Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 2-2

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 2-2

bet365

Η Βόλφσμπουργκ έμεινε στο 2-2 με την Φράιμπουργκ και εκτός 4άδας. Βυθίζονται Νυρεμβέργη και Μπράουνσβαϊγκ, ευρωπαία η Μάιντς.

Πολύ ωραίο παιχνίδι στο Βόλφσμπουργκ, όπου οι Λύκοι έμειναν στο 2-2 με την Φράιμπουργκ και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για μπουν στην 4άδα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3' με πανέξυπνη κεφαλιά προς τα πίσω μετά από φάουλ του Ροντρίγκες! Οι Λύκοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες με τους Όλιτς (10') και Πέρισιτς (13'), πριν οι φιλοξενούμενοι ισορροπήσουν. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με τον Νταριντά να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι στο 24', πριν ο Όλιτς, που ανανέωσε μέχρι το 2016 πριν από λίγες ημέρες, απειλήσει ξανά σε τρεις περιπτώσεις (37', 40', 42'). Στο 40' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Γκεντέ στον Γκριν.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Σούστερ (49') και Πέρισιτς (57') να χάνουν τις πρώτες ευκαιρίες και τον Μεχμέντι να συνεχίζει το επιθετικό του... κρεσέντο, κάνοντας το 1-1 στο 61', με τον Γκριν να φέρει ευθύνη. Ο Βιεϊρίνια πέρασε στο 66' και έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της Βόλφσμπουργκ, που πήρε ξανά το προβάδισμα, όταν στο 70' ο Πέρισιτς έκανε από κοντά το 2-1 μετά από σέντρα του Τρες! Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Στράιχ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς στο 74' είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Σμιντ και στο 83' ο Τερατσίνο μετά από ασίστ του Γκίντερ και λάθος του Τρες έκανε το τελικό 2-2! Ο 23χρονος μέσος, μάλιστα, σκόραρε στην πρώτη του φετινή συμμετοχή μετά από 11'! Φυσικά, οι ευκαιρίες δεν σταμάτησαν να χάνονται, με τον Ντε Μπρύιν να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις και το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

«Χάνεται» η Νυρεμβέργη, ευρωπαία η Μάιντς
Το παιχνίδι ήταν χωρίς αύριο για τη Νυρεμβέργη, όμως τα πράγματα δεν έφτιαξαν ούτε στην μετά-Φέρμπεεκ εποχή. Οι Φράγκοι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Μάιντς, που δύσκολα θα χάσει την 7η θέση και την Ευρώπη, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς τον υποβιβασμό... Στα τελευταία 7 παιχνίδια η Νυρεμβέργη δεν είχε πάρει ούτε βαθμό στην «Coface Arena», ενώ σχεδόν πάντα το πρώτο γκολ ερχόταν νωρίς. Αυτή τη φορά κράτησε περισσότερο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 30' και να σκοράρουν... Ο Γκάιζ εκτέλεσε από μακριά το φάουλ και ο Οκαζάκι με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0 για το 14ό του γκολ, τα περισσότερα σε μία σεζόν για Ιάπωνα στην Μπουντεσλίγκα! Η συνέχεια βρήκε τους Σότο (32') και Μόριτς (35') να απειλούν τον Σέφερ και τον δεύτερο να κάνει και το 2-0 στο 44'! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση. Στην επανάληψη ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τους Ντρμιτς (83') και Φραντς (90+1') να χάνουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Οι παίκτες του Τούχελ, πάντως, κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, με το 2-0 να παραμένει.

«Χ»αρούμενη η Αϊντραχτ
Με τον πολύτιμο βαθμό που της χάρισε το 0-0 έφυγε από την έδρα της Χόφενχαϊμ η Αϊντραχτ. Αυτός ο πόντος επιτρέπει ουσιαστικά στην ομάδα της Φρανκφούρτης να παραμείνει στην κατηγορία. Ηταν ισορροπημένο ματς με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις φάσεις στο Α' και τους γηπεδούχους στο Β' μέρος. Κορυφαία στιγμή του ματς όμως ήταν το πέναλτι υπέρ της Χόφενχαϊμ στο 83'. Ο Τραπ ανέτρεψε τον Μοντέστ, αλλά στην εκτέλεση ψάρεψε τον Φιρμίνο και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Βήμα προς τα... κάτω η Μπράουνσβαϊγκ
Ομάδα που ήταν στον πάτο μετά από 31 αγωνιστικές, σώθηκε μόλις μία φορά (η Ομπερχάουζεν τη σεζόν 1970-71) και έστω και αν ακόμα έχει ελπίδες, η Μπράουνσβαϊγκ δύσκολα θα γίνει η δεύτερη. Όντας η χειρότερη στην κατηγορία εκτός έδρας, τα Λιοντάρια ήθελαν τουλάχιστον τον βαθμό στο Βερολίνο απέναντι στην Χέρτα, που δεν είχε πανηγυρίσει τρίποντο στο 2014. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον... Οι αδιάφοροι πρωτευουσιάνοι επιβλήθηκαν 2-0 και έστειλαν τους αντιπάλους τους πιο κοντά στη 2η κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, μπήκαν επιθετικά, όμως φάσεις δεν δημιούργησαν. Όπως και οι παίκτες του Λουχουκάι. Κουμπέλα (36') και Κρούπκε (41') είχαν τις καλύτερες στιγμές για την Μπράουνσβαϊγκ, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι παίκτες του Λίμπερνεχτ μπήκαν ξανά δυνατά και απείλησαν με τους Κουμπέλα (49') και Μπελαράμπι (50'). Ο Αλαγκί (54') έχασε την πρώτη ευκαιρία για την Χέρτα, που σιγά-σιγά ανέβασε ρυθμό, είχε περισσότερες δυνάμεις και πήρε το προβάδισμα στο 61', με τον Μπρουκς να κάνει το 1-0 μετά το κόρνερ του Μπαουμγιόχαν. Το σοκ ήταν μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντάβαρι να τους κρατάει στο ματς με τις αποκρούσεις του, πριν ο Αλαγκί βάλει τέλος, κάνοντας το 2-0 στο 77'. Τα Λιοντάρια δεν τα παράτησαν, έψαξαν το γκολ μέχρι το τέλος, όμως παρά τις ευκαιρίες του Κουμπέλα (84', 89') τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή (25/04)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 0-0

Σάββατο (26/04)

Μπάγερν-Βέρντερ 5-2
(20' Ριμπερί, 53', 58' Πισάρο, 61' Σβάινσταϊγκερ, 74' Ρόμπεν – 10' Γκέμπρε Σελασιέ, 36' Χαντ)

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-2
(3', 70' Πέρισιτς – 61' Μεχμέντι, 83' Τερατσίνο)

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ 0-0

Μάιντς-Νυρεμβέργη 2-0
(30' Οκαζάκι, 44' Μόριτς)

Χέρτα-Μπράουνσβαϊγκ 2-0
(61' Μπρουκς, 77' Αλαγκί)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή (27/04)

Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα