Το επόμενο στοίχημα του Μίτσελ

Το επόμενο στοίχημα του Μίτσελ

Διονύσης Δελλής
Το επόμενο στοίχημα του Μίτσελ

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για το επόμενο στοίχημα του Μίτσελ, που είναι η ενσωμάτωση των νέων παικτών στην ομάδα, με τους Κολοβό και Διαμαντάκο να είναι οι πρώτοι.

Και κάπου εδώ… ξεκινούν τα επόμενα. Λίγες προπονήσεις ακόμη ως το τυπικό φινάλε. Κάποια φιλικά που θα κάνουν το πρόγραμμα ευκολότερο. Ίσως και κάποιοι από τους δανεικούς που θα εμφανιστούν στον Ρέντη σε αυτόν τον επίλογο έτσι για να δώσουν μια πρώτη εικόνα στον Μίτσελ πριν ο Ισπανός πάρει τις αποφάσεις του.

Όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός και ο 51χρονος τεχνικός θα συνεχίσουν μαζί. Κάτι που λογικά θα οριστικοποιηθεί μεσοβδόμαδα όταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τον φωνάξει στο ραντεβού της κρίσης. Άρα λοιπόν η κουβέντα αναπόφευκτα θα πάει στο ρόστερ. Και εκεί θα υπάρχουν και φέτος πολλές αλλαγές. Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε από τώρα με… διευθύνσεις και ονόματα. Έχει πολύ δρόμο μπροστά. Ας έχουμε ως «δεδομένα» δύο στοιχεία. Πρώτον ότι οι αλλαγές πάνε και φέτος για… διψήφιες. Και δεύτερον ότι ουσιαστικά ο Μίτσελ έχει «αποφασίσει» τις δύο πρώτες μεταγραφές των ερυθρόλευκων.

Από τους 10-15 παίκτες που είναι αυτοί τη στιγμή είτε «κλεισμένοι» (π.χ Αυλωνίτης, Λεζάρ), είτε δανεικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Ισπανός έχει ήδη διαλέξει τους δύο πρώτους που θα είναι στην ομάδα τη νέα περίοδο. Και η επιλογή του είναι… Σούπερ Λίγκα. Και Έλληνες. Δύο νέα παιδιά που φέτος ομολογουμένως έκαναν πολύ καλή σεζόν. Ο Δημήτρης Κολοβός και ο Δημήτρης Διαμαντάκος.

Τον Διαμαντάκο ο Μίτσελ λίγο έλειψε να τον κρατήσει και πέρσι. Σχημάτισε πραγματικά πολύ καλή άποψη κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία. Μαζεύτηκαν πολλοί όμως στην επίθεση, και έκρινε σκόπιμο να του δώσει το δικαίωμα να πάει σε μια ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. O 21άχρονος φορ λοιπόν όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία, αλλά ουσιαστικά έκανε την πρώτη του «αληθινά» γεμάτη επαγγελματική σεζόν. Με τον Εργοτέλη και την Εθνική Νέων έφτασε συνολικά στα 34 ματς. Σχεδόν τα μισά από αυτά (16) ολόκληρα 90άλεπτα! Έβαλε 9 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 13 ως το φινάλε.

Την ίδια στιγμή ο Μάρκο Σέποβιτς που έπιασε λιμάνι με μεταγραφή, και έγινε ο «τελευταίος» επιθετικός στο rotation του Μίτσελ έκανε 17 ματς (και 7 γκολ). Τα μισά από τον Διαμαντάκο, που εκτός των άλλων είναι παιδί της «ακαδημίας» και εάν και εφόσον δίνει μια έξτρα θέση του χρόνου στην λίστα Τσάμπιονς Λιγκ της ομάδας. Επιστρέφει λοιπόν. Ο Μίτσελ το έχει αποφασίσει. Και ο Ισπανός όπως έδειξε και φέτος (με Ολαϊτάν, Σάμαρη ακόμη και με τον Βέργο) πραγματικά αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδία. Να τους δίνει την ευκαιρία. Να τους τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ίδια η κατάσταση και με τον Κολοβό, που αναμένεται στην ομάδα σαν ο επόμενος… Μανωλάς. Έτοιμος παίκτης. Στην ίδια ηλικία με τον Διαμαντάκο (κλείνει τα 21 την επόμενη Κυριακή) αλλά με 70 ματς στην Σούπερ Λιγκ, έχοντας δύο «γεμάτες» σεζόν στη σειρά με τον Πανιώνιο. Φέτος με το πρωτάθλημα, το κύπελλο αλλά και την Εθνική Νέων ο νεαρός μέσο-επιθετικός έχει 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (7 γκολ στην Σούπερ Λιγκ, 11 συνολικά). Στον θάλαμο… απογείωσης ήδη, σα να λέμε. Ίσως ο κυριότερος εκπρόσωπος της «νουβέλ βαγκ» του ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τον Καπίνο του Παναθηναϊκού, τον Σταφυλίδη της Λεβερκούζεν, τον Μαυρία της Σάντερλαντ.

Έρχεται μια πολύ ενδιαφέρουσα γενιά στο προσκήνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια πολύ καλή «φουρνιά» παιδιών που δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες. Ήδη από την U-21 της Ελλάδας πολλοί ήταν φέτος πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν από αυτή την ομάδα έχει συνολικά 7 παίκτες. Τους δύο που αναφέραμε, συν τους Μπουχαλάκη-Τζανακάκη (Εργοτέλης), Σιώπη (Πλατανιάς), Γιαννιώτη (κάνει απίστευτη σεζόν στον Φωστήρα), Λυκογιάννη (Λεβαδειακός). Ο Κολοβός με τον Διαμαντάκο λοιπόν κέρδισαν ήδη μια θέση στο επόμενο ρόστερ. Κέρδισαν την ευκαιρία, να είναι στο πλάνο του προπονητή. Κέρδισαν το προνόμιο να είναι οι δύο «πρώτες» αληθινές μεταγραφές για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αν θα έπρεπε να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη για τον... Δημήτρη που μπορεί κάλλιστα να τους ακολουθήσει, στον Ρέντη; Έχουμε την εντύπωση ότι οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν «σοβαρά» να φορέσουν τα ερυθρόλευκα σε έναν ακόμη… συμμαθητή τους στις μικρές Εθνικές. Τον Δημήτρη Γούτα της Ξάνθης, του οποίου η εξέλιξη παρακολουθείτε στενά την τελευταία διετία. Δεν είναι «κλεισμένος» ή κάτι τέτοιο. Είναι όμως σίγουρα ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει το «τιμ» και που λογικά θα γίνει… θέμα συζήτησης εκεί γύρω στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα