Από τον Ολυμπιακό έχασε το κύπελλο!

Από τον Ολυμπιακό έχασε το κύπελλο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta την δική του ματιά στον τελικό του κυπέλλου.

Κατόπιν εορτής πολλά μπορείς να πεις. Και δεν είσαι και ακόμη κι έτσι ποτέ σίγουρος για το θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν και εφόσον γίνονταν κάποια άλλα πράγματα.

Ωστόσο, γνώμη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ την ίδια νύχτα που πήρε την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου, την ίδια νύχτα έχασε και τις περισσότερες πιθανότητές του να το πάρει το κύπελλο. Εννοώ ασφαλώς το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα.

Με την επιλογή να το πάει το παιχνίδι στο πολεμικό, τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου, ο ΠΑΟΚ ναι μεν πέρασε, αλλά είχε οδυνηρές συνέπειες. Κι αν μεν τις εξωαγωνιστικές ακόμη δεν τις έχει «μετρήσει», αφού αναμένονται οι καμπάνες που θα φάει με το κλείσιμο της Τούμπας για κάποια ματς κι ενδεχομένως και με αφαίρεση βαθμών, τις αγωνιστικές σίγουρα τις μέτρησε χθες το βράδυ.

Με είχαν ρωτήσει οι Αντώνηδες την Παρασκευή στο ραδιόφωνο τι έβλεπα για τον τελικό. Και τους είχα απαντήσει ξεκάθαρα, «ΠΑΟ». Δεν ήταν καμία…εξυπνάδα. Ο ΠΑΟ είναι εδώ και καιρό σε καλύτερη κατάσταση, αλλά εξίσου σημαντικό θέμα ήταν η απουσία των Αθανασιάδη, Νάτκο και Κατσουράνη. Με ποιους θα πήγαινε ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει το ματς, χωρίς τους τρεις τιμωρημένους από τον β΄ημιτελικό με τον Ολυμπιακό;

Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του βασικού σέντερ φορ Αθανασιάδη, που μάλιστα ήταν και σε περίοδο ρέντας (σκόρερ σε 10 παιχνίδια μέσα στο 2014); Ο Σαλπιγγίδης; Με ένα γκολ μακριά από την Τούμπα το τελευταίο τετράμηνο; Χθες έπρεπε να βάλεις σημάδι για να στείλεις εξ επαφής την μπάλα στο δοκάρι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που έχασε. Αλλά και γενικότερα, δύο ημέρες να έπαιζαν, γκολ δεν θα έβαζε! Εδώ οφσάϊντ ήταν, μόνος απέναντι στον γκολκίπερ και δεν την έβαζε την μπάλα μέσα. Ίσα ίσα είχε τις χειρότερες επιλογές.

Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του πλέϊ μέϊκερ Νάτκο; Ο Λάζαρ τον οποίο είχαν να χρησιμοποιήσουν βασικό από τις 9 Μαρτίου και την θλάση του στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα;

Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του Κατσουράνη; Ο Κίτσιου, που τον είχε κάνει μπακ ολόκληρη τη σεζόν ο Στέφενς και τώρα ξαφνικά στον τελικό τον έβαλαν χαφ; Άλλη μία φορά ο Γεωργιάδης είχε παίξει με χαφ τον Κίτσιου, με τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Και τον άλλαξε στο 63’, με το που έκανε ο ΠΑΣ το 0-1. Τελικό 2-1…

Κι απορώ πως ο Γεωργιάδης δεν άλλαξε νωρίτερα χθες τον Σκόνδρα και τον άφησε μέσα σχεδόν ως το τέλος. Έφευγε από δεξιά ο Σκόνδρας και οι σέντρες του ήταν όλες πάνω στον πρώτο αμυντικό του ΠΑΟ. Ο Κίτσιου, που είναι πιο καλός επιθετικά, θα μπορούσε πολύ πιο νωρίς από το 77’ να γυρίσει από τα χαφ στην άμυνα.

Όπως δε αποδείχθηκε, δεν βραχυκύκλωσαν μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ με το 2-0 στο 50’. Βραχυκύκλωσε εντελώς κι ο πάγκος του ΠΑΟΚ. Γεωργιάδηδες, Σταματόπουλοι κι όλοι τέλος πάντων οι υπεύθυνοι το πρώτο πράγμα που έπρεπε αμέσως μετά το 2-0 να κάνουν ήταν μαζεμένες τις δύο αλλαγές. Αυτές των Βούκιτς και Λίνο. Και για αλλαγή ψυχολογίας και για να σπάσουν το ρυθμό του ΠΑΟ. Πότε τις έκαναν; Πέντε λεπτά μετά το 2-0. Αφού πρώτα ο Πράνιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 κι αφού μετά ο Καρέλλης έκανε το 3-0. Όταν πια δηλαδή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί το κακό…

Ο ΠΑΟ ήταν αυτός που περιμέναμε. Βασίζεται εδώ και μήνες σε δύο-τρία πράγματα και δικαιώνεται: Πρώτον, μπαίνει πολύ δυνατά για 20 λεπτά στα παιχνίδια του, δεύτερον έχει τον Μπεργκ σε φόρμα…Μήτρογλου του Οκτώβρη μπροστά και τον Σίντεφελντ απολύτως αξιόπιστο πίσω και τρίτον εκμεταλλεύεται τις περισσότερες αντοχές και δυνάμεις του, επειδή δεν είχε φέτος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σε αντίθεση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ξύπνια το πάει.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν συνέλθει γρήγορα, ο μόνος που μπορεί να τον κοντράρει για την πρωτιά στα πλέϊ οφς θα είναι ο Ατρόμητος. Αλλά αν αξιοποιήσει το Περιστέρι, όπου φέτος δεν κέρδισε σε τέσσερα ματς ούτε Ολυμπιακό (σε πρωτάθλημα+κύπελλο), ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΠΑΟ. Και με μόνο Χ εντός έδρας, πρωτιά δεν παίρνεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.