Η μεγάλη δικαίωση του Αλαφούζου

Η μεγάλη δικαίωση του Αλαφούζου

Η μεγάλη δικαίωση του Αλαφούζου

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την άδεια που πήρε ο Παναθηναϊκός και το πλάνο Αλαφούζου που σώνει τον σύλλογο και τον επαναφέρει εκεί που πρέπει!

Ο Παναθηναϊκός πήρε την άδεια και θα παίξει στα play off και θα επανέλθει στην Ευρώπη, προς μεγάλη.....απογοήτευση διάφορων, που τόσο καιρό έλεγαν με σιγουριά ότι και φέτος η ομάδα δεν θα πάρει την άδεια. Οσο και αν ήταν ο ευσεβής πόθος αυτών , ο Παναθηναϊκός την πήρε την άδεια και επιστρέφει στην Ευρώπη. Αν υπολογίσουμε το μέγεθος του Παναθηναϊκού το να πάρει την άδεια, για να παίξει στην Ευρώπη ασφαλώς και είναι το αυτονόητο. Αν υπολογίσουμε, όμως, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα , που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια το γεγονός, ότι φέτος πήρε την άδεια αποτελεί επιτυχία.

Προσωπική επιτυχία του Γιάννη Αλαφούζου, που όλη την χρονιά από το πρωί μέχρι το βράδυ δούλεψε και ξενύχτησε πολύ μαζί με τους συνεργάτες του, για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Και είναι επιτυχία για τα σημερινά δεδομένα, διότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο Αλαφούζος την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό έκανε πολλά λάθη, τα οποία είχα καταγράψει και είχε να κάνει και με το αγωνιστικό κομμάτι και με άλλες διοικητικές αποφάσεις. Η δεύτερή του χρονιά , όμως είναι η χρονιά της δικαίωσής του.

Και για τις επιλογές του στο αγωνιστικό με Αναστασίου, Νταμπίζα, Σαραβάκο, που πήγε κόντρα και στο λαϊκό έρισμα(στην περίπτωση Νταμπίζα) και του βγήκαν 100%, αλλά και στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας, που προχωράει και το πρώτο βήμα είναι η επιστροφή στην Ευρώπη. Και να σας πω και κάτι. Για να πάρει την άδεια ο Παναθηναϊκός δεν έβρεξαν λεφτά από τον ουρανό. Τα έβαλε από την τσέπη του , η τα εγγυήθηκε προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος χωρίς να το λέει, να το διαφημίζει, να το διαλαλεί.

Αλλος στην θέση του μέρα πάρα μέρα θα μας έλεγε, ότι βάζει λεφτά, ότι ματώνει, θα μας έλεγε το ποσό που βάζει στην ομάδα. Ο Αλαφούζος προτίμησε τις πράξεις από τα λόγια. Και αυτό τον τιμάει ιδιαίτερα. Και στο κάτω-κάτω ο Αλαφούζος πέρυσι το καλοκαίρι έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Τότε ελάχιστοι πίστευαν, ότι θα σώσει την ομάδα. Ακόμα και το προηγούμενο καλοκαίρι οι περισσότεροι προέβλεπαν, ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε την τύχη της ΑΕΚ. Και θα είχαν δίκιο αν δεν υπήρχε ο Αλαφούζος να βοηθήσει, να στηρίξει οικονομικά. Μαζί με τον κόσμο της ομάδας, που στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτό το εγχείρημα. Και τώρα μετά την φετινή πρόοδο της ομάδας σε σχέση με πέρυσι αξίζει τον κόπο ο κόσμος να στηρίξει, όσο μπορεί, για να επιβραβεύσει και την προσπάθεια, που κάνει και ο Αλαφούζος και ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου και ο Σαραβάκος .

*Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ένα πράγμα θα πω.Το να έχει ρυθμό το παιχνίδι και να παιχτεί μπάλα βολεύει τον Παναθηναϊκό. Το να έχει διακοπές κάθε τρεις και λίγο ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΦΗ. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι πάνε στο γήπεδο, όπου πρέπει να ενισχύσουν την ομάδα μόνο με την φωνή τους, όσο και αν δεχθούν προκλήσεις από τον Σιδηρόπουλο, η παίκτες του ΟΦΗ. Επίσης και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ξέρουν , ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία στον διαιτητή καθυστερεί το παιχνίδι και κάνει κακό στους ίδιους. Για αυτό ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να σπρώξει την ομάδα στην πρόκριση ΜΟΝΟ με την φωνή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.