Δικαιοσύνη για τον Τζέραρντ...

Δικαιοσύνη για τον Τζέραρντ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Δικαιοσύνη για τον Τζέραρντ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος, ξεφυλλίζει την προσωπική ιστορία του Στήβεν Τζέραρντ από τα παιδικά του χρόνια ως τώρα και προσπαθεί να αφουγκραστεί το σύνθημα κάθε φίλου του ποδοσφαίρου.

“Από το ποδόσφαιρο θα πάρεις πίσω ότι ακριβώς του δώσεις”. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα έδινε ο Στήβεν Τζέραρντ και αυτή ήταν η συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του, όταν το είπε ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Ο Στήβεν Τζέραρντ ετοιμάζεται πλέον να πάρει πίσω από το ποδόσφαιρο ότι ακριβώς του έδωσε. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Εχοντας στη συλλογή του κάθε πιθανό τίτλο με την φανέλα της Λίβερπουλ εκτός από ένα πρωτάθλημα, ετοιμάζεται μερικές ημέρες πριν κλείσει τα 34 χρόνια του να πάρει και αυτό το μετάλλιο. Δεν είναι απλώς το τελευταίο που λείπει από την συλλογή του, είναι κάτι περισσότερο. Είναι ένα μετάλλιο τιμής και αφοσίωσης στο ποδόσφαιρο και σε μία ομάδα, την αγαπημένη του Λίβερπουλ.

Για την ακρίβεια είναι ένα μετάλλιο ζωής. Μία υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του όταν ήταν μόλις 8 ετών. Τότε που έχασε τον ξάδερφό του Τζον Πόλ σε ηλικία 10 ετών στην τραγωδία του “Χίλσμπορο”. Ενα από τα 96 θύματα των φίλων της Λίβερπουλ, το μικρότερο σε ηλικία, ήταν ο μικρός Τζον Πολ, ο ξάδερφος του Στήβι με τον οποίο μεγάλωνε παρέα και η ζωή τόσο απότομα και άδικα τους χώρισε.

Ο Τζέραρντ από τότε αποφάσισε ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής και θα παίξει ποδόσφαιρο στη μνήμη του μικρού Τζον Πολ. Δεν τον ξέχασε ποτέ. Ούτε όταν κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο. “Παίζω για τον Τζον Πολ”.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το φινάλε του ματς με την Σίτι, το οποίο διεξήχθη 25 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν στο “Χίλσμπορο” ο Τζέραρντ ξέσπασε σε λυγμούς. Σαν μικρό παιδί αγκάλιαζε όλους τους συμπαίκτες του και στο πρόσωπο τους έβλεπε τον μικρό Τζον Πολ. Αυτό το πρωτάθλημα που έρχεται είναι δικό του.

Ο Τζέραρντ προσπαθεί να μείνει συγκεντρωμένος να μην αφήσει τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν από μέσα του να τον παρασύρουν. Προτιμά να τα διοχετεύει στο χόρτο. Εκεί όπου από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατάλαβε ότι η Λίβερπουλ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, δίνει ρεσιτάλ. Ο καλύτερος Τζέραρντ που είδαμε ποτέ. Σε νέο ρόλο, σε νέα θέση, μετά την διορατικότητα του Μπρένταν Ρότζερς να τον γυρίσει πίσω, και να τον βάλει να παίξει μπροστά από τα στόπερ. Ενα υπερσύγχρονο deep lying playmaker που βλέπει όλο το γήπεδο και φτιάχνει όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Ο Στήβεν που είναι από τους καριερίστες που στις μέρες μας σπανίζουν (αυτός και ο Τότι ίσως...), που αποφασίζουν όλη τους την καριέρα να την περάσουν φορώντας μία φανέλα όταν ρωτήθηκε κάποτε “αν έπιανε φωτιά το σπίτι σου τι θα έβγαζες έξω εκτός από τα αγαπημένα σου πρόσωπα;” απάντησε “τη φανέλα της Λίβερπουλ”.

Ο Ντάνιελ Στάριτζ του έχει κολλήσει το παρατσούκλι “Τζέιμς Μποντ” και όταν τον ρωτάνε γιατί απαντάει “Γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα”. Ο ίδιος ο Τζέραρντ ενοχλείται από αυτό το παρατσούκλι, αλλά αν γυρίζονταν ταινία η ζωή του θα ήθελε πρωταγωνιστής να ήταν ο Ντάνιελ Κρεγκ (ο τελευταίος Τζέιμς Μποντ), γιατί όπως λέει και ο ίδιος “είναι γνωστός οπαδός της Λίβερπουλ”.

Ο Τζέραρντ μεγαλώνει 3 κόρες μαζί με την γυναίκα του που είναι δημοσιογράφος σε περιοδικά μόδας, θεωρείται πιστός και κλείνει τα αυτιά του ακόμη και σε σχόλια σαν αυτό της Κιμ Κάτραλ (sex and the sity), “ότι τον γουστάρει πολύ και έγινε Λίβερπουλ για πάρτη του...”.

Λατρεύει να παίζει γκολφ για αυτό συνήθως διακοπές κάνει στην Πορτογαλία ή το Ντουμπάι, δεν μαγειρεύει, γιατί “αυτή την δουλειά την κάνει υπέροχα η γυναίκα μου”, λατρεύει το σινεμά και όταν θα ακούσει μουσική θα βάλει “florence and the machine” κι' αν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής θα δούλευε μαζί με τον πατέρα του στις κατασκευές κτιρίων.

Γνωρίζει την αποθέωση όχι μόνο στο “Ανφιλντ”, αλλά και σε Karaoke bar όταν τραγουδά το “Use somebody by Kings of Leon”. Ζει μία πολύ φυσιολογική ζωή για σταρ και το πράγμα που δεν κάνει ποτέ είναι “να κοιτάζω πίσω μου...”

Δεν το κάνει ούτε του λένε “Ο Ζιντάν πριν μερικά χρόνια είπε για σένα ότι αν είχες φύγει από την Λίβερπουλ σήμερα θα είχες την λάμψη που έχει ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και θα σε θεωρούσαν ισάξιό τους”.

Προτιμά να χαίρεται την κάθε στιγμή με την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ και περιμένει την στιγμή που θα γυρίσει σπίτι θα βάλει τα παιδιά για ύπνο, θα κάτσει στον καναπέ και θα βάλει να ακούσει το αγαπημένο του “Dark days are over”.

Λογικά δεν αργεί η στιγμή. Σε τέσσερις εβδομάδες από σήμερα οι... dark days της Λίβερπουλ θα έχουν τελειώσει μετά από 24 χρόνια και ο Στήβεν Τζέραρντ θα ακούει το αγαπημένο του τραγούδι χαζεύοντας την φωτογραφία με την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ στα χέρια του. Εκεί δίπλα από την φωτογραφία του αγαπημένου του Τζον Πολ.

Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός της Λίβερπουλ για να το θες, για να το εύχεσαι, για να το περιμένεις. Αρκεί να ξέρεις ότι ο Στήβεν Τζέραρντ αυτή την υπόσχεση την έδωσε όταν ήταν 8 ετών στον εαυτό του και φτάνει η ώρα να την εκπληρώσει. Αρκεί να αγαπάς το ποδόσφαιρο και να είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι εν τέλει είναι δίκαιο όσο κι' αν δεν του φαίνεται.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν έχουν πάψει εδώ και 25 χρόνια να φωνάζουν “Justice for the 96”. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη από την περασμένη Κυριακή αν δεν το φωνάζουν, σίγουρα το σκέφτονται... “Justice for Steven”

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.