Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-0 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-0 (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έκανε την... ανατροπή, κέρδισε στην παράταση 3-0 (2 Μπεργκ, Αμπέιντ) τον ΟΦΗ και πλέον πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της 26ης Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο! Δοκάρια από Λαγό και Νούνιες!

Ο Παναθηναϊκός βγάζοντας... πνευμόνια, ψυχή και φυσικά κλάση, κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ και με το 3-0 να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 26ης Απριλίου. Σε ένα παιχνίδι, όπου κρίθηκε στην παράταση, οι «πράσινοι» έδειξαν καρδιά και πλέον προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την κούπα, μετά το 2010!

Φουλ επίθεση

Ο Γιάννης Αναστασίου, έχοντας να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου ματς στο Ηράκλειο, κατέβασε μια φουλ επιθετική ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και στα στόπερ ο Μέντες με τον Σίλντενφελντ. Πράνιτς και Ζέκα οι δύο στον άξονα, με τον Κλωναρίδη δεξί «φτερό» και τον Αμπέντ αριστερό. Ο Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης με τον Πέτριτς να κινείται λίγο μέτρα πιο πίσω του.

«Γέμισε» τον άξονα

Στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ, από την άλλη πλευρά, ο Σα Πίντο επέλεξε να «γεμίσει» το κέντρο, να δώσει αλληλοκαλύψεις στα μπακ και να προσπαθήσει να κρατήσει μπάλα. Ο Φερνάντες υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών, με τον Μιλιάζες αριστερό μπακ, δεξί τον Μπούρμπο και τους Ζόρο, Τριποτσέρη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μακρής ήταν σε ρόλο «κόφτη». Μπροστά του τετράδα από αριστερά προς τα δεξιά οι Περογαμβράκης, Ντουντού, Κάλαιτζιτς, Ζε Εντουάρντο και μοναδικός πρωωθημένος ο Παπάζογλου.

Πολιορκία με... μαγικό Πέτριτς!

Με την Λεωφόρο να είναι έτοιμη να... εκραγεί και το ξεκίνημα που πρέπει να κάνει κάθε μεγάλη ομάδα στο γήπεδο της, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και έπιασε από τον λαιμό τον ΟΦΗ που περίμενε στο μισό γήπεδο, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και από πολύ νωρίς ροκάνιζε τον χρόνο με καθυστερήσεις. Οι πρώτες... προειδηποιήσεις ήρθαν από νωρίς αλλά Μπεργκ και Αμπέντ δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Το «τριφύλλι» κυρίως από δεξιά δημιούργησε πολλά ρήγματα, βρήκε χώρους στα αριστερά της άμυνας του ΟΦΗ και από εκεί έκανε την... ζημιά, δίνοντας ουσία στην πολιορκία του! Στο 20' ο Πέτριτς χόρεψε τον Ζόρο μέσα στην περιοχή, τον άφησε πίσω και με καταπληκτικό γύρισμα... ορισμό της «ξυραφιάς» βρήκε τον Αμπέντ. Ο Αλγερινός σαν... τρέιλερ έκανε την κάθετη κίνηση και άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι»!

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν από τα καρέ τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να γυρίσουν την μπάλα. Στην μία και μοναδική στιγμή που «έφτιαξαν» κάτι καλό επιθετικά από τα δεξιά με κούρσα του Μπούρμπου, ο Παπάζογλου έχασε τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ(30').

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει γρήγορα-γρήγορα και το 2-0 αλλά ο Φερνάντες νίκησε τον Πέτριτς δύο λεπτά αργότερα ενώ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έλειψαν οι σωστές τελικές πάσεις στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Φερνάντες, δοκάρι... παράταση!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν... copy-paste του πρώτου. Με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα του έδινε απευθείας την πρόκριση, τον Αναστασίου να ρίχνει στην μάχη τον εξαιρετικό Καρέλη αντί του Κλωναρίδη και τον ΟΦΗ να έχει κλειστεί στο «καβούκι» του και να προσπαθεί να βρει χώρους για να κάνει το γκολ στην αντεπίθεση. Οι Κρητικοί είχαν αυτοσυγκέντρωση και σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και κρατούσαν μακριά τους «πράσινους». Μέχρι το 80' , γιατί στην συνέχεια το γήπεδο... έγειρε για τα καλά και κάθε επίθεση των γηπεδούχων... μύριζε γκολ.

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων δεν ήρθε ποτέ, όμως! Και αυτό χάρη στον καταπληκτικό Φερνάντες που... καθάριζε στα ψηλά και είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, όπως στο πλασέ του Μπεργκ στο 81' και στην προσπάθεια του Λαγού στο 90'. Ο Πορτογάλος πορτιέρο, πάντως, είχε και την τύχη με το μέρος του, όταν ο Λάγος από το... μισό μέτρο που λέγαμε παιδιά, κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ!

Κάπως, έτσι, έμεινε το 1-0 μέχρι το φινάλε και οι δύο «μοναμάχοι» έπρεπε να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση...

Θέμα κλάσης!

Ο Παναθηναϊκός είναι, κατά γενική ομολογία, μία από τις πιο γυμνασμένες ελληνικές ομάδες αν όχι η πιο γυμνασμένη. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην παράταση, όπου κρίθηκαν τα πάντα. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, βγάζοντας πάθος και τρέλα, έψαξαν γρήγορα το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για πρόκριση. Ο ΟΦΗ δεν έλεγε να... ξεμυτίσει και στο 96', ο Μάρκους Μπεργκ έκανε ξανά την δουλειά του! Νίκησε από κοντά τον καταπληκτικό Φερνάντες και έβαλε φωτιά στην Λεωφόρο.

Κάπου εκεί, οι Κρητικοί δεν είχαν άλλη επιλογή. Προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, πήραν την κατοχή της μπάλας και έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία στα... χασομέρια του πρώτου μέρους του έξτρα χρόνου. Ο Νούνιες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, εκείνη έκοψε την... ανάσα 16.000 φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα αφού «περπάτησε» πάνω στην γραμμή, δεν μπήκε στα δίχτυα!

Οι παίκτες του Σα Πίντο δεν είχαν άλλη ευκαρία να «κλέψουν» την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική διαχείριση του ματς και στο 116' ο Μπεργκ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έδωσε έναυσμα για τα «όλε» μετά το τέλος του αγώνα!

MAN OF THE MATCH: ΤΕΡΑΣΤΙΟ παιχνίδι από τον Μέντες. Σε ρόλο στόπερ, ο Ολλανδός έκανε τα πάντα! Ιδανικός για τον ρόλο που του ανέθεσε ο Αναστασίου. Έβγαζε σωστά την μπάλα από πίσω στην μεσαία γραμμή, ήταν παντού ανασταλτικά. Φοβερό παιχνίδι από τον έμπειρο άσο του «τριφυλλιού» που ήταν αλάνθαστος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάρκους Μπεργκ. Επέστρεψε στα γκολ, με 2 τέρματα. Στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, παίρνει το... ριμπάουντ και γράφει το 2-0 ενώ στο 116΄ βάζει τέλος στην σεμνή τελετή.

Από κοντά και ο Νίκος Καρέλης. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άλλαξε πλήρως την εικόνα της ομάδας του, δεν άφησε σε ησυχία την αντίπαλη άμυνα ενώ κέρδισε και το πέναλτι για το 3-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΟΦΗ είχε κάποιες ξεκάθαρες φάσεις, όπως αυτή του Παπάζογλου και πολύ περισσότερο του Νούνιες. Αμφότεροι μόνοι τους αλλά τελείωσαν τις φάσεις, με τρόπο που δεν μπήκαν στα δίχτυα. Αν το είχαν καταφέρει, το ματς θα είχε διαφορετική εικόνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που αντιμετώπισε το παιχνίδι ο ΟΦΗ και ο τεχνικός του, Ρικάρντο Σα Πίντο. Οι Κρητικοί όταν έβαλαν την μπάλα κάτω, απείλησαν και θα μπορούσαν να κάνουν την... ζημιά! Αντί αυτού προτίμησαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, να παίζουν στο μισό γήπεδο, να κάνουν καθυστέρηση και το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος απόψε στην Λεωφόρο. Σωστά καταλογίζει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, μιας και ο Ζόρο ανατρέπει πεντεκάθαρα τον Καρέλη. Από κει και πέρα, χαρίστηκε αρκετές φορές στους παίκτες του ΟΦΗ που έκαναν καθυστέρηση από το πρώτο λεπτό. Θα έπρεπε να δείξει μια κίτρινη στον Μπεργκ για τράβηγμα πάνω στον Ντουντού αλλά και στον Μπούρμπο για τράβηγμα πάνω στον Νάνο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΟΦΗ με 3-0 και πήρε παλικαρίσια το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Πλέον, κάθεται... αναπαυτικά και περιμένει να δει ποιον θα έχει απέναντι του στο ΟΑΚΑ. Τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό;

Oι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (105'+2' Δώνης), Ζέκα, Κλωναρίδης (46' Καρέλης), Αμπέιντ, Πέτριτς (69' Λαγός), Μπεργκ.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος (101' Νούνιες), Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Καλαϊτζιτς, Ντουντού (54' Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76' Ροβίθης), Παπάζογλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα