Να αποφασίσει εκείνος…

Να αποφασίσει εκείνος…

Διονύσης Δελλής
Να αποφασίσει εκείνος…

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την απόφαση του Μίτσελ να παίξει επιθετικά ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και να... ορίσει εκείνος τη μοίρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το έκανε στο Ολντ Τράφορντ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά το 2-0 του πρώτου ματς, το όνομα του αντιπάλου, το γεγονός ότι είχε ξεμείνει από επιλογές στο πυροβολικό (με Ολαϊτάν, Σαβιολα νοκ άουτ και τον Βαλντέζ έρχεται από τραυματισμό). «Επίθεση» είπε τότε ο Μίτσελ. Όπως είχε κάνει στις Βρυξέλλες, στη Λισαβόνα, στο Παρίσι. Επίθεση.

Για το ένα γκολ που θεωρητικά θα έκρινε την πρόκριση. Έστω, το γκολ που δεν ήρθε ποτέ. Ο Ολυμπιακός το έψαξε, το κυνήγησε, το… άγγιξε σε κανά δύο περιπτώσεις. Ως και τον Βέργο επιστράτευσε εκείνο το βράδυ ο Ισπανός. Δεν τα κατάφερε. Και ίσως εκ του αποτελέσματος, η «ανάγνωση» του ματς να μην ήταν η πιο πετυχημένη. Λίγα 24ώρα αργότερα για παράδειγμα ο προπονητής της Γουεστ Χαμ, Σαμ Αλαρντάις είχε υποστηρίξει ότι ο Μίτσελ ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για εκείνον τον αποκλεισμό: «Δεν χρειαζόταν να πετύχουν ένα γκολ για να περάσουν στους προημιτελικούς. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να μη δεχθούν κανένα, αλλά αυτός (σ.σ. ο Μίτσελ) δεν κατέστρωσε ποτέ την τακτική του με αυτό το σκοπό» είχε πει ο Άγγλος τεχνικός που κάθε άλλο παρά την… συναδελφική αλληλεγγύη δεν είχε κατά νου.

Ίσως λοιπόν ο Ολυμπιακός να έπρεπε να «σταθεί» περισσότερο στο πλεονέκτημα που του έδινε το πρώτο ματς. Μπορεί όμως να λέει ο Ισπανός τεχνικός ότι εκείνος «επέλεξε» τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του… έπαιξε το χαρτί της. Και αυτό έχει την σημασία του. Το να αποφασίζεις τη μοίρα σου. Πόσο μάλλον σε αυτό το επίπεδο.

Όταν λοιπόν το έχεις κάνει στο Ολντ Τράφορντ, παίζοντας για ένα εισιτήριο στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν το έχεις κάνει σε όσες έδρες Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκες φέτος, τότε μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό να το επιλέγεις και στην Τούμπα. Στο ματς που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι το σημαντικότερο της σεζόν, για το ελληνικό ποδόσφαιρο (σε επίπεδο εγχώριων διοργανώσεων). Για τη νίκη θα παίξει ο ΠΑΟΚ, επιδιώκοντας να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τον τελικό. Για τη νίκη όμως θα παίξει και ο Ολυμπιακός. Ξεκάθαρα πράγματα.

Παρά τις απουσίες (Πέρες, Χολέμπας και πιθανότατα… Ρομπέρτο). Παρά το μικρό προβάδισμα (αλλά προβάδισμα) που δίνει το σκορ της πρώτης αναμέτρησης. Παρά την αγωνιστική φόρμα της ομάδας που δεδομένα το τελευταίο διάστημα δεν είναι ακριβώς στα… καλύτερα της. Δεν θέλει να εμπλακεί σε άλλες σκέψεις, ούτε σε υπολογισμούς ο Ολυμπιακός. Νοιώθει καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο του. Και βλέπει το ματς που έρχεται απόψε σαν να είναι ο μοναδικός ημιτελικός. Αυτή την προσέγγιση επιθυμεί ο Ισπανός τεχνικός. Αυτό ζητά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό θα κάνει.

Χθες στον Ρέντη, στην τελευταία προπόνηση πριν το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, επέμενε στην «πίεση ψηλά». Από το πρώτο δευτερόλεπτο. Το είπε πολλές φορές. Το έδειξε συγκεκριμένα στην «τακτική». Και για αυτή ποντάρει πολλά, τόσο στον μετρ του είδους Νταβίδ Φουστέρ, όσο και στον Νέλσον Βαλντέζ που είναι αλήθεια ότι χρωστάει ένα «καλό ματς» με την Ερυθρόλευκη. Θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει «ρίσκα» στο παιχνίδι του, παρότι παίζει στην έδρα του. Θέλει λοιπόν να τα πάρει ο ίδιος. Με την φιλοδοξία να πάρει με αυτόν τον τρόπο και τον έλεγχο του αγώνα.

Τι θα γίνει; Προφανώς υπομονή και σε λίγες ώρες θα ξέρουμε. Είναι βέβαιο όμως ότι ο Ολυμπιακός θέλει και πάλι να έχει την «τελική απόφαση». Εκείνος να προκριθεί ή να αποκλειστεί. Με τον δικό του τρόπο. Να μην «αποφασίσει» ο ΠΑΟΚ την εξέλιξη αυτής της αναμέτρησης. Αυτό ζήτησε ο Μίτσελ. Και αυτό θα θελήσουν να εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές του στο χορτάρι της Τούμπας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα