Βαλένθια- Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια- Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

bet365

Η Ατλέτικο πέρασε (1-0) από τη Βαλένθια και με δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές κατακτάει το πρωτάθλημα. Ρεκόρ διαδοχικών νικών (9) και βαθμών (88) στην ιστορία της.

«Δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος. Δεν έχει βάθος, ποιότητα, νοοτροπία νικητή». Δεν θυμάμαι πόσες φορές το διάβασα σε ισπανικά ΜΜΕ, αλλά και σε κείμενα και σχόλια στην Ελλάδα. Και όμως σε πείσμα όλων, ακόμα και του ίδιου του εαυτού της που έχει να πανηγυρίσει από το 1996, η Ατλέτικο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και πως να το χάσει δηλαδή μετά το πέρασμα της (1-0) από το «Μεστάγια». Εκεί όπου εκπόρθησε το άντρο της Βαλένθια και πλέον έχει την πολυτέλεια ακόμα και της μίας ήττας στα τρία ματς που της έχουν απομείνει (Λεβάντε εκτός, Μάλαγα εντός και Μπαρτσελόνα εκτός).

Ετσι όπως εξελίχτηκε η σεζόν στην Primera, αυτό ήταν το ματς της χρονιάς και οι παίκτες του Τσόλο Σιμεόνε φάνηκαν συνεπείς με την αγαπημένη τους φετινή συνήθεια: τη νίκη. Ακόμα και τώρα που δεν έπαιξαν καθόλου καλά, που είδαν τον ήρωα τους να χάνει τα άχαστα και που χρειάστηκαν την τύχη, πήραν το «τρίποντο» που ήταν και το 9ο διαδοχικό εκτός έδρας. Αυτό ήταν το ένα ρεκόρ στην ιστορία τους που σημειώθηκε στο «Μεστάγια». Το άλλο ήταν εκείνο της βαθμοθηρίας. Η συγκομιδή τους έφτασε τους 88 βαθμούς, τους περισσότερους από ποτέ δηλαδή.

Οι Νυχτερίδες πάντως ήταν εκείνες που μπήκαν πιο δυνατά, με τον Αλκάθερ να απειλεί στο 1'. Μπλοκαρισμένη σε όλο το Α' μέρος η Ατλέτικο, απάντησε με την εκπληκτική ενέργεια του Βίγια (12'), ο οποίος γύρισε το σώμα του έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και με κρεμασμένους πάνω του δύο αντιπάλους, σημάδεψε με πολλά φάλτσα λίγο έξω από το απέναντι παραθυράκι. Στο 36' ο Κόκε γλίστρησε και δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από καλή θέση και στο 43' ήρθε το νικητήριο γκολ. Ο Γκάμπι έκανε τη γλυκιά σέντρα και ο Ραούλ Γκαρθία πρόλαβε τον Ματιέ που έσκυψε, αλλά και τη λάθος έξοδο του Γκουαϊτα και με ανάποδη κεφαλιά έβαλε φωτιά στις καρδιές και τα όνειρα των Ροχιμπλάνκος (σ.σ.: ήταν το 10ο του με κεφαλιά και το 17ο συνολικά στη σεζόν).

Στην επανάληψη οι Μαδριλένοι μπήκαν πιο ζεστά και στο 51' είδαν τον Ντιέγκο Κόστα να πλασάρει ολομόναχος πάνω στον Γκουαΐτα. Από το 60' και μετά όμως η Βαλένθια πίεσε δαιμονισμένα και έκλεισε την Ατλέτικο στην εστία της. Στην καλύτερη στιγμή της είδε το σουτ του Φεγκουλί να ξύνει το δεξί δοκάρι του Κουρτουά. Μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι υπέφεραν. Πόσο μάλλον όταν στο 84' ο Ντιέγκο Κόστα νικήθηκε και σε δεύτερο τετ α τετ. Στο 90' για να σταματήσει μία επικίνδυνη αντεπίθεση, ο Χουανφράν έκανε από πίσω τάκλιν στον Πιάτι και σωστά αποβλήθηκε. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους νικητές να τραγουδούν στο πέταλο μαζί με τους οπαδούς τους. Πλέον, με τη Ρεάλ στο -6 (έχει ματς λιγότερο) και τη Μπαρτσελόνα στο -7 (παίζει το βράδυ στη Βιγιαρεάλ) αυτός ο τίτλος απλά δεν χάνεται.

Βαλένθια: Γκουαΐτα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Ζοάο Περέιρα, Γκαγιά, Χάβι Φουέγο, Παρέχο (53' Βάργας), Μπαραγάν (61' Φεγκουλί), Ζόνας (82' Φέδε), Πιάτι, Αλκάθερ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιράντα, Γκοντίν. Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Τιάγκο, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία (67' Σόσα), Κόκε, Βίγια (60' Αρντα Τουράν), Ντιέγκο Κόστα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα