Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Νίκος Τσιώκος
Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-0

bet365

Ο Βεργώνης... έλυσε τον γρίφο στο ματς της Βέροιας, έδωσε την νίκη στην «βασίλισσα του Βορρά» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0) και της ανανέωσε την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργιάδης δεξιά στην άμυνα, ο Μπάρμπας αριστερά και οι Σισοκό, Τζημογιάννης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ζεζίνιο, Βεργώνης και μπροστά τους ο Μπεν δεξιά, ο Καλτσάς αριστερά και ο Κομόλοφ στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Γκονσάλβες.

Για τον Αστέρα ο Ερνάντεζ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Εντό το αριστερό και τους Σανκαρέ, Ζησόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Κουρμπέλης, Ουσέρο και μπροστά τους ο Τσαμπούρης δεξιά, ο Ντε Μπλάσις αριστερά και ο Ναβάρο στον άξονα. Στην κορυφή ο Χουάνμα.

Καλύτερη η Βέροια, λίγες οι φάσεις

Η Βέροια ήθελε τους βαθμούς και το άγχος των παικτών της ήταν φανερό στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι η «βασίλισσα του Βορρά» είχε την υπεροχή, έβγαζε δύσκολα φάσεις, με τον Αστέρα να αμύνεται κυρίως και να εκμεταλλεύεται περισσότερο την κόντρα.

Έτσι, οι καλές στιγμές στο ματς ήταν ελάχιστες, με τον Καλτσά να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του, καθώς στο 23' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σανκαρέ, πέρασε τον Ερνάντεζ, όμως πλάσαρε άουτ από πλάγια. Πάντως, ο Μπεν σκόραρε στο 36', όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, αν και υπάρχει περίπτωση να φεύγει κανονική θέση.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 42'. Ο Ναβάρο έκανε την κούρσα από δεξιά, έβγαλε και τη σέντρα, με τον Χουάνμα να πιάνει την κεφαλιά και τον Καντιμοίρη να αποκρούει εξ' επαφής για να παραχωρήσει κόρνερ.

Τη λύση ο Βεργώνης, στη Σούπερ Λίγκα η Βέροια

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, ώστε να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Παρά ταύτα, οι φάσεις ήταν και πάλι λίγες, με την πρώτη αξιόλογη του δευτέρου μέρους να είναι στο 60'. Το σουτ του Ζεζίνιο από αριστερά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ερνάντεζ, ενώ αυτό του Ναβάρο τέσσερα λεπτά αργότερα απέκρουσε ο Καντιμοίρης για να παραχωρήσει κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Βέροιας γίνονταν ακόμα πιο βαριά, ωστόσο στο 78' ήρθε ο Βεργώνης να δώσει τη λύση. Ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο αμυντικός χαφ του συλλόγου της Ημαθίας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το κοντρόλ και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ερνάντεζ.

Το σουτ του Βάλντο μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια ο Καντιμοίρης, ενώ αυτό του Μπεν, έπειτα από ωραία ενέργειά του, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σανκαρέ. Πάντως, το ματς ολοκληρώθηκε με τους Αρκάδες να έχουν πολλά παράπονα, αφού στο 89' ο Βάλντο υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια της φάσης υπήρξε και ανατροπή του Βραζιλιάνου μέσα στην περιοχή.

Έτσι, η Βέροια ισοβάθμισε με Πλατανιά και Ξάνθη στους 38 βαθμούς, εξασφάλισε απευθείας την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα για μία ακόμα σεζόν και άφησε τη Σκόντα να δώσει μπαράζ, καθώς υπερτερεί των ακριτών στην τριπλή ισοβαθμία με τους Χανιώτες.

Man of the match: Ο Αλέξανδρος Βεργώνης έλυσε τον... γόρδιο δεσμό για τη Βέροια και της χάρισε απευθείας την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αστέρας προτίμησε να παίξει άμυνα και να «χτυπήσει» περισσότερο στην κόντρα, όμως δεν του βγήκε, δέχτηκε την πίεση της Βέροιας και στο τέλος έφυγε από την πρωτεύουσα της Ημαθίας χωρίς βαθμούς.

Στο ύψος του: Ο Μπεν προσπάθησε αρκετά και κυνήγησε το γκολ, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Γεωργιάδης, που δε δίστασε να προωθηθεί σε αρκετές περιπτώσεις και σε μία εξ' αυτών δημιούργησε το νικητήριο γκολ της Βέροιας.

Η γκάφα: Την έκανε σε μία φάση η άμυνα του Αστέρα και το πλήρωσε. Οι Αρκάδες αδράνησαν στη φάση του 78' και ο Βεργώνης είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να κάνει το κοντρόλ και το σουτ.

Το στραγάλι: Θα μπορούσαν να τα πάνε και καλύτερα ο Παππάς με τους βοηθούς του. Στο ακυρωθέν γκολ της Βέροιας στο 36' είναι πιθανό το ενδεχόμενο να καλύπτεται ο Μπεν, ενώ στο 89' γίνεται διπλό σφάλμα σε βάρος του Αστέρα. Ο Βάλντο φεύγει από κανονική θέση και στη συνέχεια ανατρέπεται, με τον βοηθό να δείχνει οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Βέροια, έστω και πολύ αγχωτικά, πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο και με συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων, η «βασίλισσα του Βορρά» ισοβάθμισε με τον Πλατανιά και τη Ξάνθη. Στην τριπλή αυτή ισοβαθμία οι Χανιώτες έχουν 8 βαθμούς, οι ακρίτες 3 και η ομάδα της Ημαθίας 5. Έτσι, η Βέροια εξασφάλισε απευθείας την παραμονή της και άφησε τη Σκόντα να δώσει το μπαράζ.

Τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια

Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3

Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0

Βέροια-Ξάνθη 3-2

Ξάνθη-Βέροια 3-0

Βέροια-Πλατανιάς 2-2

Πλατανιάς-Βέροια 2-2

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σισοκό, Τζημογιάννης, Ζεζίνιο (85' Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Κομόλοφ (61' Μάνος), Βεργώνης, Καλτσάς (77' Ντόγος), Μπεν, Γκονσάλβες.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Εντό, Κουρμπέλης (86' Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα (77' Βάλντο), Ναβάρο (72' Μουνάφο).

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς της Βέροιας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα