Μπεργκ και Ζέκα στο gazzetta.gr!

Μπεργκ και Ζέκα στο gazzetta.gr!

Νίκος Αθανασίου
Μπεργκ και Ζέκα στο gazzetta.gr!

bet365

Ο αρχηγός, Κάρλος Ζέκα, και το... κανόνι, Μάρκους Μπεργκ, μιλούν στο gazzetta.gr για την πρόκληση του τελικού και την κατάκτηση του τροπαίου!

Τότε, το... μακρινό 2010 ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τζιμπρίλ Σισέ! Στις μέρες μας, πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού είναι ο Κάρλος Ζέκα και ο Μάρκους Μπεργκ. Ο αρχηγός από την Πορτογαλία που στην τρίτη του σεζόν στην Ελλάδα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το Κύπελλο και ο Σουηδός στράικερ που έκανε... restart στην καριέρα του, «φορτώνοντας» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Αμφότεροι θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά ένα τρόπαιο, σε ένα παιχνίδι! Είναι ο πρώτος τους μεγάλος τελικός, το παιχνίδι της ζωής τους! Αμφότεροι μίλησαν στο gazzetta.gr στο πλαίσιο της media day του «τριφυλλιού» και συμφώνησαν στο πόσο πολύ θέλουν αυτό το τρόπαιο!

Μπεργκ: «Όλα για το τρόπαιο»

Τέσσερις μέρες πριν τον μεγάλο τελικό. Ανυπομονείς;

«Βρισκόμαστε στην αρχή της εβδομάδας. Όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, η προσμονή και η αγωνία γίνεται μεγαλύτερη όσο πλησιάζουμε προς το Σάββατο. Τώρα έχουμε μπροστά μας τρεις μέρες προπονήσεων, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να είμαστε όπως πρέπει κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Ήρθες στον Παναθηναϊκό για τίτλους. Να, λοιπόν, που στην πρώτη σου χρόνια έχεις την ευκαιρία να πανηγυρίσεις το Κύπελλο...

«Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Ένα ματς, ένας τίτλος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια και είμαι χαρούμενος που θα διεκδικήσω με τον Παναθηναϊκό το Κύπελλο.Θα κάνουμε ότι μπορούμε, να δώσουμε τα πάντα για το τρόπαιο. Εγώ ήρθα στον Παναθηναϊκό για να πανηγυρίσω τίτλους, το είπα από την πρώτη στιγμή. Είναι σπουδαίο που στην πρώτη μου σεζόν, εδώ, έχω αυτή την δυνατότητα. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να το πάρουμε ».

Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, τον οποίο κερδίσατε στην Λεωφόρο αλλά χάσατε στο ματς του πρώτου γύρου. Τώρα, όμως, μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι, έτσι δεν είναι;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, πρέπει να τους προσέξουμε. Ο προπονητής, όπως σε κάθε παιχνίδι, θα μας αναλύσει τι πρέπει να κάνουμε και εμείς θα το κάνουμε. Είναι άλλο ματς, εδώ κρίνεται ένας τίτλος. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να παραμείνεις ψύχραιμος μέσα στο παιχνίδι. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μην κάνουμε ηλίθια πράγματα».

Όλοι περιμένουν από εσένα γκολ και στον τελικό. Έτοιμος;

«Σε κάθε παιχνίδι θέλω να σκοράρω, ελπίζω να μου παρουσιαστούν οι φάσεις αλλά ξέρεις πολύ καλά πως δεν μετράει ποιος θα σκοράρει. Σημασία έχει να πάρουμε το τρόπαιο. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα. Ας νικήσουμε και δεν με νοιάζει αν θα βρω δίχτυα. Είναι ο πρώτος μου τελικός και θέλω το τέλος του παιχνιδιού να με βρει να πανηγυρίζω»!

Ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Μας υποστηρίζουν από την αρχή της χρόνιας, θα είναι ωραίο που θα τους έχουμε δίπλα μας. Θα τα δώσουμε όλα για αυτούς, ώστε να τους κάνουμε χαρούμενους»...

Ζέκα: «Το παιχνίδι της ζωής μου»

Από την Σετούμπαλ, τώρα εδώ στον Παναθηναϊκό αρχηγός, μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας σου. Πως νιώθεις;

«Είμαι χαρούμενος, που θα παίξω σε έναν τελικό με έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Σημαίνει πολλά για τον κόσμο αυτό το παιχνίδι, περιμένουμε να παίξουμε και να δώσουμε τα πάντα για την νίκη. Είναι το παιχνίδι της ζωής μου και θέλω πολύ να δώσουμε αυτό το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό. Το έχει ανάγκη ο σύλλογος και ο κόσμος»!

Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ...

«Δύσκολος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, τους νικήσαμε μία φορά στην Λεωφόρο αλλά χάσαμε στο ματς του πρώτου γύρου. Είναι ένας τελικός τώρα. Οι τελικοί δεν είναι για να παίζεις καλά αλλά για να νικάς. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω πως όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, όποιος έχει το μυαλό μέσα στο παιχνίδι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αυτός θα είναι και ο νικητής».

Είσαι αρχηγός. Σκέφτεσαι καθόλου την στιγμή, που αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το Κύπελλο, που θα σηκώσεις το τρόπαιο;

«Είναι πολύ ξεχωριστό παιχνίδι, θα είναι σίγουρα κάτι που έχω ονειρευτεί αλλά δεν το σκέφτομαι τώρα. Ελπίζω μετά το τέλος του ματς να το σκεφτώ. Θα το πάρω εγώ, ως αρχηγός, μα είναι για όλη την ομάδα. Όλοι μαζί δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Είμαστε ομάδα...».

Μίλησες πιο πριν για το πόσο ανάγκη έχει και ο κόσμος αυτό το τρόπαιο. Θα ήθελες να τους υποσχεθείς κάτι;

«Ξέρω πως και πάλι θα είναι δίπλα μας. Θα είναι εκεί για να μας υποστηρίξουν, όπως κάνουν από το πρώτο παιχνίδι. Θέλω να ξέρουν πως θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά. Θέλω να τους πω να ''παλέψουν'' για εμάς και εμείς θα παλέψουμε για εκείνους, για το τρόπαιο»!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα