Η καλύτερη επιλογή

Η καλύτερη επιλογή

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Η καλύτερη επιλογή

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον προπονητή – πολυτέλεια, που συγκεντρώνει το πιο πλήρες πακέτο που θα μπορούσε να βρει αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός.

Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλώς καλό μαντάτο για τον Ολυμπιακό η είδηση της συμφωνίας ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Μίτσελ για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη έναν χρόνο. Διότι δεν είναι μόνο που πρόκειται για “όλα σε ένα” προπονητή, δηλαδή της κατηγορίας που τον κάνει να μοιάζει ιδανική επιλογή για έναν πάγκο με τις απαιτήσεις που έχει αυτός του Ολυμπιακού. Είναι και το ίδιο το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η συμφωνία για τον Ολυμπιακό: ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής, που έχει δει το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων για διάσημους ευρωπαϊκούς πάγκους, νιώθει και αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός καλύπτει τις φιλοδοξίες του, και συγχρόνως φτάνει στην εκτίμηση ότι όσα του προσφέρει ο Ολυμπιακός προκειμένου να φτιάξει την έκδοση της επόμενης σεζόν του επιτρέπουν να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει προοπτικές προόδου και εξέλιξης, σε θέαμα και επίτευξη στόχων συγκριτικά με την τρέχουσα σεζόν.

Ενας προπονητής με το ποδοσφαιρικό brand name και τις φιλοδοξίες του Μίτσελ δεν θα αποφάσιζε να μείνει αν δεν πίστευε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τουλάχιστον στο ίδιο ύψος επιτυχίας με το φετινό. Ούτε τα λεφτά του λείπουν, ούτε οι διασυνδέσεις του Ισπανού. Θα μπορούσε να εξαργυρώσει την φετινή επιτυχία της παρουσίας στην φάση των 16 του Champions League, μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την προώθηση – ανάδειξη ποδοσφαιριστών για να βρει μια καλή δουλειά σε ένα πιο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κι αν δεν έβρισκε πάγκο, αν πίστευε ότι θα τον φθείρει η παραμονή στον Ολυμπιακό θα έλεγε αντίο και θα πήγαινε να ξεκουραστεί μέχρι να του παρουσιαστεί μια καλή ευκαιρία. Για να μένει, πιστεύει ότι μπορεί να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με επιτυχίες. Κι αυτό είναι σπουδαίο νέο για τον Ολυμπιακό.

Το “πακέτο” του Μίτσελ είναι το πιο πλήρες που θα μπορούσε να βρει αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός: διάσημος προπονητής, με διασυνδέσεις σε όλο τον πλανήτη, με αποδεδειγμένη ικανότητα να συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με την ευρωπαϊκή πορεία και την ανάδειξη Ελλήνων ποδοσφαιριστών, με εμπειρία και εξοικείωση με τις ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος, με φιλοδοξίες και άρα υψηλά προσωπικά κίνητρα, και με διάθεση να δουλεύει στην Ελλάδα. Ολα αυτά μαζί ένας ελληνικός σύλλογος θα δυσκολευόταν πάρα πολύ να τα βρει σε έναν προπονητή και να τον πείσει για να τον φέρει στα μέρη μας για δουλειά.

Δεν έχω ιδέα τι σκοπεύει να επιχειρήσει ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της ανακαίνισης του ρόστερ του και της αναβάθμισης του ποδοσφαιρικού λογισμικού του. Δεν ξέρω ούτε πόσα ούτε πώς θα τα ξοδέψει, πόσους και ποιους ποδοσφαιριστές θα αποκτήσει. Το βέβαιο πάντως είναι ότι στη δεδομένη στιγμή δημιουργεί την καλύτερη προοπτική για την επόμενη σεζόν του, διότι εξελίσσει τον σχεδιασμό με την καλύτερη περίπτωση προπονητή που, ρεαλιστικά, θα μπορούσε να έχει στον πάγκο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.