Μετέωροι και... φευγάτοι!

Μετέωροι και... φευγάτοι!

Δημήτρης Τομαράς
Μετέωροι και... φευγάτοι!

bet365

Υπάρχουν εκείνοι που δεν έπεισαν και βλέπουν την πόρτα της... εξόδου και αυτοί που δεν είναι τόσο εύκολο να μείνουν. Το Gazzetta.gr καταγράφει τους μετέωρους και τους... φευγάτους του Ολυμπιακού.

Σε κάθε μεγάλη ομάδα πρώτα ξεκαθαρίζεται οριστικά το ποιοι θα αποχωρήσουν από το ρόστερ και μετά ακολουθούν οι επόμενες κινήσεις που θα σηματοδοτήσουν την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Αυτήν την στιγμή και ενώ ο Μίτσελ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα έχουν συνάντηση εφ' όλης της ύλης μετά το Πάσχα, δύο βασικές κατηγορίες από το υπάρχον δυναμικό είναι των μετέωρων, δηλαδή των παικτών που είναι δανεικοί και ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει αλλά είναι δύσκολο να το πετύχει ή που μπορεί να αποχωρήσουν με μεταγραφή και των φευγάτων, που είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να πουν... αντίο στο Λιμάνι.

Οι μετέωροι

Τζόελ Κάμπελ: Αποτελεί μία από τις μεγάλες προτεραιότητες του Ολυμπιακού για τον σχεδιασμό της προσεχούς σεζόν καθότι σε ένα μεγάλο μέρος της φετινής περιόδου ήταν άκρως θετικός. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να μείνει αλλά μόνο εύκολο δεν είναι από την στιγμή που εμπλέκεται η Άρσεναλ στην οποία ανήκει αλλά και ένα σωρό άλλοι σύλλογοι που τον θέλουν από Αγγλία, Τουρκία και αρκετές άλλες χώρες. Το θέμα του ίσως τραβήξει και μετά το Μουντιάλ αν και ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο να μείνει ως δανεικός και του χρόνου στο Λιμάνι.

Ντελβίν Ντινγκά: Είναι ίδια ακριβώς περίπτωση με τον Κοσταρικανό χαφ. Η πειραϊκή ΠΑΕ επιζητά την παραμονή του όμως η Μονακό έχει θέσει συγκεκριμένα οικονομικά στάνταρντς ενώ στο... κόλπο έχουν μπει και σύλλογοι από την Γαλλία και την Γερμανία. Η υπόθεσή του πιθανότατα θα τελεσφορήσει νωρίτερα από εκείνη του Τζόελ Κάμπελ. Και ο Ντινγκά έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Κώστας Μανωλάς: Μετά τον Κώστα Μήτρογλου ένας άλλος Κώστας ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό. Ο Μανωλάς την δεδομένη στιγμή αποτελεί το πιο hot ελληνικό όνομα στο ρόστερ του Ολυμπιακού με μεγάλη ζήτηση σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και ακόμα και Ρωσία. Ο Ολυμπιακός για να ικανοποιηθεί και να τον αφήσει να φύγει θέλει 10 και πλέον εκατ. ευρώ και ενώ οι νεότερες πληροφορίες θέλουν να έρχονται τουλάχιστον μία με δύο πολύ δυνατές προσφορές για το χατίρι του.

Μπάλας Μέγιερι: Γεμάτη χρονιά δεν έκανε. Τον περισσότερο καιρό ήταν στην... σκιά του Ρομπέρτο. Για τον Ούγγρο ερίζουν όμως ακόμα ομάδες για το εξωτερικό ενώ οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν για επικείμενη αποχώρησή του το καλοκαίρι με πιθανό προορισμό την Γερμανία. Από το τι τελικώς θα γίνει με τον διεθνή πορτιέρο εξαρτάται και η τύχη του Ρόι Κάρολ που κανονικά είναι σε καθεστώς... φυγής, όμως εάν πουληθεί ο Μέγιερι τότε ίσως μείνει.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Ένα ακόμα... ερωτηματικό. Θα σταματήσει το ποδόσφαιρο ή θα κάνει μία τελευταία ανανέωση με τον Ολυμπιακό; Ο ίδιος ακόμα και εάν δεν είναι ενεργός παίκτης και του χρόνου θέλει έχει συνεργασία με τους Πειραιώτες από ένα πόστο στις Ακαδημίες της ομάδας. Έχει εκδηλώσει όμως την επιθυμία να κρεμάσει τα παπούτσια του στους Πειραιώτες. Η πειραϊκή ομάδα τιμής ένεκεν πάντως (λογικά) δεν θα του αρνηθεί μία τελευταία χρονιά ποδοσφαίρου, εφόσον ο ίδιος επιμείνει και ας παίξει ελάχιστα.

* Σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να μπουν κάλλιστα και οι Γκαετάν Μπονγκ και Μιγκέλ Τόρες ενώ πολλά έχουν ακουστεί, διαρρεύσει και γραφτεί για το μέλλον των Χαβιέρ Σαβιόλα και Ερνάν Πέρες.

Οι φευγάτοι

Ιβάν Μαρκάνο: Ήρθε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην αμυντική του γραμμή και ειδικά από ένα σημείο και μετά μόνο αυτό δεν έκανε... Ο Ιβάν Μαρκάνο είναι δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν και με βάση τις εμφανίσεις του και τα σοβαρά λάθη που έκανε σε αρκετούς αγώνες, τα οποία απέφεραν και γκολ αντιπάλων θεωρείται και είναι πολύ δύσκολο να επέλθει ανανέωση του δανεισμού του. Σε κάποιες αναμετρήσεις μάλιστα φαινόταν να είναι η... σκιά του παλιού πολύ καλού εαυτού του.

Νέλσον Βαλντές: Μεγάλο όνομα με σημαντική ποδοσφαιρική παρουσία πίσω του, όμως δεν βοήθησε και εκείνος όσο αναμενόταν. Άλλες ήταν οι προσδοκίες για τον Νέλσον Βαλντές με τον Παραγουανό φορ να μην μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε μεγάλους αγώνες σε Ευρώπη και Ελλάδα δεν φάνηκε. Τα γκολ που σημείωσε ήταν σε παιχνίδια με σαφώς υποδεέστερους από τον Ολυμπιακό αντιπάλους και που δεν είχαν μεγάλη αξία ή σημασία. Και αυτός είναι δανεικός από την Αλ Τζαζίρα, οπότε εκτός απροόπτου στο Λιμάνι δεν θα τον κρατήσουν.

Τάσος Παπάζογλου: Οι... σειρήνες αποχώρησής του έχουν σημάνει εδώ και πολύ καιρό. Είναι απλώς μία λύση που έρχεται από τον πάγκο και φέτος δεν έκανε και τόσο καλή χρονιά. Το καλοκαίρι πρόκειται να αναζητήσει την... τύχη του στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα. Όλα αυτά αν δεν αλλάξει κάτι... δραματικά μέχρι τότε.

Πάολο Μασάντο: Ο Πορτογάλος δεσμεύεται με συμβόλαιο όμως η φετινή του σεζόν είχε και τραυματισμούς και αρκετά άσχημα ματς. Δεν έχει δικαιολογήσει σε καμία των περιπτώσεων τον... ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να έρθει από την Γαλλία. Είναι πλέον πολύ πιθανό να αναζητηθεί ομάδα για να φέρει μία καλή προσφορά για εκείνον και να φύγει.

Πελέ: Το σίριαλ της μεταγραφής του κράτησε αρκετές ημέρες τον Γενάρη. Ο πολλά υποσχόμενος Πελέ ήρθε τελικώς από τον Εργοτέλη, υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και προσπάθησε να βοηθήσει. Στους περισσότερους από τους αγώνες που έπαιξε σαφέστατα αυτό δεν του... βγήκε, μην αξιοποιώντας τις όποιες ευκαιρίες που του έδωσε ο Μίτσελ. Ένα διόλου απίθανο σενάριο είναι να δοθεί δανεικός σε άλλον σύλλογο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα