Η απάντηση των παλαίμαχων της Προοδευτικής

Η απάντηση των παλαίμαχων της Προοδευτικής

Δημήτρης Τομαράς
Η απάντηση των παλαίμαχων της Προοδευτικής

bet365

Διαβάστε τι υποστηρίζουν οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής μετά τους τίτλους τέλους για το Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός, όπως σας είχε ενημερώσει εδώ και μέρες το Gazzetta.gr.

Αναλυτικά η απάντηση-θέση των παλαιμάχων της Προοδευτικής για όσα αναφέρθηκαν και καταγγέλθηκαν από την μεριά των βετεράνων του Ολυμπιακού: «Πριν την έναρξη ενός νέου θεσμού του ποδοσφαίρου στο ιστορικό γήπεδο της Νίκαιας μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων Ταλαιπωριακού-Παλαιμαχιακού, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε στις δηλώσεις του αξιότιμου κύριου Γιώργου Δαρίβα, προέδρου των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην εφημερίδα 'Φως των Σπορ', σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην οριστική διακοπή -έπειτα από 53 έτη- του θεσμού της Μεγάλης Παρασκευής Βραδυποριακού -Ταλαιπωριακού.

Α) Τα τελευταία πέντε έτη ουδέποτε υπήρχαν υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, εκτός από ένα μεμονωμένο περιστατικό στο γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο καταδικάσαμε άμεσα.

Β) Υπάρχουν στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τόσο οι ηλικίες όσο και οι ενδεκάδες των τελευταίων δέκα ετών ,ώστε να φανεί εάν η Προοδευτική χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας και κάτω του συμφωνηθέντος ορίου.

Γ) Αντιθέτως, επανειλημμένως ο Ολυμπιακός αθετούσε τις αρχικές συμφωνίες να αγωνίζονται στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα αποκλειστικά ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, όπως για παράδειγμα πέρυσι, που στην αρχική του ενδεκάδα ξεκίνησαν οι Λουτσιάνο, Σιδέρης (εν ενέργεια ποδοσφαιριστής), Γεωργουδάκης και Γκόγκιτς απέναντι σε Σπετσαρία, Χατζηαθανασίου, Καλούδη, Μανδρέκα (όλοι τους άνω των 60 ετών). Μετά τα είκοσι λεπτά έπαιξαν με την ομάδα μας ποδοσφαιριστές αντιστοίχων ηλικιών με του Ολυμπιακού, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με σκορ 4-3 υπέρ της ομάδας μας.

Δ) Ο αξιότιμος κύριος Δαρίβας στην συνέντευξη του αναφέρει πως η Προοδευτική κάθε χρόνο άλλαζε πρόεδρο. Εμείς απλά θα θέλαμε να πληροφορήσουμε πως τα τελευταία 7 έτη την θέση του προέδρου κατείχε ο κύριος Τάκης Καλούδης. Φέτος αποχώρησε και την θέση του ανέλαβε ο κύριος Δημήτρης Χόρτσας. Αν αυτοί είναι οι λόγοι που σταμάτησε ο θεσμός των 53 ετών, ας τους κρίνει ο φίλαθλος κόσμος και η ιστορία. Εμείς ως επίσημη Προοδευτική με την στάση μας σε αυτήν την απόφαση δείξαμε πως σεβόμαστε την ιστορία μας.

Πως σεβόμαστε τον φίλαθλο κόσμο μας, τους αθλητές του Ολυμπιακού και τους τεράστιους ποδοσφαιριστές μας που έχουν αγωνιστεί και τιμηθεί σε αυτό το θεσμό και δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Απαιτούμε όμως και εμείς τον ίδιο σεβασμό. Γυρίζουμε -αναγκαστικά- σελίδα. Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με απαντήσεις σε αλλά δημοσιεύματα. Μας μένει μόνο η πικρία και το ερώτημα, γιατί τα προηγούμενα 48 έτη που η ομάδα μας έχανε, δεν υπήρχε τόση ευαισθησία ώστε να διακοπεί αυτός ο θεσμός. Σεβασμός λοιπόν από όλους σε όλα και ας κριθούμε όλοι για τις αποφάσεις μας».

 

Τελευταία Νέα