Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Πέτριτς και Ζέκα έχασαν τα... άχαστα και ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με νίκη στα πλέι οφ μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι! Αμπέιντ και Ταυλαρίδης τα γκολ του αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός είχε την ουσία

Κάτι η κατάκτηση του Κυπέλλου, κάτι οι αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Αναστασίου σε συνδυασμό με την... δίψα και την φρεσκάδα των παικτών του Ατρομήτου, έκαναν τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι, πιο δημιουργικοί και με καλύτερη εικόνα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν μετράνε οι εντυπώσεις, οι ευκαιρίες, η καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά το γκολ. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είχε την ουσία. Ο Ατρόμητος μόνο τις ευκαιρίες, με μεγαλύτερες εκείνη του Παπαδόπουλου στο 1', του Ουμπίντες στο 23', του Δημούτσου στο 29'και του Καραμάνου στα... χασομέρια του ημιχρόνου. Στην πλειοψηφία τους επιπόλαια «τελειώματα».

Το «τριφύλλι» έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει... ζημιές ακόμη και όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι. Του στράβωσε περισσότερο στο 30' όταν ο Αμπέντ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Καρέλη να παίρνει την θέση του και το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1. Δεν είναι λίγα τα ματς, φέτος, όμως που έβρισκε ποιοτικές στιγμές στην επίθεση και έφτανε στο ζητούμενο. Αυτό έγινε στο 18', όταν ο Τριανταφυλλόπουλος από δεξιά σέντραρε σαν... καθαρόαιμο δεξί μπακ, ο Αμπέντ... απογειώθηκε σαν παίκτης του NBA και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Τσενάμο για το 0-1! Μια στιγμή, ένα προβάδισμα που κράτησε μέχρι και την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Ξανά μοιρασιά με... σωτήρα Κουτρουμπή!

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και γρήγορα-γρήγορα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με την κεφαλιά του Ταυλαρίδη στο 56' που είπε και... ευχαριστώ στην αμυντική ολιγωρία της άμυνας του Παναθηναϊκού στοο κόρνερ του Ουμπίντες. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που δεν είχαν στο πρώτο μέρος. Σε εκείνο το σημείο, το «τριφύλλι»... ξύπνησε, ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Μάρκους Μπεργκ, τον Μέντες(αντί του τραυματία Ατζαγκούν) και τον Καρέλη αλλά από το 79' και μετά οι «πράσινοι» έμειναν με παίκτη λιγότερο από τον τραυματισμό του Λαγού. Ο Πέτριτς ήτα ν ο μοιραίος για την ομάδα του Αναστασίου, μιας και έχασε δύο τεράστις ευκαιρίες για να βάλει μπροστά την ομάδα(μία στο 0-1 και ακόμη μία στο 1-1).

Ο Ατρόμητος πίεσε, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, η είσοδος του Ναπολεόνι έδωσε πνοή αλλά όλα κρίθηκαν στην φάση του 86' όταν ο Κουτρουμπής πάνω στη γραμμή απόκρουσε το σουτ του Παπαδόπουλου που πήγαινε... συστημένο στα δίχτυα του Καπίνο. Κάπως, έτσι λοιπόν, και με τον Καρέλη στο 90' να αστοχε και τον Ζέκα νωρίτερα να μην προλαβαίνει να βρει καλά την μπάλαί, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλοι όπως και στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 79' μετά τον τραυματισμό του Τάσου Λαγού. Ο Ατρόμητος είχε πολύ καλές στιγμές για να πάρει την νίκη αλλά εκείνος αποδείχθηκε σε... ήρωας της αποψινής αναμέτρησης για το «τριφύλλι». Ο λόγος για τον Γιώργο Κουτρουμπή που σαν... τερματοφύλακας κάλυψε την «πράσινη» εστία και στο 86' γλιτώνει τον Παναθηναϊκό, διώχνοντας πάνω στην γραμμή το σουτ του Παπαδόπουλου που πήγαινε στο πλεκτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λουίτζι Τσενάμο. Δικαίωσε σε ακόμη ένα παιχνίδι, όσους θεωρούν πως είναι ο πιο σταθερός πορτιέρο του φετινού πρωταθλήματος. Πραγματοποίησε μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση. Δεν φέρει ευθύνη στο τέρμα που δέχεται, καθώς ο Αμπέντ τον... εκτελεί. Στην συνέχεια, κατέβασε ρόλα και έσωσε το «αστέρι» σε δύο τετ-α-τετ του Πέτριτς. Έδινε εμπιστοσύνη στην άμυνα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης στράικερ ήταν ορεξάτος, ταλαιπώρησε τα στόπερ του Ατρομήτου αλλά σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες που δεν αρμόζουν στην κλάση του. Στο 48' και το 58' βρέθηκε απέναντι από τον Τσενάμο σε φάσεις τετ-α-τετ αλλά και στις δύο περιπτώσεις νικήθηκε από τον πορτιέρο του Ατρομήτου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ατρόμητος έφερε στην επανάληψη, γρήγορα το ματς στα ίσια χάρη στην κεφαλιά του Ταυλαρίδη και την τραγική αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού. Σαν να... βιδώθηκαν οι πάντες, που άφησαν αμαρκάριστο τον έμπειρο στόπερ και του έδωσαν την δυνατότητα να σκοράρει σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τριτσώνη και τον βοηθών του σήμερα στο Περιστέρι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ατρόμητος και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σήμερα στο Περιστέρι, παραμένουν ισόβαθμοι στο μίνι πρωτάθλημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το δεύτερο γύρο στη Λεωφόρο.

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (74’ Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (57’ Ναπολεόνι)

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης, Αμπέντ (30’ Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (54’ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πέτριτς (65’ Μπεργκ)

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα