Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (vids)

bet365

Ο Μπέιλ έκανε την κούρσα του αιώνα, σκότωσε (2-1) τη Μπαρτσελόνα και χάρισε στη Ρεάλ την 19η κούπα της στο Κόπα ντελ Ρέι.

Πήρε τη μπάλα πάνω στην πλάγια γραμμή, στο ύψος του κέντρου. Μπροστά του ήταν ο Μπαρτρά. Του πέταξε τη μπάλα από τη μία και έφυγε από την άλλη. Φυσικά σε ταχύτητα ο Καταλανός πιτσιρικάς υστερούσε και έστειλε τον αντίπαλο του εκτός γηπέδου. Ο Γκάρεθ Μπέιλ όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει και διαγράφοντας μία μεγάλη τροχιά, έστησε ένα σπριντ που θα ζήλευε όχι ο Κριστιάνο που τον έβλεπε από την εξέδρα, αλλά ακόμα και Γιουσέιν Μπολτ. Αφού πήρε εύκολα τη διαφορά με το σώμα του, πάτησε περιοχή και πλάσαρε τον Πίντο. Ηταν το 1-2 για τη Ρεάλ που επικράτησε δίκαια της πολύ κακής Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι και το κατέκτησε για 19η φορά στην ιστορία της. Ηταν μία κούπα με ένα γκολ που θα μείνει μυθικό στα στιγμιότυπα της ισπανικής τηλεόρασης για τα χρόνια που έρχονται. Γι αυτό όμως δεν δόθηκαν 100 εκάτ. Για τον Ουαλό; Για να βάζει τέτοια γκολ και να χαρίζει τρόπαια; Οπως φαίνεται η απόσβεση ξεκίνησε...

Πιο δυνατά μπήκε στο clasico η Ρεάλ. Στο 5' ο Μπέιλ έφυγε στην κόντρα όμως το διαγώνιο σουτ έφυγε άουτ και δύο λεπτά μετά ο Ουαλός ύστερα από την πάσα του Μπενζεμά έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Μασεράνο, σούταρε με το δεξί, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο έξω από την εστία. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν άργησε να κάνει τη ζημιά και στο 11' μετά από μαγική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον σούπερ Ισκο, ο Μπενζεμά έβγαλε με τη μία στον Ντι Μαρία που έφυγε με τρελή ταχύτητα και παρότι ο Πίντο έβαλε τα χέρια του στη μπάλα, εκείνη κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1. Ο Αργεντινός φαίνεται να ξεκινάει από θέση οφσάιντ.

Μετά το γκολ που δέχθηκε, η Μπαρτσελόνα ξύπνησε και από το 15' άρχισε να κάνει το παιχνίδι της. Αυτό όμως ήταν και το παιχνίδι της Ρεάλ, που οργανώθηκε καλύτερα πίσω και με σούπερ άξονα Τσάμπι Αλόνσο-Μόντριτς-Ισκο και τους υπερηχητικούς Μπέιλ-Ντι Μαρία να είναι φωτιά στην κόντρα ήλεγχε πλήρως την κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά την κατοχή που πήραν οι Μπλαουγκράνα, οι μοναδικές καλές στιγμές τους δεν προέκυψαν από το γνωστό tiqui taka.

Στο 21' η μαγική πάσα του Ινιέστα έβγαλε τον Σεσκ στα αριστερά, όμως η συρτή σέντρα του δεν βρήκε τον Νεϊμάρ, ενώ δύο λεπτά μετά ξανά με σέντρα, ο Ντάνι Αλβες γέμισε, η άμυνα της Ρεάλ ξέχασε τον Τζόρντι Αλμπα αλλά η κεφαλιά του πήγε στα χέρια του Κασίγιας. Μετά το 25' η εικόνα ήταν η ίδια με τους Καταλανούς να γυρίζουν συνέχεια τη μπάλα αλλά να μην μπορούν να σπάσουν τον ισχυρό άξονα της Ρεάλ και να καταφεύγουν πολύ συχνά στα πλάγια, όπου όμως Αλβες και Αλμπα είχαν να κάνουν με Κοεντράο και Καρβαχάλ που ήταν σε καλή μέρα.

Η Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους συνέχιζε να χτίζει επιθέσεις, όμως τα πάντα γκρεμίζονταν στο τέλος και η τελευταία καλή φάση για το πρώτο 45λεπτο ήρθε από έναν άνθρωπο, ο οποίος θα μπορούσε να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του Ρονάλντο, στη λίστα με τους μεγάλους απόντες. Ο Μέσι ουσιαστικά εμφανίστηκε στο 42' όταν μετά από αδυναμία της άμυνας της Ρεάλ να διώξει, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ για τους Μπλάνκος την τελευταία καλή φάση είχε ο Μπενζεμά με σουτ άουτ στο 45'.

Οπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη. Με τον Μπέιλ να χάνει ευκαιρία. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έφυγε στην κόντρα, όμως το τελείωμά του με το μυτάκι δεν βρήκε στόχο. Η εικόνα του ματς δεν είχε αλλάξει, ο Μέσι με φάουλ έστειλε τη μπάλα άουτ (50') και σχεδόν σε όλες οι προσπάθειες που πήρε, κόπηκε. Στο 54' ο απόλυτος πρωταγωνιστής Μπέιλ, έστειλε τη μπάλα λίγο έξω, για να φτάσουμε στο δεκάλεπτο 60'-70' το οποίο είχε πολύ υλικό.

Στο 66' ο Μπενζεμά με αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία βρήκε το δοκάρι, στο επόμενο λεπτό ακυρώθηκε γκολ των Μερένγκες για φάουλ στον Πίντο και μία φάση μετά έγινε το 1-1 με έναν τρόπο που η Μπάρτσα δεν συνηθίζει να σκοράρει. Μετά το κόρνερ του Τσάβι, ο Πέπε έχασε τον Μπαρτρά και ο νεαρός κεντρικός αμυντικός με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το «θαύμα» του κόντρα στον «Αγιο Ικερ» και το 1-1. Οι Καταλανοί από το σημείο εκείνο έδειξαν ότι πατούν καλύτερα, όμως στην ουσία ήταν το ίδιο 'φλύαροι' με το πρώτο 45λεπτο. Τα γκάζια των Μαδριλένων έκαναν τη διαφορά σε πολλές φάσεις.

Στο 72' ο Μπέιλ έφυγε ξανά, όμως ο Πίντο απέκρουσε, στο 81' η σουτάρα του Μόντριτς βρήκε το δεξί δοκάρι και στο 85' έγινε η φάση της διοργάνωσης. Η φάση την οποία όσες προσδοκίες κι αν έχεις από έναν παίκτη του κοστίζει 100 εκατ. ευρώ, δεν περιμένεις να δεις. Ο υπερηχητικός Μπέιλ πήρε ακόμα μία μπάλα στην αντεπίθεση, την πέταξε μπροστά του, ο Μπαρτρά προσπάθησε με τη δύναμη να 'βγάλει' τον Ουαλό από την πορεία του, όμως απλά τον ανάγκασε να τον παρακάμψει αφού συνεχίζοντας την κούρσα εκτός τερέν (!) προσπέρασε με τρελά γκάζια την κούρσα μπήκε στην περιοχή και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Πίντο προκαλώντας ντελίριο στους αφισιονάδος των Μερένγκες.

Στα τελευταία λεπτά η Μπάρτσα έκανε την τελευταία της προσπάθεια, όμως ήταν η σειρά της να σταθεί άτυχη, αφού στο 89' σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Νεϊμάρ με τον Κασίγιας, ο Βραζιλιάνος βρήκε το δοκάρι και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος αφήνοντας (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην La Liga) την Μπαρτσελόνα χωρίς τίτλο τη φετινή σεζόν...

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Αλβες, Αλμπα (46' Αντριάνο), Μπαρτρά (86' Σάντσες), Μασεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (60' Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Κοεντράο, Ράμος, Πέπε, Αλόνσο, Μόντριτς, Ισκο (89' Κασεμίρο), Ντι Μαρία (86' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Μπενζεμά (90' Βαράν).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα