είδαμε και τι έγινε. Φέτος αν ο π.χ Χολέμπας θέλει να φύγει όπως ακούγεται, αυτό θα συμβεί μόνο αν φέρει στον σύλλογο τα έσοδα που η ομάδα θα απαιτήσει. Αν όχι, θα μείνει, θα υπολογίζεται, θα παίξει.

Τέλος, ο κόουτς είπε: «Ο Μήτρογλου βγήκε τρίτος σκόρερ χωρίς να παίζει 5 μήνες, κάτι που δείχνει τη σημασία που έχει ο παίκτης ο οποίος χάσαμε. Μετά χάσαμε και τον Ολαϊτάν που ήταν η λύση μας για τον Μήτρογλου. Μέχρι την ημέρα με το συμβάν του Μάικλ, δεν είχαμε καταλάβει και πολύ την απουσία του Μήτρογλου». Λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει επιπλέον: «Θέλουμε να πετύχουμε με τις αλλαγές στο ρόστερ. Σε καλή κατάσταση είναι οι ομάδες με καλό γκολκίπερ, δύο καλούς κεντρικούς μέσους, έναν καλό μέσο-επιθετικό κι έναν γκολτζή. Αυτό που κοιτάμε είναι κυρίως ο γκολτζής φορ, τον οποίο τώρα δεν τον έχουμε».Και αυτή είναι επίσης μια τοποθέτηση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός έχει τον Ρομπέρτο. Έχει τον Τσόρι. Τον τερματοφύλακα και τον μεσο-επιθετικό. Έχει κάποιους κεντρικούς μέσους σε έναν τομέα που σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση. Φορ όμως δεν έχει καθόλου. Παίκτη που θα εγγυηθεί σεζόν με 20+ γκολ. Στα μάτια του Μίτσελ λοιπόν αυτή είναι η «υπ αριθμόν 1» ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί για τη δημιουργία της επόμενης ομάδας. Ο φορ. Για αυτό ο Πουλίδο είναι ένα όνομα που πλέον κυκλοφορεί και επίσημα. Γιατί ο Ισπανός έδειξε με τον τρόπο του, ότι συζητήσεις ώστε να λυθεί αυτό το «πρόβλημα» έχουν ξεκινήσει από τώρα. Άρα περιμένει στην προετοιμασία, και ο επιθετικός να υπάρχει και κατ επέκταση να έχουν καλυφθεί και τα περισσότερα από τα άλλα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα