Η Νάπολι… ξανάρχεται για Μανωλά

Η Νάπολι… ξανάρχεται για Μανωλά

Διονύσης Δελλής
Η Νάπολι… ξανάρχεται για Μανωλά

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Κώστα Μανωλά και την απόφασή της να «χτυπήσει» ξανά την πόρτα του Ολυμπιακού.

Τον Γενάρη χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού. Και μάλιστα λέγεται ότι ουσιαστικά κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους έξι εκατ ευρώ για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. Οι Ερυθρόλευκοι όμως για μια σειρά από λόγους το απέρριψαν το αίτημα της.

Σύμφωνα όμως με όσα λέγονται στην Ιταλία αυτές τις μέρες, η Νάπολι δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από όλο αυτό. Είναι σχεδόν αποφασισμένη να το ξανακάνει. Να επανέλθει. Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Να βρεθεί ξανά στο ίδιο τραπέζι με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ακριβώς με το ίδιο αίτημα. Για την απόκτηση του 23άχρονου διεθνούς αμυντικού. Με βάση μάλιστα την εκτίμηση που κάνουν ατζέντηδες στην Ιταλία, αυτή τη φορά η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μπορεί να «ανέβει» ως και τα 8 εκατ ευρώ προκειμένου να πείσει τους Ερυθρόλευκους. Μένει λοιπόν να δούμε πόσο «μέσα» μπορεί να είναι η δική τους πληροφόρηση.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Μανωλάς έχει βάλει ήδη υποψηφιότητα ώστε να αποτελέσει ένα από τα «πρόσωπα» του καλοκαιριού στο μεταγραφικό παζάρι. Μια σειρά από ομάδες πρώτης γραμμής τον παρακολούθησαν «στενά» στην πορεία του με τον Ολυμπιακό, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ίντερ, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Έβερτον, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ είναι κλαμπ που τα… ρεπορτάζ τους κάποια στιγμή ανέδειξαν το όνομα του νεαρού αμυντικού. Δεν το έγραψαν οι Έλληνες. Ρεπορτάζ απ΄ έξω αποκάλυψαν τις όποιες σκέψεις ή έστω έριξαν νερό στο μύλο της φημολογίας.

Ο Μανωλάς δεν έκανε καλό δεύτερο γύρο φέτος. Στο πρώτο μισό της σεζόν όμως, στο διάστημα που είχε παρτενέρ στην Ερυθρόλευκη άμυνα τον Δημήτρη Σιόβα ήταν εξαιρετικός. Στο διάστημα που εξελίσσονταν η μάχη των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, που ακούει στο όνομα Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που βρέθηκε αντίπαλος με φορ σαν τον Ιμπραήμοβιτς και τον Καρντόσο. Παράλληλα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην Εθνική ομάδα και ίσως αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να είναι οι μοναδικοί «σίγουροι» στόπερ της 23άδας για τη Βραζιλία.

Και μιας και αναφέραμε τον Παπασταθόπουλο. Οι Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί στέκονται εδώ και πολλά χρόνια πλέον σε πολύ υψηλό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όσο και αν δεν το έχουμε εκτιμήσει όσο πρέπει, υπάρχει ουσιαστικά πλέον μια ολόκληρη… σχολή. Εδώ και κοντά 20 χρόνια. Από την εποχή που ο Νίκος Νταμπίζας ξεκινούσε την σημαντική του καριέρα στην Αγγλία με τα χρώματα της Νιούκαστλ (1997) και ίσως και νωρίτερα. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα. Ο Δέλλας (Ρόμα), ο Κυργιάκος (Λίβερπουλ), ο Καψής (Μπορντό) κλπ.

Ακόμη και σήμερα ο Μόρας, o Βύντρα (που έχει 30 συμμετοχές στην Πριμέρα φέτος οι περισσότερες σαν στόπερ), ο Μπαλάφας, ο Μαλέζας, ο πιτσιρικάς Μάριος Οικονόμου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχουν θέση σε πολύ σημαντικότερα πρωταθλήματα από το δικό μας. Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν ότι οι σκάουτερ στέκονται ιδιαίτερα σε αυτή την «κατηγορία». Στους κεντρικούς αμυντικούς.

Ούτε είναι περίεργο ότι ο Κώστας Μανωλάς έχει ανεβάσει τόσο πολύ την μετοχή του. O διεθνής στόπερ πριν καν κλείσει τα 23 του χρόνια, έχει 27 συμμετοχές στα κύπελλα Ευρώπης, εκ των οποίων οι μισές (13) στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας με το υψηλότατο ranking παγκοσμίως. Έχει 137 συμμετοχές σε πρωτάθλημα (μαζί με τα πλέι-οφ) και κύπελλο παίζοντας σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό για πέντε ολόκληρες σεζόν ήδη! Έχει προλάβει να πατήσει χορτάρι συνολικά σε 175 παιχνίδια.

Στην πραγματικότητα κανένας άλλος Έλληνας στόπερ που ακούστηκε για το εξωτερικό δεν είχε προλάβει τόσο νωρίς να έχει τόσο μεγάλους αριθμούς στο βιογραφικό του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα