Δεν το... έχει ο Μέσι

Δεν το... έχει ο Μέσι

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία όλων των «κλάσικο» με 21 τέρματα. Τι κάνει όμως στους αγώνες κυπέλλου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης;

21 γκολ σε 27 συμμετοχές σε «κλάσικο» μετρά ο άσος της Μπαρτσελόνα. Έχει σκοράρει σε Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας και φυσικά Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αντίθετα δεν έχει βρει ποτέ δίχτυα σε αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο Κόπα Ντελ Ρέι, με τον Μέσι παρόντα.

Η πρώτη φορά που ο σούπερ Λίο αντιμετώπισε τη «βασίλισσα» στο κύπελλο ήταν στον τελικό του 2011. Όπως και σήμερα, το παιχνίδι διεξήχθη στο Μεστάγια, με τον Μέσι σε 120 λεπτά (το ματς πήγε στην παράταση) να μη βρίσκει δίχτυα. Η Ρεάλ νίκησε 1-0, χάρις σε ένα τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 102’.

Την επόμενη σεζόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά. Το 1-2 στο Μπερναμπέου (Ρονάλντο 11’ – Πουγιόλ 49’, Αμπιντάλ 77’) και το 2-2 στο Καμπ Νου (Πέδρο 43’, Ντάνι Άλβες 45’ – Ρονάλντο 68’, Μπενζεμά 72’) έδωσαν την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα», έστω κι αν ο Μέσι δε βρήκε δίχτυα.

Πέρσι, το ραντεβού των δύο ομάδων ήταν στα ημιτελικά. Με 1-1 στο Μπερναμπέου (Βαράνε 81’ – Φάμπρεγας 50’) και 1-3 στο Καμπ Νου (Άλμπα 87’ – Ρονάλντο 12’, 57’, Βαράνε 67’) η Ρεάλ ήταν αυτή τη φορά που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Και πάλι ο Μέσι ήταν «απών».

Πέντε παιχνίδια χωρίς γκολ σε ματς κυπέλλου κόντρα στη Ρεάλ είναι πολλά για τον αργεντινό σούπερ σταρ. Αν η ιστορία αλλάξει ή η παράδοση συνεχιστεί, θα φανεί απόψε στο Μεστάγια.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα