Στημένο το «είμαστε όλοι μαϊμούδες»;

Στημένο το «είμαστε όλοι μαϊμούδες»;

Θάνος Σαρρής
Στημένο το «είμαστε όλοι μαϊμούδες»;

bet365

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, ο Νεϊμάρ με τον Ντάνιελ Άλβες είχαν προσχεδιάσει την αντίδραση με το... φάγωμα της μπανάνας, ενώ φέρονται να είχαν συμβουλευτεί και εταιρίες επικοινωνίας!

Η αντίδραση του μπακ της Μπαρτσελόνα να φάει τη μπανάνα που του πέταξε ρατσιστής οπαδός της Βιγιαρεάλ προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων. Το #somostodosmacacos ή στα αγγλικά #weareallmonkeys έκανε... χαμό στα social media, με αθλητές και απλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δημοσιεύουν φωτογραφίες με μπανάνες, για να δείξουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό.

Όπως, όμως, αναφέρουν κάποια ρεπορτάζ, το όλο σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο. Συγκεκριμένα, το δίκτυο ESPN γράφει ότι είχε ζητηθεί από κάποιες διαφημιστικές εταιρείες να αναπτύξουν μια καμπάνια, η οποία να μπορούσε να ρίξει όλο το φως της δημοσιότητας πάνω στο θέμα του ρατσισμού. Προφανώς, ο Άλβες δεν ήξερε ότι θα του πετάξουν μπανάνα στο ματς με τη Βιγιαρεάλ.

Ωστόσο, από κοινού με τον Νεϊμάρ, είχαν αποφασίσει ότι αν ποτέ δέχονταν ρατσιστική επίθεση με αυτόν τον τρόπο, θα έτρωγαν το φρούτο on camera, προκειμένου να ξεκινήσουν το κίνημα! Ο Νεϊμάρ λίγα λεπτά μετά το περιστατικό δημοσίευσε φωτογραφία του ίδιου και του γιου του με μπανάνες, ενώ το ίδιο έκαναν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, το ΕSPΝ αναφέρει ότι πίσω από το σκηνικό ήταν βραζιλιάνικη εταιρία μάρκιτενγκ, όπως και μια διασφημιστική.

«Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Μια χειρονομία δεν χρειάζεται μετάφραση και για αυτό βλέπουμε να γίνεται χαμός σε όλο τον κόσμο. Η βασική ιδέα ήταν να φάει ο Νεϊμάρ τη μπανάνα, αλλά τελικά το έκανε ο Άλβες, γεγονός που λειτούργησε το ίδιο», τόνισε διαφημιστής από την εταιρεία Loducca. Η ισπανική AS τονίζει ότι υπήρξε μια καλοδουλεμένη στρατηγική, με τα μπλουζάκια που φέρουν το #somostodosmacacos και το φρούτο να λανσάρονται αμέσως από μια βραζιλιάνικη εταιρεία, έναντι 25 ευρώ!

 

Τελευταία Νέα