Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1

Gazzetta team
Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1

bet365

Με «βοήθεια» Σπάθα (πέναλτι κι αποβολή) αρχικά, αλλά με πάθος και ψυχή στην συνέχεια, η Ξάνθη κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό αλλά δεν σώθηκε απευθείας και μέσω μπαράζ θα διεκδικήσει την παραμονή της!

Λάθος Σπάθα, προβάδισμα Ξάνθης!

Η Ξάνθη που έπαιζε την ύπαρξη της, μπήκε πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό που... ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο, πήρε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου να πάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά και αριθμητικό πλεονέκτημα!

Πρωταγωνιστής δεν ήταν κάποιος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ηλίας Σπάθας! Στο 16' υπέδειξε πέναλτι όταν η μπάλα έπειτα από προβολή του Γούτα βρήκε εξ' επαφής στον ώμο του πεσμένου Κουτρουμπή. Ο ρέφερι της συνάντησης εκτός από την λανθασμένη εσχάτη των ποινών, απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον νεαρό στόπερ του Παναθηναϊκού που έξαλλος πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο Σολάρι δεν λάθεψε στο «δώρο» του διαιτητή και... 1-0.

Τα «Πηγάδια»... πήραν φωτιά, οι παίκτες των «πρασίνων» ήταν εκνευρισμένοι και μόλις έξι λεπτά αργότερα(22') οι «ακρίτες» διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Αργεντικό στράικερ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο.

Στην συνέχεια και παρά τα συνεχή ανάποδα σφυρίγματα και τις κίτρινες κάρτες, το «τριφύλλι» κατάφερε να ισορροπήσει στο κέντρο, να ηρεμήσει και να παίξει ποδόσφαιρο. Μάλιστα, στο 31' μπήκε γερά στην διεκδίκηση αποτελέσματος, καθώς ο Κλωναρίδης μετά από εξαιρετική ασίστ του Δώνη, μείωσε σε 2-1.

3-1 και... μπαράζ παραμονής!

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο, η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και έψαξε και ένα τρίτο γκολ που θα έβαζε τέλος στο παιχνίδι. Το κατάφερε και μάλιστα στο... άψε-σβήσε. Ο Μάνταλος με σουτ μέσα από την περιοχή στο 51' έγραψε το 3-1 και έστρεψε το βλέμμα των φιλάθλων στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Η Βέροια, όμως, νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης και η εμφάνιση των «ακριτών» δεν έφτανε για την απευθείας σωτηρία. Το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε αν και οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Έτσι, λοιπόν, η Σκόντα Ξάνθη περιμένει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής για να δει κόντρα σε ποιον θα παίξει τις τελευταία... ζαριά για την Σούπερ Λίγκα.

MAN OF THE MATCH: Σολτάνι. Ο έμπειρος φορ της Σκόντα έδειξε και απόψε την κλάση του. Ήταν καθοριστικός όλη την χρονιά και δεν θα μπορούσε να «σιγήσει» στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. Μέσα σε ένα εξάλεπτο βρήκε δύο φορές δίχτυα. Αξιοποίησε το πέναλτι με ψύχραιμο πλασέ και στην δεύτερη φάση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με εξαιρετική κεφαλιά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μάνταλος. Έκανε πολύ δουλειά στην μεσαία γραμμή, έτρεξε, κάλυψε χώρους και ήταν εξαιρετικός. Με δικό του γκολ «καθαρίζει» το παιχνίδι και δίνει... ανάσα στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως μείωσε σε 2-1, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή, να ηρεμήσει το παιχνίδι του και να παίξει ποδόσφαιρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αναστασίου βγάζει από το ματς τον Πέτριτς στο 22' για να καλύψει το κενό του Κουτρουμπή, με τον Ρισβάνη. Ο Κροάτης στράικερ χρειαζόταν χρόνο ενώ θα μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει περισσότερο από ότι απείλησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ηλίας Σπάθας διαμόρφωσε την εικόνα της αναμέτρησης, με την απόφαση του στην φάση του 16'. Η μπάλα, όπως φαίνεται από το ριπλέι, βρίσκει στον ώμο του Κουτρουμπή, εκείνος είδε χέρι στην προβολή του Γούτα και παράλληλα έδειξε απευθείας κόκκινη στον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Κρίσιμα λάθη και μάλιστα μαζεμένα μέσα σε μία φάση. η οποία ναι μεν ήταν δύσκολη αλλά καθοριστική.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, έκανε το καθήκον της και πλέον παίζει στο μπαράζ την παραμονή της στην κατηγορία. Μπαράζ έπαιξε και πέρυσι για την έξοδο της στην Ευρώπη κόντρα στους «πράσινους». Από την άλλη το «τριφύλλι» αν και έχασε, δεν του κόστισε στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ. Παρέμεινε στο +2 μαζί με τον ΠΑΟΚ...

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (77’ Κομεσίδης), Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι, Φλίσκας.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Δώνης, Πέτριτς (23’ Ρισβάνης), Μέντες, Σπυρόπουλος, Λαγός, Καρέλης, Κλωναρίδης (62’ Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς που έγινε στα Πηγάδια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα