Εδώ είναι Τούμπα φιλαράκι…

Εδώ είναι Τούμπα φιλαράκι…

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Εδώ είναι Τούμπα φιλαράκι…

bet365

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας.

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Δυστυχώς το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα μείνει στην ιστορία, όχι για το αγωνιστικό σκέλος και το θέαμα που παρακολουθήσαμε, αλλά για όλα αυτά που έγιναν.

Ένα παιχνίδι που το περίμενε κόσμος και κόσμος για να δει μπάλα, αλλά αποδείχθηκε ότι κάποιοι το περίμεναν για να βγάλουν τα βίτσια τους, τα κόμπλεξ τους. Σιδέρωσαν τους χαρτογιακάδες τους, τους ανέβασαν και πήγαν στο γήπεδο για να γίνουν… άντρες.

Προσπερνάμε τα ψάρια στον πάγκο, έστω και αν αυτή η κίνηση μας γυρνά 30 χρόνια πίσω. Προσπερνάμε και τα επεισόδια που έγιναν κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, γιατί αυτά είναι συνηθισμένα στην Τούμπα.

Αλλά από εκεί και πέρα, τα πράγματα ξέφυγαν σε εξοργιστικό βαθμό. Οι φωτογραφίες με τα καπνογόνα στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι σοκαριστικές. Είναι απίστευτο να βλέπεις τον προπονητή των πρωταθλητών να κλείνει τα αυτιά του από τις κροτίδες που έσκαγαν δίπλα του. Τους παίκτες να μην μπορούν να ξεμυτίσουν, γιατί όλο και κάτι θα τους έβρισκε στο κεφάλι.

Ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε διακοπεί αμέτρητες φορές κατά την διάρκειά του. Και εμείς λάθος κάνουμε, που το χαρακτηρίζουμε παιχνίδι, αλλά επίσης το προσπερνάμε…

Ο Μάνταλος αποφάσισε να αρχίσει το ματς και περιμέναμε να εκτονωθεί η κατάσταση και να δούμε έστω και καθυστερημένα μπαλίτσα. Αντί βέβαια για μπαλίτσα, με το… καλημέρα είχαμε ίσως το πιο σιχαμένο φαινόμενο στα γήπεδα. Ρατσιστική συμπεριφορά.

Το… ανώτερο ον που καθόταν στις κερκίδες, είδε τον Σαλίνο και ο καμένος του εγκέφαλος, έδωσε εντολή να του πετάξει μπανάνα!
Πολύ σωστά αντέδρασε ο παίκτης του Ολυμπιακού, γιατί πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος. Και οι συνάδελφοι του ΠΑΟΚ, πήγαν να του πουλήσουν τσαμπούκα, γιατί εδώ είναι Τούμπα φιλαράκι…

Όπως αμέτρητες φορές, οι παίκτες του ΠΑΟΚ άναβαν το φυτίλι κατά την διάρκεια του ματς. Ο Βίτορ τράβηξε τα μαλλιά του Βαλντές, οι κλωτσιές έπεφταν βροχή και μετά το γκολ του Αθανασιάδη είχαμε τις μυθικές καθυστερήσεις. Καθυστερήσεις που κάνουν μόνο μικρές ομάδες και όχι κάποιες με το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Μόνο ο τερματοφύλακας δεν βγήκε με το αμαξάκι, ο οδηγός του οποίου είχε ιδρώσει λες και έσκαβε από το πρωί…
Και φτάσαμε στις καθυστερήσεις, όπου ο Κατσουράνης δεν επέτρεψε στον Μανιάτη να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ.

Πυροδότησε το φυτίλι και σαν παιδάκι που έκανε σκανταλιά, έφυγε και πήγε ξανά στον πάγκο. Ο Μανιάτης έπεσε στην παγίδα του, είδε την κόκκινη, αντέδρασε και όπως πήγαινε στα αποδυτήρια χάθηκε η μπάλα.

Ποιοι ήταν όλοι αυτοί που βρισκόντουσαν εκεί, κανείς δεν τον ξέρει. Ίσως να ήταν μεταφραστές, του Σαββίδη. Αυτοί που εκτός από την δουλειά τους, αλλάζουν και μπουφάν στον μεγαλομέτοχο.

Έναν μεγαλομέτοχο που έδωσε όραμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον μάζεψε από τις πορείες στην Καμάρα, αλλά αποδεικνύεται ότι γουστάρει αυτή την κατάσταση. Γιατί δεν μπορείς να δηλώνεις μετά το τέλος του ματς «Ήταν ένας πραγματικός αγώνας. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που με άκουσαν όταν κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Είχα εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά, έτσι κι έγινε».

Αφού λοιπόν πήγαν όλα καλά, εμείς πάμε πάσο. Το ότι οι Βαλντέζ και Μανιάτης δέχθηκε επίθεση, όπως και οι φροντιστές της ομάδας (όπως έδειξε η τηλεόραση), είναι μέσα στα πλαίσια του… καταπληκτικού αγώνα.

Κρίμα, γιατί οι περισσότεροι στην Θεσσαλονίκη (έχω ζήσει εκεί έναν χρόνο) ξέρουν τι πάει να πει κιμπάρης και δε νομίζουμε ότι θεωρούν ότι έγινε ένας καταπληκτικός αγώνας. Αλλά είπαμε, εδώ είναι Τούμπα φιλαράκι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…