Respect σε Αναστασίου-Νταμπίζα!

Respect σε Αναστασίου-Νταμπίζα!

Νίκος Αθανασίου
Respect σε Αναστασίου-Νταμπίζα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βγάζει το καπέλο στο δίδυμο Αναστασίου-Νταμπίζα για τον υπέροχο Παναθηναϊκό που «έφτιαξαν» από το μηδέν!

Από το μηδέν. Από την ποδοσφαιρική... στάχτη που άφησαν πίσω τους όλες οι λανθασμένες επιλογές σε πρόσωπα και καταστάσεις. Έχοντας στα χέρια ένα ρόστερ που απογοήτευσε, που άφησε εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό, με ελάχιστα χρήματα για τα δεδομένα του συλλόγου, έπρεπε να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το κατάφεραν. Με το παραπάνω. Ποδοσφαιρική υπέρβαση, δίχως υπερβολές. Διάλεξαν τον δύσκολο δρόμο. Να κρατήσουν από τους βασικούς μοναχά τον Κάρλος Ζέκα και από κει και πέρα να φτιάξουν βήμα-βήμα μία ολοκαίνουρια ομάδα. Μοναδικό δεδομένο τα πιτσιρίκια των ακαδημιών και από κει έπειτα το... χάος! Δεν πάει πολύς καιρός από την προετοιμασία της Ολλανδίας με τα αμούστακα παιδιά. Επιλογή τους. Να στηριχθούν στα «προϊόντα» των φυτωριών και να «ποντάρουν» σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έψαχναν το restart στην καριέρα τους.

Γιάννης Αναστασίου και Νίκος Νταμπίζας. Οι άνθρωποι για τους οποίους έβαζε το χέρι του στην φωτιά ο Γιάννης Αλαφούζος παρά τις όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Ειδικά στην περίπτωση του τεχνικού διευθυντή, όπου υπήρχε το «ερυθρόλευκο» παρελθόν και μεγάλες αντιδράσεις από τους οπαδούς του «τριφυλλιού». Πλέον, άπαντες αναγνωρίζουν την δουλειά του και το πόσο έχει βοηθήσει με τις μεταγραφικές επιλογές του.

Αμφότεροι και με την σεζόν να μπαίνει στο τελευταίο της κομμάτι, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι από τον Παναθηναϊκό που οι ίδιοι δημιούργησαν. Από μία ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις στο γήπεδο, από μία ομάδα που έχει ξεκάθαρο πλάνο εντός και εκτός γηπέδου, από ένα κλαμπ οργανωμένο όπως ακριβώς αξίζει στο «τριφύλλι». Τόσο ο Αναστασίου όσο και ο Νταμπίζας πέρασαν δύσκολες στιγμές. Ο προπονητής στην δύσκολη αρχή του πρωταθλήματος και ο τεχνικός διευθυντής τους πρώτους μήνες. Έσκυψαν το κεφάλι. Δούλεψαν σκληρά και τα αποτέλεσματα είναι εμφανή και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό φίλο των «πρασίνων», λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν τα οικονομικά δεδομένα.

Σούπερ ελκυστικός!

Ξεκινώντας με τον προπονητή, τον «αρχιτέκτονα» αυτής της ομάδας. Ο Αναστασίου έβαλε τις βάσεις τις επιτυχίας του, πολύ πριν παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου. Όταν επέλεγε τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Όταν αποφάσιζε για «δεξί» του χέρι έναν καθηγητή του ποδοσφαίρου, τον Στιβ Ρούτερ. Έναν... γκουρού του ποδοσφαίρου, μια σπουδαία «μεταγραφή» φιλοσοφίας στο επιτελείο του από την Αγγλία. Καθοριστικότατος.

Συνέχισε με τον Γιούσεφ Φος. Τον Ολλανδό γυμναστή, χάρη στον οποίο, ο Παναθηναϊκός τρέχει σαν... τρέλος μέχρι και το 120', όπως στον ημιτελικό με τον ΟΦΗ. Από την εποχή του Τεν Κάτε και τον Λόρενς Έμπεν, είχε να δει ο κόσμος του «τριφυλλιού» μία ομάδα που να μην σταματά να τρέχει μέσα στο γήπεδο!

Ο Αναστασίου κατάφερε να παρουσιάσει έναν ελκυστικό Παναθηναϊκό. Τον πιο... ωραίο των τελευταίων ετών. Μία ομάδα που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο, που πιέζει σαν λυσσασμένη, που βάζει την μπάλα κάτω και μπορεί να σε ζαλίσει! Με παιχνίδι από άκρα και άξονα, με αρκετές λύσεις στο σκοράρισμα και φουλ επιθετική φιλοσοφία.

Παράλληλα, ο «Ολλανδός» έχει φτιάξει μια οικογένεια στο Κορωπί. Έχοντας αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, ξέρει πως να φέρθει, ξέρει τι θέλει ο ποδοσφαιριστής. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία «γροθιά» μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, αξίζει να αναφερθούμε στην ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών και στην ανάδειξη των πιτσιρικάδων κάτω από άριστη διαχείριση. Λαγός, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Δώνης από τις ακαδημίες, η βελτίωση του Κλωναρίδη, του Κουτρουμπή, του Καρέλη. Εκτός από την ομαδική δουλειά, ο 41χρονος τεχνικός έχει ρίξει το βάρος και στην ατομική βελτίωση και αυτό είναι ορατό από... χιλιόμετρα μακριά. Μια ματιά να ρίξει κανείς στους αριθμούς προηγούμενων σεζόν αρκετών ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» μπορεί να καταλάβει πολλά.

Μεταγραφές και... όχι μόνο!

Κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό, το πλάνο του Παναθηναϊκού θα κρινόταν από τις μεταγραφές. Από τους παίκτες που θα έρχονταν να κάνουν την διαφορά και να ανεβάσουν επίπεδο το «τριφύλλι». Βάσει των επιλογών του, ο Νίκος Νταμπίζας στην πρώτη του σεζόν είναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» την τελευταία δεκαετία. Χωρίς χρήματα για αγορά ποδοσφαιριστών και έχοντας αποδειχθεί μετρ των διαπραγματεύσεων, κατόρθωσε να φέρει στον σύλλογο σε συνεργασία με τον Αναστασίου, παίκτες πολυτέλεια για την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα.

Μπεργκ, Πράνιτς, Μέντες, Σίλντενφελντ και προσφάτως Πέτριτς. Διεθνείς ποδοσφαιριστές. Με σπουδαίες παραστάσεις. «Βγήκαν» και οι τέσσερις. Ο καθένας με την δική του προσφορά. Αμπέντ, Κουτρουμπής, Καρέλης και Κλωναρίδης από τους μικρούς. Εξαιρετικοί, σημαντικοί για το παιχνίδι της ομάδας, αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Νάνο είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο Ισπανός με ένα πολύ μικρό συμβόλαιο, έχει... βγάλει μάτια και θυμίζει Μάρκους Μινχ! Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε, για τρομερό ποσοστό ευστοχίας. Μόνο ο Μπαϊράμι από τόσους ποδοσφαιριστές δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει λόγω τραυματισμών.

Πάντως, η συμμετοχή του Νταμπίζα στον φετινό Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Ο παλαίμαχος άσος έχει... αφανή ρόλο και στα αποδυτήρια. Κοντά στους ποδοσφαιριστές, όποτε χρειαστεί έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και μαζί το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα