Φράιμπουργκ: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Στράιχ μετά από 29 χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς

Φράιμπουργκ: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Στράιχ μετά από 29 χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς

christian_streich

bet365

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τη Φράιμπουργκ στο τέλος της σεζόν ο... απόλυτος υπηρέτης, Κρίστιαν Στράιχ, που βρίσκεται εντός του συλλόγου τα τελευταία 29 χρόνια και είναι πρώτος προπονητής του από το 2012 μέχρι σήμερα.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα είναι τα πράγματα, όταν δεν θα είναι πια εδώ. Χωρίς τον Στράιχ, η Φράιμπουργκ, κατά κάποιο τρόπο, δεν θα είναι η Φράιμπουργκ», είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια ο πλέον παλαίμαχος Νιλς Πέτερσεν. Και σύντομα οι πάντες γύρω από τον σύλλογο της νοτιοδυτικής Γερμανίας θα κληθούν να διαπιστώσουν πως είναι η μετά-Στράιχ ζωή.

Όπως ανακοίνωσε η Φράιμπουργκ, ο Γερμανός κόουτς θα αποχαιρετήσει τον σύλλογο της ζωής του στο τέλος της σεζόν, μετά από 29 χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς, κατά τα οποία πήρε τον ρόλο του απόλυτου πιστού υπηρέτη μα ταυτόχρονα ηγέτη του club. Ο 58χρονος δεν ήταν ποτέ ένας απλός προπονητής, ξεχώριζε για τις διαλέξεις και τις ρήσεις του, για τον τρόπο με τον οποίο δεν δίσταζε να δίνει στο ποδόσφαιρο δευτερεύοντα ρόλο και να χρησιμοποιεί το βήμα του μιλώντας για σημαντικότερα προβλήματα. Και κάπως έτσι έφτασε να γίνει σύμβολο για τη Φράιμπουργκ καταφέρνοντας να την εδραιώσει για χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Από το 1995 έως το 2011 υπήρξε προπονητής της Κ19, έπειτα βοηθός προπονητή και από το 2012 έως και σήμερα είναι ο πρώτος κόουτς της Φράιμπουργκ, έχοντας ζήσει μαζί της τα πάντα.

«Μετά από 29 χρόνια, είναι η σωστή στιγμή να αφήσω άλλους να αναλάβουν, να έρθουν νέα πρόσωπα, νέα ενέργεια, νέες ευκαιρίες. Αυτός ο σύλλογος είναι η ζωή μου και είμαι απίστευτα ευγνώμων για τα πάντα», δήλωσε ο Στράιχ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα