Πώς θα παίξουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Πώς θα παίξουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

bet365

Λίγες ώρες απομένουν για τον τελικό του Copa del Rey ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και το Gazzetta.gr στήνει τους δύο μονομάχους στην αρένα του «Μεστάγια».

Πάντα ένα clasico έχει τεράστια σημασία, μεγαλύτερη από μία κούπα, μεγαλύτερη ίσως και από αυτό που συχνά λέμε γόητρο. Ολα τα ματς είναι πολύ έντονα, όλοι δίνουν ό,τι έχουν για να βγουν ζωντανοί, όμως φέτος ο νικητής είναι πιθανό να βρίσκεται σε μία θέση που δεν έχει συνηθίσει. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ο τελικός του Copa del Rey ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους δύο να μπορέσουν να κατακτήσουν κάποιον τίτλο αφού η υπερ-έκπληξη Ατλέτικο έχει πλέον τον πρώτο λόγο για να κάνει δικό της το πρωτάθλημα Ισπανίας. Οι Μερένγκες έχουν χάσει και τα δύο ματς στη φετινή Primera Division, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται εκτός ημιτελικών στο Champions League, όποτε πέραν του φυσιολογικού, οι δύο τους έχουν έναν λόγο παραπάνω να θέλουν να βάλουν στην τροπαιοθήκη τους το πρώτο ασημικό της σεζόν. Πάμε να δούμε πως είναι πιθανό να παραταχθούν οι «αιώνιοι» του ισπανικοί ποδοσφαίρου στον τελικό που διεξάγεται στο γήπεδο της Βαλένθια.

Ολες οι φωτογραφίες για τον τελικό έχουν σε πρώτο πλάνο Λιονέλ Μέσι και Κριστάνο Ρονάλντο. Και είναι λογικό αφού εκτός από τη δεδομένη αξία του, ο Πορτογάλος στα πέντε χρόνια στην Μαδρίτη έχει χάσει μόλις 82 από τα 1.920 λεπτά που έχει παίξει η Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν έχει αγωνιστεί δηλαδή μόλις στο 4.3% των clasico σε αυτό το διάστημα. Σε αυτή τη ματσάρα όμως, δεν θα είναι «παρών».

«Διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να παίξει, όμως έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, η οποία έχει αντιδράσει καλά στους τραυματισμούς. Χάνουμε έναν παίκτη εκπληκτικής ποιότητας, όμως ο τραυματισμός του μας δίνει κίνητρο. Αν έβαζα τον Κριστιάνο θα ήταν ρίσκο. Θα προπονηθεί την Τετάρτη και μετά θα κάνει το ταξίδι για την Βαλένθια» ήταν τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος στην προσπάθεια για την πρώτη 'ισπανική' κούπα δεν θα έχει το πιο δυνατό όπλο του. «Για να νικήσεις στον τελικό χρειάζεται θάρρος και προσωπικότητα» είπε ο Καρλέτο και δεδομένων των απουσιών που έχει αντιμετωπίσει θα προσπαθήσουμε να βρούμε την 11άδα την οποία «την έχω αποφασίσει, όμως δεν θα την πω».

Ο 53χρονος έχει καταλήξει εδώ και μήνες στο 4-3-3 και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στον τελικό. Στο Copa del Rey και στο Champions League τα γάντια παίρνει ο Ικερ Κασίγιας. Στην άμυνα απώλεια είναι ο Μαρσέλο (λείπει και ο Αρμπελόα), όμως οι υπόλοιποι τρεις της οπισθοφυλακής είναι okay, οπότε η τετράδα θα είναι δεξί μπακ Καρβαχάλ, αριστερό Κοεντράο, κεντρικοί αμυντικοί οι Πέπε-Σέρχιο Ράμος.

Στο κέντρο, ο Τσάμπι Αλόνσο θα πάρει σίγουρα φανέλα βασικού και δεδομένου ότι ο Κεντίρα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ότι ο Μόντριτς δεν κουνιέται από την 11άδα, προβάδισμα έχει σαφώς ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι. Ο νεαρός Βάσκος λόγω του ότι είναι πιο αμυντικογενής, θα προτιμηθεί από τον Ισκο, που επίσης μπορεί να παίξει αν χρειαστεί τον ρόλο του κεντρικού χαφ.

Πέρα από τον Ρονάλντο, τελευταίος στη λίστα με τους απόντες είναι ο Χεσέ Ροδρίγεθ, οπότε στην επιθετική τριπλέτα τα πράγματα είναι εύκολα για τον Αντσελότι. Στο τελευταίο ματς, τη θέση του Ρονάλντο πήρε ο Ανχελ Ντι Μαρία και θα την διατηρήσει, στα δεξιά θα παίξει όπως συνήθως ο Γκάρεθ Μπέιλ και στην κορυφή μοναδικός φορ θα είναι ο Μπενζεμά.

Αν μία πλευρά έχει περισσότερο βάρος για να κατακτήσει το τίτλο είναι σίγουρα η Μπαρτσελόνα, αφού μόνο με θαύμα θα μπορέσει να γυρίσει η κατάσταση και να κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα. Η πίεση είναι πάνω στον προπονητή Μαρτίνο, με τα πρωτοσέλιδα να γράφουν ήδη ότι έχει αποφασίσει να φύγει και ότι ο Κλοπ είναι ο εκλεκτός για αντικαταστάτης. Ο Αργεντινός την γνωρίζει όλη αυτή την κατάσταση. «Οι απόψεις για μένα δεν θα γίνουν θετικές όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα». Ο Τάτα μέσα σε λίγες μέρες έχασε τις όποιες ελπίδες για τις υπόλοιπες δύο κούπες, όμως δήλωσε ότι δεν θέλει το Copa del Rey γι' αυτόν τον λόγο. «Δεν θα προσπαθήσω να καλύψω τον εαυτό μου για ότι δεν καταφέραμε στις άλλες διοργανώσεις. Το Κύπελλο έχει αξία από μόνο του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ό,τι έγινε».

Μπορεί στην Ρεάλ οι απουσίες να είναι αρκετές, όμως και στην Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα να παρατάξουν μία 'κανονική' 11άδα. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές, τα γάντια για όλα τα ματς μέχρι το φινάλε έχουν δοθεί στον Πίντο, ενώ και στην άμυνα τα πράγματα δεν είναι καλά. Aν και όλα έδειχναν ότι Πουγιόλ θα παίξει για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδες και θα είναι δίπλα στον Μασεράνο στο κέντρο της άμυνας, τελικά φαίνεται ότι προβάδισμα έχει ο Αντριάνο. Δεξί μπακ θα είναι ο Ντάνι Αλβες και αριστερό ο Τζόρντι Αλμπα.

Αφού ξεκουράστηκε σε αρκετά ματς και σε αυτό με την Γρανάδα, ο Τσάβι θα παίξει από την αρχή, όπως και ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ενώ ο τρίτος στην τριπλέτα του κέντρου θα είναι ένας εκ των Φάμπρεγας και Ινιέστα. Οσον αφορά την επίθεση, εκτός του Λιονέλ Μέσι που δεν τίθεται θέμα για το αν θα παίξει όταν είναι καλά, ο Τάτα παρά την κακή εικόνα του Βραζιλιάνου, θα δώσει φανέλα βασικού και στον Νεϊμάρ. Οπως και στο κέντρο, υπάρχει και εδώ μία θέση που παίζεται και τη διεκδικούν Αλέξις Σάντσες και Πέδρο.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

LA LIGA Τελευταία Νέα