ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

bet365

Τα... απόνερα από το κάζο του τελικού, έκαναν για τον ΠΑΟΚ την εμφάνιση τους στην πρεμιέρα των πλέι οφ και στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην μισοάδεια Τούμπα! Απίθανη τριπλή ευκαιρία στο 91' για τον «Δικέφαλο»!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-3-3 και τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά προτιμήθηκε ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ινσαουράλδε και Βίτορ. Στο κέντρο οι Νάτχο, Κάτσε και Μάρτενς, ενώ στην επίθεση οι Λούκας και Στοχ στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε σε διάταξη 4-2-3-1 τον Αστέρα Τρίπολης με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Λούι και αριστερά ο Κοντοές, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σανκαρέ και Γκοϊάν. Αμυντικά χαφ οι Εντό και Κουρμπέλης. Ο Ουσέρο στον άξονα στις πτέρυγες οι Καράσκο και Ντε Μπλάσις και στην κορυφή ο Μπαράλες

Το φάουλ που έγινε γκολ

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πλάγια να φέρει το παιχνίδι στα καρέ του Χερνάντεζ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν πολύ με τον Στοχ, και από την αριστερή πλευρά. Όμως στο 12ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ με τον Μπαράλες.

Ο επιθετικός του Αστέρα πάνω στον βηματισμό του βρήκε το πόδι του Σκόνδρας με τον Δασκαλόπουλο να συνεχίζει το παιχνίδι. Ο Μπαράλες αφού απέφυγε με προσποίηση τα μαρκάρισμα του Βίτορ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Γλύκου γράφοντας το 0-1.

Το γκολ του Μπαράλες δεν έριξε την ψυχολογία των ΠΑΟΚτσήδων και στο 18’ είχε μια καλή ευκαιρία για να πετύχει την ισοφάριση. Οι παίκτες του Αστέρα μπερδεύτηκαν σε γύρισμα του Στοχ, με τον Αθανασιάδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Ερνάντεζ να μαζεύει τελικά την μπάλα.

Με αντεπιθέσεις και… λεωφορείο

Ο Αστέρας προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει σ’ ένα δεύτερο γκολ με τον Ντε Μπλάσις να συνδυάζεται με τον Μπαράλες. Όμως ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν να φτιάξουν και να ολοκληρώσουν μια ευκαιρία. Βέβαια από την στιγμή που πέτυχε το γκολ και «πάγωσε» την Τούμπα όλα πήγαιναν με βάσει το πλάνο που ετοίμασε ο Βεργέτης.

Η κατοχή δεν έφερε και φάσεις

Ο Γεωργιάδης αυτό που ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες ήταν να παίξουν με κάθετες πάσες και από τον Νάτχο να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Όσο περνούσε ο χρόνος και οι φάσεις δεν έβγαινα ξεκίνησε η μουρμούρα και στη συνέχεια η γκρίνια. Μια μερίδα φιλάθλων ασχολήθηκε με τον Σαλπιγγίδη και την σημερινή του απουσία από την αποστολή του ΠΑΟΚ.

Αποδοκιμασίες

Ο Δικέφαλος μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας όμως ήταν φλύαρος με την μπάλα, αλλά και με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Παράλληλα έψαχναν να βρουν τους τρόπους που θα «έσπαγαν» την διπλή ζώνη άμυνας του Αστέρα. Το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα της Τρίπολης να προηγείται με 1-0 και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζουν τους παίκτες, αλλά και τον Δασκαλόπουλο.

Σε ρηχά νερά ο Μάρτενς

Στην επανάληψη ο Γεωργιάδης απέσυρε τον Μάρτενς περνώντας στο παιχνίδι τον Βούκιτς. Ο Βέλγος για ένα ακόμα παιχνίδι δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα πρόβλημα καθώς ο 30χρονος μέσος συνεχίζει να κινείται σε ρηχά νερά.

Κουλούρης και 4-4-2

Ο Γεωργιάδης πολύ γρήγορα απέσυρε από το ματς και τον Λούκας που ήταν εκτός κλίματος με τον Κουλούρη να παίρνει την θέση του. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε και σχηματισμό σε 4-4-2 και κατάφερε με ωραίο συνδυασμό των Νάτχο και Στοχ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 59’ ο Νάτχο άφησε ωραία στον Στοχ, με τον Σλοβάκο να... πυροβολεί την εστία του Ερνάντεζ για το 1-1.

1-1 με Στοχ

Ο Δικέφαλος ανέβασε ρυθμό, αλλά και πίεση στα καρέ του Αστέρα και στο 63’ είχε διπλή ευκαιρία. Από την κεφαλιά του Κουλούρη στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκοϊάν παραχώρησε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού ο Βίτορ έπιασε από κοντά την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ερνάντεζ.

Κράτησε το 1-1 ο Ερνάντες

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση με τους Κουλούρη και Βούκιτς να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και μέσα σε όλες τις φάσεις. Όμως η ανατροπή δεν ήρθε με τον Ερνάντεςνα λέει όχι σε τριπλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδες βγήκε τετ α τετ με τον Ερνάντεζ, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να σταματάει το πλασέ του. Στις καθυστερήσεις είχαμε την κεφαλιά του Κουλούρη και σουτ από τον Στοχ, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα ν’ αποκρούει αμφότερες τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ.

MAN OF THE MATCH: Ο Μίροσλαβ Στοχ πέτυχε το γκολ του ΠΑΟΚ ενώ ήταν ένας από τοςυ ελάχιστους που έβγαλε και στα δύο ημίχρονα αντίδραση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μάρτενς και Λούκας ήταν σε κακή ημέρα. Ο Βέλγος που πήρε άλλη μια ευκαιρία κινήθηκε σε ρηχά νερά και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία που θέλει να έχει όλους τους παίκτες σε ετοιμότητα. Ο Ισπανός μετά το ΟΑΚΑ απογοήτευσε και κόντρα στον Αστέρα. Ο Λούκας δεν πήρε πρωτοβουλίες και φάνηκε ότι ήταν επηρεασμένος

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κουλούρης και Βούκιτς έκαναν τον ΠΑΟΚ πιο μαχητικό στο δεύτερο ημίχρονο με τις φάσεις να βγαίνουν συνεχώς και τους δύο να είναι πρωταγωνιστές. Ταυτόχρονα απελευθερώθηκε ο Νάτχο που έκανε παιχνίδι και έδωσε την μπάσα στο γκολ του Νάτχο. Μεγάλη ήταν η συμβολή του Χερνάντες για να κρατήσει ο Αστέρας τον βαθμό της ισοπαλίας. Είχε τρεις καθοριστικές αποκρούσεις στο τέλος του αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναγιώτης Γλύκος δέχθηκε ένα ακόμα γκολ από την κλειστεί γωνία, όπως ακριβώς και στο ΟΑΚΑ από τον Μπεργκ, ενώ τις περισσότερες φορές έκανε λάθος στις μεταβιβάσεις της μπάλας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δασκαλόπουλος έκτος από το λάθος που έκανε στην φάση του γκολ του Αστέρα που δεν καταλόγισε φάουλ σε ανατροπή του Σκόνδρα από τον Μπαράλες, όπως ισχυρίζονται στον ΠΑΟΚ ήταν καλός και κοντά στις φάσεις

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μετά την βαριά ήττα στον τελικό του Κυπέλλου και τα όσα έγιναν τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ με κακή ψυχολογία κλήθηκε να παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Δικέφαλος είχε δύο πρόσωπα όπως συνηθίζει άλλωστε σε κάθε παιχνίδι μέτριο στο πρώτο ημίχρονο και φυσικά πίσω στο σκορ, ενώ στο δεύτερο βρήκε το κουράγιο και πάλεψε μέχρι το τέλος για την ανατροπή. Μια μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε την ομάδα στο τέλος του αγώνα όταν πήγαν οι παίκτες να χαιρετήσουν τον κόσμο.

Μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής των play off δεν άλλαξε τίποτα στην βαθμολογία, όμως η ανατροπή μπορεί να έρθει με την απόφαση της ΕΠΟ για τα γεγονότα της Τούμπας. Μια απόφαση που αναμένεται να βγει πολύ σύντομα.

ΠΑΟΚ(Γεωργιάδης) Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο(Τζαβέλλας), Ινσαουράλδε, Βίτορ, Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς(46’ Βούκιτς), Στοχ, Λούκας(56’ Κουλούρης), Αθανασιάδης.


Αστέρα Τρίπολης: Χερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Εντό, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο(65’ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες(73’ Χουάνμα)

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα