Όταν επιστρέφει ο «βασιλιάς»

Όταν επιστρέφει ο «βασιλιάς»

bet365

Ο Φερνάντο Τόρες επιστρέφει απόψε για πρώτη φορά στο Βιθέντε Καλντερόν, ως αντίπαλος της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπου ινδάλματα επέστρεψαν στο γήπεδο που αναδείχθηκαν.

Οι «σημαίες» συνήθως μένουν στον ιστό τους μέχρι τέλους, όμως κάποιες φορές ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο, ήρθαν αντιμέτωποι με την αγαπημένη τους ομάδα, σε... γνωστά λημέρια. Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ

Έχει αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, υπογράφοντας «χρυσά» συμβόλαια με την καθεμία. Μια ημερομηνία όμως θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Ντέιβιντ Μπέκαμ. 30/3/2010. Ως παίκτης της Μίλαν τότε, ήταν η μέρα που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, σε ένα παιχνίδι για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση, ο Μπέκαμ έγινε αντικείμενο λατρείας. Χειροκροτήματα, συνθήματα, πανό και φλας να αστράφτουν σαν βροχή συνέθεσαν το σκηνικό τη νύχτα της 30ης Μαρτίου στο «Θέατρο των Ονείρων», με τον Μπέκαμ να ανταποδίδει. Όταν πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι, το Ολντ Τράφορντ σηκώθηκε στο πόδι. Ήταν το αποκορύφωμα της βραδιάς. Μιας βραδιάς που ο «βασιλιάς» γύρισε σπίτι του.

ΡΑΟΥΛ

Τι να πει κανείς για το μεγάλο Ραούλ και τα κατορθώματά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τρία χρόνια μετά τη φυγή του από τη «βασίλισσα», ο ισπανός επιθετικός επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στο Μπερναμπέου, όχι για επίσημο, αλλά για φιλικό αγώνα. Αντίπαλοι η... πρώην Ρεάλ και η – τότε – νυν ομάδα του Αλ Σαντ. Μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι και δεν σταματούσαν να τον αποθεώνουν. Το αποκορύφωμα όμως της βραδιάς ήταν μόλις πάτησε στο χορτάρι, φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ, με το αγαπημένο του «7» στην πλάτη. Πριν ξεκινήσει το ματς, ο Κασίγιας σε μια κίνηση σεβασμού και αναγνώρισης του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν η βραδιά του άλλωστε και για το λόγο αυτό έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα για 16 χρόνια. Σκόραρε για τελευταία φορά με την αγαπημένη του Ρεάλ, πριν αγωνιστεί κανονικά στην επανάληψη με την Αλ Σαντ.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΕΣΤΑ

Αποτέλεσε τον αρχηγό και τον ηγέτη στην άμυνα της Λάτσιο, την εποχή που η ιταλική ομάδα είχε μια σπουδαία φουρνιά ποδοσφαιριστών, όπως ο Σιμεόνε, ο Νέντβεντ, ο Βερόν και ο Κρέσπο. Γέννημα – θρέμμα των ακαδημιών των «λατσιάλι», ο Νέστα ήταν κάτοικος Ρώμης από το 1985 (σε ηλικία 9 ετών) έως το 2002. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, τον οδήγησαν στην αποχώρηση, για λογαριασμό της Μίλαν. Η ημερομηνία που ο Νέστα επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της αγαπημένης του Λάτσιο ήταν στις 28/9/2002 για την 4η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Μια ημέρα που το Ολίμπικο υποδέχθηκε ξανά τον ηγέτη του.

Υ.Γ. Αυτές οι περιπτώσεις αφορούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μόνο παίκτες που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες των ομάδων. Γιατί αν επεκταθούμε, «σεισμός» σαν αυτόν στην επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα γήπεδο και σε κανένα σπορ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα